מתנה מחו"ל: נסיעה מוכרת לצורכי מס

טסים לחו"ל מטעם העבודה? אתם זכאים להטבות שונות מתי תוכלו לרשום נסיעה כמוכרת לצורכי מס, אילו הוצאות יקטינו את המס שתשלמו ואיך ייראה התלוש שלכם אם תעברו לעבוד במדינה אחרת?

רותם סלע | 20/7/2011 11:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טסים לחו"ל במסגרת העבודה? כדאי שתתחילו לעשות חשבון. מערכת המס מעניקה הטבות שונות לשכירים ועצמאיים אשר מצויים מעבר לים לתקופות זמן קצרות או ארוכות וכדאי להיות מודעים להן. גם במקרה בו אתם קופצים לסוף שבוע לחו"ל, מומלץ לוודא כי תוכלו לרשום את הנסיעה כ"מוכרת לצורכי מס". המבחן במקרה זה הוא אם ההוצאה קשורה לייצור הכנסה, לכם או לעסק.
לא לשכוח לשמור קבלות. נוסעים בנתב
לא לשכוח לשמור קבלות. נוסעים בנתב"ג. יוסי אלוני


כדי לעבור את הרף הראשוני לקבלת ההטבות יש להשיג אסמכתאות לכך שהנסיעה איננה לצרכים פרטיים. כך לדוגמה ניתן להציג יומן פגישות, כרטיסי ביקור, הזמנות רשמיות לכנסים, תשלומים שבוצעו לגורמים עסקיים בחו"ל שאינם קשורים, כמובן, לענף התיירות ועוד.

אם מדובר בעצמאי או בשכיר ינוכה סכום ההוצאות כנגד הכנסתו, מה שיקטין את ההכנסה החייבת במס. ההוצאות אותן ניתן לזקוף במסגרת זו הן: הוצאות טיסה, לינה, השכרת רכב. שימו לב: ארוחות אינן מוכרות בישראל בשנים האחרונות לצורכי מס, וגם לא מעבר לים.

בפרקי זמן ארוכים יותר, מעל ארבעה חודשים, התמונה משתנה מעט. כך לדוגמה שכיר הנשלח לעבודה בחו"ל לתקופה הזו מוכר עדיין כתושב ישראלי לצורכי מס, אך חלק מהכנסתו פטור ממס. אם אותו אדם מכניס עד 2,000 דולר בחודש, הרי ש-50 אחוז ממשכורתו פטורים ממס. אם השכר הוא 6,000 דולר לחודש הפטור יעמוד על 45 אחוז.

מעל סכום זה הפטור הוא 10 אחוז מתשלומי-המס בהם הוא מחויב. בנוסף לכך, שכיר כזה יכול להמשיך ולנכות הוצאות שוטפות, ובהן כאלו שבהן הוא עשוי להיות מחויב בתקופת שהות ארוכה יותר בחו"ל, כגון הוצאות דיור שלו ושל משפחתו, הוצאות חינוך של ילדיו, טיפול רפואי וכיוצא בזה.
מי כאן תושב חוץ?

אם הנישום יוצא את גבולות הארץ לתקופה ארוכה יותר, הרי שהוא עשוי לזכות במעמד שונה ולהפוך לתושב-חוץ לצורכי מס. תושב-חוץ הוא מי שמרכז חייו נמצא מחוץ לגבולות ישראל והוא שוהה מרבית השנה במדינה אחרת.

עם זאת, יש לציין כי הפרמטרים אינם טכניים, ובמקרים שרשויות-המס סבורות כי מרכז חייו של אדם מתנהל בישראל, הרי שהוא עשוי להיחשב עדיין תושב ישראל. בנוסף לכך, יש לציין כי רשויות המס מכירות בניתוק הקשר בין התושב לארצו רק רטרואקטיבית, לאחר כ-4 שנים. ההצהרה "אני עוזב לתמיד" אינה מרשימה אותן. לאחר תקופה של 4 שנים, אם אתם מעוניינים בהחזר מס על השנים שבהן הוכחתם כי העברתם את מרכז

חייכם לחו"ל, תוכלו להגיש בקשה להחזר מס לרשויות בטענה כי בשנים מסוימות עמדתם בכללים הטכניים והמהותיים העשויים להחשיב אתכם כתושבי-חוץ.

"הכללים והתקנות מאפשרים לנכות הוצאות בחו"ל בכפוף לסעיפי ההכרה בהוצאות" אומר עדי מנטל, מומחה במיסוי בינלאומי, שותף במשרד עורכי-הדין "אורי כליף ושות".

כך או כך, גם אם אינכם מעוניינים לנתק את זיקתכם לארץ מטעמים הנוגעים לכיס, ורק קופצים לטיול עסקים קצר בנכר, מומלץ לשמור על סדר. כל הוצאה צריכה להיות מתועדת ומנומקת, עדיף על-ידי מסמכים. אל המפגש עם רשויות המס מומלץ להגיע מוכנים, עם הסברים והוכחות. טיסה נעימה ורווחית.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בארץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_1/ -->