אז מה אוכלים? מתכונים לארוחת החג
לא נעים לכם כבר להכין את אותן המנות שוב ושוב? הבטחתם לקרובת משפחה גפילטע פיש ואין לכם מושג איך מכינים את זה? בא לכם לפנק את האורחים בפונץ' אלכוהולי? הנה כמה אופציות מוצלחות לחג

החומרים (7-8 מנות):
הדגים:
1 קרפיון, 1.5 ק"ג מנוקה (ללא פתיחת הבטן), פרוס ל-5 פרוסות, חתיכה של הזנב וחתיכה של הראש חתוך לחצי.
1 קרפיון, 1.5 ק"ג, מנוקה ופרוס לשני פילטים (להשאיר את האדרה והראש חצוי לחצי, לבישול עם ציר הדג).
תערובת המילוי:
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות ומטוגנים עד הזהבה קלה
2 ביצים גדולות
3 פרוסות עבות של חלה טבולה במים וסחוטה היטב
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפיות שטוחות של מלח
2/3 כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפות סוכר
לציר הבישול:
1 גזר גדול שלם ומקולף
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות ומטוגנים עד הזהבה קלה
1 כף גדושה של מלח
3 כפות סוכר
2/3 כפית פלפל שחור גרוס
3 גרגרים שבורים של פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
ראש הדג החצוי ואדרת הדג
סיר רחב וגדול עם 3 ליטר מים רותחים
ההכנה:
1. טוחנים במטחנת בשר את שני הפילטים פעם אחת ואח"כ טוחנים עוד פעם יחד עם הבצל המטוגן והחלה הרטובה.
2. מעבירים את התערובת הטחונה לקערה, מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, פלפל, מלח, סוכר ומערבבים היטב.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ולצנן במקרר לשעה.
4. הציר: שמים את כל המרכיבים בסיר ומכסים. מביאים לרתיחה חוזרת (לתקן טעמים לפי הצורך), להנמיך להבה ולבשל 10 דקות.
5. למילוי הדג: מוציאים את תערובת המילוי מהמקרר וממלאים את הפרוסות החלולות.
6. מכניסים בעדינות לסיר פרוסה אחר פרוסה, תוך כדי בעבוע וממלאים את שני חצאי הראש, החלק של הזנב מוכנס בשלמותו לסיר. (במידה ונשארה תערובת יש ליצור קציצות ולהוסיפן לבישול).
7. מוסיפים לסיר מים רותחים במידת הצורך לכיסוי מלא, מכסים את הסיר במכסה (משאירים פתח צר פתוח), לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע קל למשך שעה וחצי.
8. לאחר הבישול מורידים את המכסה ומשאירים לצינון כ-15 דקות.
9. מוציאים את הדגים עם כף מחוררת, שמים על מגש ומקשטים בפרוסות אלכסוניות של הגזר. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר.
10. לרוטב: מוציאים מהסיר למסננת את תוכן העצמות ומועכים אותן לתוך קערה עם 1 ליטר מהציר.
מבשלים הכל על להבה גדולה ומצמצמים לכחצי מנפחם. מצננים מעט ומעבירים למקרר.
11. הציר המצומצם יקריש ויתווסף למנת הדג. רצוי להגיש צונן עם חלת שבת וחזרת.
באדיבות השף אלרן גולדשטיין – "המעדנייה של גולדשטיין"

החומרים (לפי מנה אחת):
1 פילה סלמון טרי
חצי כוס יין אדום
1 כוס גרגירי רימונים
מלח
פלפל גרוס
בזיליקום טרי קצוץ
חצי כפית ג'ינג'ר
3 כפות שמן זית
כוס עדשים ירוקים
כפית ליקר גרנדין
ההכנה:
1. מבשלים את העדשים במים במשך 20 דקות על אש קטנה, מוסיפים קמצוץ מלח ופלפל, מסננים את המים ומניחים על הצלחת.
2. את הסלמון צולים על הגריל למשך מספר דקות עד לקבלת גוון זהוב ומניחים על מצע העדשים.
3. לרוטב: בסיר מערבבים חצי כוס יין עם גרגירי הרימון, מוסיפים את המלח, הפלפל, הבזיליקום, הג'ינג'ר, ואת הליקר גרנדין.
4. מבשלים על אש קטנה במשך 3-4 דקות עד לצמצום ואחידות הרוטב.
5. יוצקים את הרוטב על הדג והעדשים, לקישוט אפשר לפזר חצאי תאנים טריות.
באדיבות שף עופר בן ברוך, מסעדת תאיו שף דגים, בת ים

החומרים:
1 קג' בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות בעובי של כ-1.5-2 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל לבן
5 כפות רוטב הלמנס חרדל דבש
להגשה:
4 בצלים ירוקים פרוסים דק
4 כפות גרגרי רימון
2 כפות שמן זית
ההכנה:
1. מערבבים את הבטטות עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות או עד שהבטטות מתרככות. מוציאים מהתנור ומצננים.
3. מערבבים עם הרוטב ומשהים לפחות למשך שעתיים לספיגת הטעמים. מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בבצל הירוק והרימונים, מטפטפים מעל שמן זית ומגישים.
באדיבות שף חנוך בר שלום לרטבי סלטי הלמנס

החומרים:
1 חזה עוף אורגני
1/2 כפית צ'ילי גרוס מיובש גרוס
1 כפית עלי תימין טריים
2 שיני שום
2 כפות יין אדום
2 כפות שמן זית
3 כפות שמן קנולה
מלח גס
לעיטור:
4 ענפי תימין קטנים
ההכנה:
1.שוטפים את חזות העוף במים קרים ומייבשים לכמה דקות.
2. חוצים את חזה העוף לשני חלקים, על ידי הוצאת הסחוס המרכזי.
3. חוצים את חזות העוף לאורכם, שיהיו 2 פרוסות שלמות מכל חצי חזה עוף.
4. כותשים את שיני השום.
5. מניחים את חזות העוף בקערה רחבה. מתבלים בצ'ילי גרוס מיובש, עלי התימין, חצי כפית שום כתוש, יין אדום ו-2 כפות שמן זית. מעסים היטב את חזות העוף כדי שיכוסו בתיבול ומניחים ל-30 דקות לספיחת טעמים.
6. מחממים שמן קנולה במחבת רחבה לחום בינוני.
7. צולים את חזות העוף משני הצדדים למשך 4-5 דקות, יש לשים לב שלא לצלות יתר על המידה, כדי שהעוף ישאר עסיסי.
8. בוזקים על העוף קורט מלח גס.
9. מניחים מעל כל מנה את ענפי הרוזמרין ומגישים חם
באדיבות השף קובי פרסול ל"הרדוף"

החומרים (10-12 כוסות קטנות):
400 מ"ל יין לבן יבש
60 מ"ל וודקה תפוח
60 מ"ל ליקר תפוזים הולנדי
100 מ"ל מיץ תפוחים
100 מ"ל מיץ רימונים
100 מ"ל מיץ אננס
30 מ"ל מי סוכר
ההכנה:
1. לוקחים קערת פונץ' ומוזגים לתוכה את כל המרכיבים.
2. בוחשים היטב בקערת הפונץ'.
3. מקשטים באגסים ובתפוחים חתוכים.
באדיבות בר 223, תל אביב

החומרים (לתבנית קוטר 26 ס"מ/ 2 תבניות אינגליש קייק):
50 גרם ריבת שזיפים פובידל
100 גרם דבש
150 גרם סוכר
140 גרם שמן קנולה
112 גרם מים
112 גרם ביצים
200 גרם קמח
7.5 גרם אבקת סודה לשתיה
2.5 גרם אבקת קקאו כהה
2 גרם קינמון
קורט ציפורן
80 גרם חלבה
ההכנה:
1. מרתיחים את השמן והמים בסיר.
2. מקציפים את הסוכר, הדבש וריבת השזיפים במיקסר.
3. שופכים את המים והשמן על הדבש, הסוכר והשזיפים עד להמסה.
4. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול ולבסוף מוסיפים את המרכיבים היבשים (כל יתר המרכיבים מלבד החלבה).
5. יוצקים לתבניות ומפוררים מעל את החלבה.
6. אופים ב-160 מעלות כ-35-40 דקות.
באדיבות בית קפה זוהרה ריף, רעננה
