תאכלו משהו: פעילות שף תטעם
במסגרת פעילות קולינרית חוויתית יגיעו החל ממחר ובכל יום שישי וערב חגים שפים ישראליים שיבשלו מול הקהל שאפילו יזכה לטעום מהאוכל

החומרים:
1 ק"ג כבד עוף נקי
1/3 1 ק"ג בצל קצוץ דק
1 כוס שמן זית עדין
1 כף גרגרי פלפל שחור
1/2 כף גרגרי פלפל ירוק
כפית גרגרי פלפל אדום
כפית זרעוני כמון
מלח ים גס לפי הטעם
2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
ההכנה:
1. במחבת עבה מחממים 3/4 כוס שמן זית. מטגנים על להבה נמוכה את הבצל הקצוץ כ-3/4 שעה, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהבצל מזהיב.
2. מחממים מחבת ברזל על הלהבה הגבוהה ביותר, עד שמתלהטת.
3. כותשים את כל התבלינים ומצפים בהם את הכבדים עם מעט שמן זית.
4. צורבים את הכבדים על המחבת הלוהטת כדקה מכל צד ונזהרים שלא לייבש אותם. בפנים הכבדים צריכים להישאר ורודים לגמרי.
5. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מערבבים עם הבצל הקצוץ המטוגן וקוצצים דק.
6. מוסיפים רבע כוס שמן זית, מתבלים במלח ים גס, לפי הטעם.
7. מטפטפים מעט סילאן ומגישים מיד.
8. הכבד הקצוץ הזה לא עובר במקרר.
