בוקר של כיף: ביקור בבנדיקט
"בנדיקט" לא מאכזבת אף פעם, בתנאי שלא תתאכזבו ממחירי הביצים. ואילו ב"בית היין" יש מגוון בירות עשיר

אגז בנדיקט בבנדיקט דניאל לילה
אחרי חודש בהודו הדבר הראשון שרצינו לעשות עם נחיתתנו בארץ הוא להיכנס לבית קפה ולאכול ארוחת בוקר טובה, כזו שאין בה אורז. הבחירה ב"בנדיקט" הייתה טבעית. ברשת ארוחות הבוקר בעלת שלושת הסניפים (שניים בתל אביב, אחד בהרצליה) אין נפילות. האוכל תמיד מדויק ומוקפד, השירות תמיד מקצועי ולבבי והאווירה בה תמיד תוססת, גם בארבע לפנות בוקר. הסניף בבן יהודה אינו היפה ביותר או הצפוף פחות, אולם גם בו חוויית ארוחת בוקר פשוטה מתעצמת.
אנחנו פחות מתחברים לתפריט - הוא עמוס מדי, מבלבל מדי ומלא מדי. האם באמת יש צורך בפירוט כה דקדקני של עשרות מנות, בעלות אין-ספור קומבינציות, שכולן, אחרי הכל, מבוססות על ביצים? האם רק מדען גרעין זוכה פרס נובל יכול לפשט את התפריט הזה לכדי עשר מנות מרכזיות? ויש גם מחירים מופרזים. כאמור, כל המנות מבוססות על ביצים. וכי כמה עולה ביצה - שקל? אז מדוע השקשוקה כאן, למשל, עולה 56 עד 68 שקל?
אחרי התלבטות ארוכה והתייעצות קצרה עם המלצרית בחרנו "אגז בנדיקט (73-62 שקל , תלוי בתוספות) - ארוחת בוקר המסווגת כאן כניו-יורקית קלאסית, הכוללת לחם בריוש קלוי ועליו שתי ביצים עלומות, רוטב הולנדייז ותוספות לבחירתנו - סלמון מעושן ותרד בשמנת. הפרזנטציה יפהפייה והטריות מורגשת. גם המנה השנייה ענתה על הציפיות: "קרוק פטה (55 שקל), הכולל טוסט מלחם בריוש, ממרח פסטו, עגבניות טריות, ביצת עין ורוטב הולנדייז. כל המנות כאן מוגשות בתוספת סלט אישי קטן ולחמניות טריות מהתנור בתוספת חמאה וממרח שוקולד, וכן שתייה חמה, מיץ טבעי, קוקטייל שמפניה (על הבוקר?) או אייס קפה. אפילו הקינוח, צ'יז קייק (תשעה שקלים), היה מוקפד, מתוק במידה ופשוט מענג. בוקר טוב, תל אביב, כמה טוב שבאנו הביתה.

מנה בבית היין
שירן כרמל
