זמן לבוהורים: מתכוני בראנץ' טעימים
עוד מעט נצא לחופש סוכות וזו סיבה מעולה לשדרג קצת את ארוחות הבוקר המאוחרות שלנו בכמה מנות טעימות במיוחד

לחמניות חצי-מלאות, בריאותיות ועתירות טעמים והפתעות. פתיתי הכוסמין האורגניים עשירים בוויטמינים, במינרליים ובסיבים תזונתיים ודומים במראם לשיבולת שועל שלמה. מומלץ להוציא את היוגורט והביצים מן המקרר כחצי שעה עד שעה מראש, כדי שלא יקררו את הבצק יתר על המידה ויאטו את פעילות השמרים.
החומרים (25 לחמניות):
4 כוסות (500 גרם) קמח מלא
3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח לבן
1 כף (כ-10 גרם) שמרים יבשים
3/4 כוס (100 גרם) גרעיני חמנייה קלופים טבעיים
1 כוס (100 גרם) פתיתי כוסמין
2 כפות שטוחות (17-20 גרם) מלח דק
1 ו- 1/3 כוסות (320 מ"ל) מים חמימים/פושרים
1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) יוגורט עיזים
3 כפות גדושות דבש
3 כפות שמן זית
2 ביצים
לשימון הקערה: מעט שמן זית
לזיגוג: 1 חלמון + כף חלב
לעיטור: 5 -6 כפות פתיתי כוסמין או 1/2 כוס גרעיני חמנייה
ההכנה:
1. מניחים בקערה גדולה ורחבה את המרכיבים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, שמרים יבשים, גרעיני חמנייה, פתיתי כוסמין ומלח. מערבבים בעזרת כף ויוצרים גומה במרכז.
2. מניחים בקערה בינונית את המרכיבים הרטובים: מים חמימים, יוגורט עיזים, דבש, שמן זית וביצים. טורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים למרכז קערת המרכיבים היבשים.
3. מערבבים בעזרת כף. כשלא ניתן להמשיך ולערבב עוברים ללישה ידנית ולשים כ-10 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט (ככף) קמח מלא וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש. משמנים את בסיס הקערה במעט שמן זית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי.
4. מכינים 3 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
5. מוציאים אוויר מהבצק, לשים מעט ויוצרים 25 כדורים בקוטר 5 -6 ס"מ (משקל 100 גרם), מניחים על גבי התבניות, מכסים במגבות לחות ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.
6. מחממים תנור ל-210 מעלות ומניחים על גבי תחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו 2 כוסות מי ברז.
7. מערבבים בקערית חלמון וכף חלב. מושחים את הלחמניות בתערובת בעזרת מברשת ומעטרים בפתיתי כוסמין או בגרעיני חמנייה.
8. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את החום ל-175 מעלות, מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות או עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן ושצדן התחתון שחום היטב (אך לא שרוף). לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-210 מעלות ומכניסים את כלי המים, וחוזר חלילה.
באדיבות "הרדוף"

החומרים:
5 פלפלים אדומים
5 פלפלים צהובים
6 שיני שום פרוסות
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס חומץ בן יין
מלח
פלפל
200 גרם גאודה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות קצח
ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
2. שמים את כל הפלפלים על תבנית (אין צורך לשמן) בתנור עד להשחמה וריכוך (בין 25 ל-45 דקות תלוי בגודל התנור והפלפלים).
3. כשהפלפלים רכים ומוכנים, מכניסים לשקית ניילון וקושרים, מניחים בצד למשך חצי שעה להתקרר.
4. לאחר שהפלפלים התקררו מקלפים מהם את הקליפה וזורקים לפח. את הפלפלים חותכים לרצועות ומשרים בשני סוגי החומץ, עם השום שנפרס לפרוסות דקות מראש ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור טחון.
5. לתחמיץ הפלפלים נותנים לשבת כחצי יום במקרר ולמעשה את הסלט מכינים ממש לפני ההגשה.
מוסיפים לרצועות הפלפלים את קוביות גבינת העיזים והקצח, בוזקים שמן זית בעדינות מעל ומגישים!
באדיבות "המחלבה", מושב בית יצחק

החומרים:
2 חצילים גדולים
חופן עלי רוזמרין טריים
חופן עלי בזיליקום טריים
1 גביע יוגורט כבשים
מלח
פלפל
70 גרם אגוזי מלך
חופן עלי עירית קצוצים
ההכנה:
1. על אש בינונית פתוחה, מניחים רשת עמידה בחום ומעליה קולים את החצילים (עטופים בנייר אלומיניום). נותנים להם להשחים ולהתרכך מכל הצדדים. לקראת סיום מורידים את האלומיניום למספר דקות ומשאירים את החצילים על האש הפתוחה. כאשר הם מוכנים, מכבים את האש ומורידים לצינון.
2. לאחר צינון מנקים מהקליפה ומועכים היטב את החצילים (מנקים מהם את החוטים עד שנותרת עיסה חלקה יחסית).
3. במקביל קוצצים גס את הרוזמרין, הבזיליקום והעירית ומכניסים יחד עם שאר התבלינים והיוגורט לקערה ההגשה. על מחבת טפלון קולים את אגוזי המלך עד להשחמה קלה ומוסיפים לשאר המרכיבים.
מכניסים את מחית החציל לקערת ההגשה ומוסיפים את היוגורמה - מערבבים היטב ומגישים.
באדיבות "המחלבה", מושב בית יצחק
