הטבלה קצת משקרת: שינוי הסימון התזונתי בארה"ב
בארצות הברית שוקלים לשנות את הסימון התזונתי על גבי המוצרים כחלק מהמאמץ למלחמה בהשמנה ולהגברת המודעות בקרב הציבור האמריקאי

טבלת ערכים תזונתיים shutterstock
מתברר שרבים מהלקוחות אינם טורחים להביט כלל בטבלת הערכים התזונתיים, ואילו אלה שכן טורחים להעיף בה מבט קוראים רק את השורות הראשונות. בנוסף, מתברר שהם אינם בהכרח מבינים מה כתוב באותן שורות, מה שמקשה עליהם להבין כמה סודיום אצטט (מלח) או שומן רווי הם מכניסים לתוך גופם.
ההחלטה לשנות את הסימונים על גבי האריזות עוררה ויכוח חדש. מה מספיק חשוב כדי שיופיע קבל עם ועדה על חזית האריזה? מאז ינואר האחרון, לדוגמה, החלו איגוד יצרני המזון וארגון משווקי המזון לפרסם באופן בולט עובדות כמו קלוריות, שומן רווי, כמות סודיום וכמות סוכר למנה, כך שצרכנים עם מעט מדי זמן פנוי, יכולים לקבל את המידע החשוב ביותר מבלי לחפש אותו יותר מדי.
לעומתם, פאנל רחב של מומחים לתזונה, בריאות ורפואה, התדיין בנוגע ליוזמה, ואילו הארגון הרפואי הלאומי הציע הצעה משלו, ובה שיטת דירוג חדשה שתופיע על גבי האריזה. המטרה היא לפתח שיטת ניקוד באמצעות ועדה, כך שמזונות בריאים יקבלו ניקוד גבוה יותר ומזונות פחות מזינים יקבלו ניקוד נמוך. לדוגמה, לחם מחיטה מלאה יקבל דירוג של מאה נקודות, כאשר קרקרים וגרנולה יקבלו ניקוד נמוך יותר, בגלל עודף מלח וסוכר בהתאמה.
הוועדה השוותה את שיטת הדירוג ל"כוכבי האנרגיה" - מדבקה המופיעה על גבי מכשירי חשמל ביתיים ונותנת אינדיקציה לגבי כמות החשמל שהם צורכים (מוצר בעל צריכת חשמל גבוהה מקבל מעט כוכבים וכן הלאה)
"מצד שני", אומרת הדיאטנית קתי ווריק, "אם נבחן את הנושא בצורה פרקטית יותר - אנשים הם לא מכשירים. לכל אחד יש את הצרכים וההגבלות התזונתיים שלו, כמו סוכרת, רגישות לגלוטן או לחץ דם גבוה, מה שהופך את שיטת הניקוד הזו לכמעט בלתי אפשרית".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
