ויהי אור: ביקור במסעדת בלאק אאוט

זה לא גימיק: הארוחה בחושך מוחלט במסעדת "בלק אאוט" היא לא רק חוויה מטלטלת - היא גם טעימה מאוד

אלון צרפתי | 18/9/2011 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נודה ונבוש: מלכתחילה הביקור שלנו ב"בלק אאוט", המסעדה שבה אוכלים בחושך מוחלט, היה יותר בגדר מצווה מאשר לצורך כתיבת מאמר בעל סטנדרטים עיתונאיים מהוגנים. וכי כיצד ניתן לכתוב דברי ביקורת על מסעדה שכל מלצריה הם עיוורים, במרכז שהוקם על מנת לקדם את אוכלוסיית החירשים והעיוורים? אלא שהביקור במרכז "נא לגעת" ביפו, שמסעדת "בלק אאוט" היא רק חלק מהמתחם הכולל שלו, התברר בדיעבד כחוויה מטלטלת חושים.
סלמון אפוי מצופה שומשום וגרגרי חרדל
סלמון אפוי מצופה שומשום וגרגרי חרדל יחצ


קודם הכניסה למסעדה מתבצע תדרוך על ידי צוות המקום. תדרוך קבוצתי, פדגוגי, נוקשה ("אסור להכניס למסעדה טלפונים סלולריים, אסור לצלם, כל התיקים והארנקים חייבים להישמר בלוקר הנמצא מחוץ למסעדה"), שלא תואם שום חוויה רומנטית. להשלמת תחושת ה"למה פשוט לא נסענו ל'הזקן והים'?", מולבש על גבי הסועדים בטרם כניסתם למסעדה סינר ארוך ומגוחך, שכן באפלה מוחלטת רבים הסיכויים שהאוכל יזלוג מידיכם, מפיכם וממזלגכם ויגרום לכם לא רק לאבד את חולצתכם אלא גם את כבודכם.

מרגע הכניסה למסעדה משתנה התחושה מקצה לקצה. לכל קבוצת סועדים מצטוות מלצר עיוור, שמלווה אותם מרגע כניסתם עד צאתם. למלצרית שלנו קוראים לאה. בהמשך התחברנו אליה יותר והצלחנו, בחסות החשכה, להתגבר על הבושה, לחטט בחייה ולשמוע את סיפורה המפעים. לאה מבקשת מהראשון בקבוצה שלנו לשים את ידיו על כתפיה, מהשני לשים את ידיו על כתפי הראשון וכן הלאה, וכך אנחנו צועדים בעקבותיה כמו קרונות שמזדחלים לאחר קטר הבטוח בעצמו ומכיר את הדרך היטב.

אין לנו בררה אלא לסמוך על לאה: המסעדה שרויה באפלה מוחלטת, ללא שום מנורה, נר או תאורה של טלפון סלולרי. חושך מטריד, אין לו הגדרה אחרת, שמעלה אצל חלקנו תחושת קלסטרופוביה. "כאן ימינה", מצווה עלינו לאה הקטר, "מצד ימין שלכם נמצא השולחן, מששו אותו, לאחר מכן חפשו את הכיסא הצמוד אליו ושבו בזהירות. הגישו ידיכם קדימה על השולחן, חפשו את הסכו"ם, מצאו את הכוס וקחו נשימה, הנה מתחילה הארוחה. בכל פעם שתזדקקו לי פשוט קראו בשמי בקול רם, פה אין טעם להרים את היד למעלה".

התפריט כאן בסיסי למדי, ובחירת המנות מתוכו מתבצעת לפני הכניסה למסעדה. במחיר 90 שקלים מוצעת ארוחה צמחונית (הכוללת מנה עיקרית וקינוח), וב-110 שקל תפריט דגים (המחירים מאמירים בשעת ערב מאוחרת יותר). למרות החשש ממסעדה המבוססת במקרה הטוב על קידום לשוויון זכויות ובמקרה הרע על גימיק, המנות המוצעות בה הן גורמה לכל דבר.



מהתפריט הצמחוני מוצעות מנות פשוטות יותר כגון אטריות אורז מוקפצות עם ירקות צבעוניים, ניוקי פיסטוק ברוטב שמנת, פרג ושקדים שבורים ופפרדלה ברוטב שלוש פטריות עם שמנת, בצל לבן וגבינת פרמזן. תפריט הדגים מפתיע ומציע מנות מוקפדות ועדינות, שבהחלט היו יכולות להיות מוגשות גם ב"מסה", כמו פילה ברמונדי עם עדשים שחורות בקארי ברוטב יוגורט שוםשמיר, פילה מוסר בתבשיל קינואה ועגבניות שרי עם בצל סגול מקורמל וסלמון אפוי מצופה שומשום וגרגרי חרדל, מוגש עם גראטן תפוחי אדמה ובטטה. נכון שהאוכל כאן איננו העיקר, אבל הוא בהחלט מהווה סיבה טובה להגיע לכאן ולחוות תחושות של חוויה של פעם בחיים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים