המוני, אבל פחות: הרונסון מפתיע

הסניף הראשון של רשת האוכל המהיר החדשה "הרונסון" מפתיע לטובה, אבל האם זה מספיק?

אלון צרפתי | 13/11/2011 17:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פיצות,כריכים
 
אפייה בתנורי אבן. הרונסון
אפייה בתנורי אבן. הרונסון יחצ

ככלל, אנחנו משתדלים להימנע מלהיכנס לבתי קפה ממשפחות "ארומה", "קפה ג'ו", "ארקפה" ו-השם ישמור - "קפולסקי". זה לא שיש לנו כסף מיותר לאכול במסעדות גורמה בכל שבוע, זה גם לא הסנוביזם המושרש בנו שגורם לנו להדיר רגלינו מהמקומות ההמוניים האלה - זה פשוט השיעמום.

וכי כמה כבר אפשר לאכול את אותם סלטים מונוטוניים ואת אותם כריכי בית ספר פשוטים? מה עם איזה טוויסט מרענן? מה עם ניסיון להישען יותר על חומרי גלם טריים ולרענן את המנות מדי עונה? למה שאחת הרשתות הענקיות האלה לא תרים את הכפפה ותגייס לשורותיה איזה אייל שני, חיים כהן או גיל חובב כדי שייצור להן תפריט חדש המתבסס על אותם כריכים וסלטים משעממים אבל עם רעננות יצירתית?

"הרונסון" מנסה - אולי מתיימר, ימים יגידו - לשנות את התמונה. התרגלו לשם "הרונסון", גלגלו אותו בפה, נסו להתרגל אליו, כי בקרוב תיתקלו בו בכל פינה ברחבי המדינה, מתחרה ראש בראש מול כל בני משפחת "ארומה" לסוגיה. את הרשת החדשה, שבינתיים חנכה סניף ראשון בדיזנגוף, הקימו שני בכירים בתעשיית האוכל המהיר: טל פרוסט, מנכ"ל רשת "ארקפה" בחמש שנים האחרונות, ומיכאל אזולאי, סמנכ"ל השיווק באותה הרשת. לומר לכם: לא מדובר בהרפתקה של שני צעירים שחולמים לכבוש את העולם, ואין להם מושג מה זה ספק ירקות והיכן יש לרכוש את הבשרים. אלה מקצוענים, מבינים עניין וחולמים בגדול, ויש להם קבלות מרשימות.
יחצ
כריכים יש בכל מקום. הרונסון יחצ

הקונספט של "הרונסון" מבוסס על אפייה בתנורי אבן ועל צליית בשרים, ובמילים אחרות - אוכל בריא יותר, אם כי לא במוצהר, ועל רעננות ויצירתיות בהכנת המנות, שגורמות לתוצאה הפוכה מזו של "ארומה" - כאן האוכל לפחות מסקרן. המנות נצלות מול הקהל בתנורי אבן, והלקוח בוחר להרכיב את המנה על בצק פיצה, בסלט או בכריך.

גולת הכותרת היא הפיצות הבשריות. בתפריט: פיצה קורנביף ופטריות צלויות בתוספת איולי, עגבניות שרי ובצל סגול (37 שקל), פיצה אנטרקוט ובצל ביין אדום בתוספת ממרח חרדל, דבש ועגבניות שרי (39 שקל), פיצה רוסטביף וחציל קלוי בתוספת טחינה ועגבניות שרי (38 שקל) ועוד. במבחן התוצאה המנות אכן מוגשות במהירות והן טעימות על גבול הגורמה. הבצק דק ופריך, התוספות מרעננות והקלוריות, בחישוב גס, לא בשמים.



האם אלה נתוני פתיחה טובים דיים על מנת להריץ את הקונספט בכל הארץ? לא ברור. בכל זאת, האם מי שירצה פיצה לא יעדיף לפנות לסניף "דומינוס" הסמוך? ומה עם הכריכים, שהם אולי יותר בריאים ויותר מעניינים, אבל עדיין, אחרי הכול, הם כריכים, וכמותם יש בכל פינה? האם לא דרוש סוג מזון נוסף שיוצע במקום כדי להדגיש את השוני? ימים יגידו. עד אז נשמח לנסות בפעם הבאה את פיצת חזה האווז ועגבניות השרי הצלויות (39 שקל).

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים