קרפלך: על מסעדת "סוזט"

חטאנו, עווינו, פשענו והתנשאנו מעליה שלא בצדק. "סוזט", על טוהרת הקרפ, מתבררת כפנינה קולינרית מקסימה

אלון צרפתי | 17/7/2011 15:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חרשנו את סביבת אזור המגורים שלנו לאורכה ולרוחבה ואכלנו כמעט בכל המסעדות ובתי הקפה סביב: "אוליב" (מקום נחמד לקפה, לא לארוחת צהריים), " פרידה הכט" (פשוט מדי, יקר מדי), "קפה בוגרשוב" (כיף לשבת בו, פחות כיף לאכול בו), "סוכר" (לפעמים עילוי, לפעמים נפילה), X-RAY  (רק כשממש אין בררה) ובאחרים רבים - אולם דילגנו בחינניות, ובאופן מתמיד, על הקרפרי "סוזט".

תודה, אבל אכילת קרפ לארוחת בוקר או ערב נשמעת לנו כמו מושחתות לשמה. יותר מדי אירופי בשבילנו, יותר מדי מתוק, יותר מדי נוטלה, הרבה יותר מדי קלוריות. "בהזדמנות" אמרנו לעצמנו, כשבעצם התכוונו ל"אף פעם לא".

אז הנה, פיקששנו. בדיעבד אנחנו יכולים לומר שחטאנו, עווינו, פשענו והתנשאנו מעליה שלא בצדק. "סוזט" מתבררת כפנינה קולינרית מקסימה, טעימה ונעימה (תוספת מזגן לחום המעיק במקום רק תאדיר את המחמאה).

מחד היא שוכנת במקום בעייתי - על פינסקר השומם, מאידך היותה רחוקה משאר בתי הקפה הופכת אותה לפנינה פסטורלית ולא המונית. העיצוב האירופי המאופק שמאפיין אותה - שולחנות עגולים קטנים, כורסאות פסים מתוקות וברקע פסקול רגוע לסוף שבוע - הופכים אותה לכיפית. איך לא שמנו לב אליה.


יחצ
פנינה קולינרית מקסימה, טעימה ונעימה. יחצ

התפריט כאן מבוסס, כאמור, על קרפים, אולם לא רק. בעלי המקום השכילו להבין שרוב הישראלים מתקשים לעכל קרפ לארוחת הבוקר, ולכן שילבו בתפריט גם מנות שניתנות להיאכל בלי קרפ. אנחנו בחרנו ב"פינק ברקפסט" (48 שקל), שהגיעה בפרזנטציה מרהיבה: על גבי צלחת גדולה, תוך הדרגתיות בגוונים, במרקמים ובטעמים, מצאנו סלמון מעושן, קרם פרש וביצים עלומות על נבטי חמנייה ועגבניות שרי עם ביצי סלמון. הירקות טריים ורעננים, הביצים עשויות במדויק, והקרפ עשוי כוסמת (לא חובה) - מה שמוסיף לארוחה גם סממן בריאותי.

בנוסף לכך זוכים מזמיני ארוחת הבוקר בשלוש פרוסות לחם - שלנו הגיעו מעט יבשות (אולי בגלל החום הכבד, אולי מפני שהגענו לאכול בשבת, בזמן שהמאפיות מכרו את לחמן יום קודם) ובשישה מטבלים: טחינה, גבינה בולגרית, חמאה, סלט טונה, ריבת משמש משובחת וצזיקי. חבל שלא נוספו גבינות שמנת למיניהן, אולי אפילו קצת נוטלה (אם כבר מסעדת קרפים, אז כבר).



הכוסמת שולטת גם בקרפים המלוחים, משם בחרנו מילוי של סלט טונה (42 שקל), שהגיע
בכמות נדיבה עם עגבניות תמר טריות, בצל סגול ופטרוזיליה, כשמעל גבינת גאודה מוקרמת. המנה לא מנקרת עיניים ולא יפהפייה כמו קודמתה הצבעונית, אולם טעימה, משביעה ומפתיעה. עם המנה מוגש גם מרק סלק, אולם זה הגיע מימי, ללא כל רמז לסלק מלבד צבע סגול בהיר.

כשאנשי המקום ראו כי המנה מאכזבת, מיהרו להחליפה מיוזמתם בגספצ'ו טוב יותר במעט. ואולי כדאי להציע חלופות אחרות.

לקינוח בחרנו בקרפ מלוח עם קרמל (26 שקל), שהיה ערב לחך וסיומת נפלאה למקום שלבטח עוד נחזור אליו.

"סוזט", פינסקר 30, תל אביב, 03-6034422.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים