תאכלו משהו: פעילות שף תטעם

במסגרת פעילות קולינרית חוויתית יגיעו החל ממחר ובכל יום שישי וערב חגים שפים ישראליים שיבשלו מול הקהל שאפילו יזכה לטעום מהאוכל

nrg מעריב | 15/9/2011 16:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החל ממחר ובכל יום שישי וערב חג, השפים הגדולים בישראל יגיעו אל קניון שרונים בהוד השרון שמזמין אתכם למפגש מקרוב עם המגה-שפים כמו מיקי שמו, ארז קומורובסקי, שגב משה, אביב משה ועוד שיגיעו לבשל ממיטב היצירות הקולינריות שלהם. לסיום, כמה כיף, הבאים יזכו לטעום מהמנות הייחודיות של השפים היישר מהמחבת או הסיר.  
         
איתיאל ציון
כבד קצוץ בזרעוני כמון איתיאל ציון
כבד קצוץ בזירעוני כמון של ארז קומורובסקי

החומרים:

1 ק"ג כבד עוף נקי
1/3 1 ק"ג בצל קצוץ דק
1 כוס שמן זית עדין
1 כף גרגרי פלפל שחור
1/2 כף גרגרי פלפל ירוק
כפית גרגרי פלפל אדום
כפית זרעוני כמון
מלח ים גס לפי הטעם
2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר

ההכנה:

1. במחבת עבה מחממים 3/4 כוס שמן זית. מטגנים על להבה נמוכה את הבצל הקצוץ כ-3/4 שעה, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהבצל מזהיב.
2. מחממים מחבת ברזל על הלהבה הגבוהה ביותר, עד שמתלהטת.
3. כותשים את כל התבלינים ומצפים בהם את הכבדים עם מעט שמן זית.
4. צורבים את הכבדים על המחבת הלוהטת כדקה מכל צד ונזהרים שלא לייבש אותם. בפנים הכבדים צריכים להישאר ורודים לגמרי.


5. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מערבבים עם הבצל הקצוץ המטוגן וקוצצים דק.
6. מוסיפים רבע כוס שמן זית, מתבלים במלח ים גס, לפי הטעם.
7. מטפטפים מעט סילאן ומגישים מיד.
8. הכבד הקצוץ הזה לא עובר במקרר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים