המתכון המנצח שלי: מדור מתכוני הורים חדש
הילדים של טל סורסקי, מהבלוג "מה יש לאכול?", מעדיפים מאכלים עם ירקות על פיצה עסיסית. בקשנו ממנו כמה טיפים שיגרמו לילדים שלכם להתחיל לאכול, ומתכון שתמיד מנצח. מדור מתכוני הורים חדש

מתי התחלת עם הבלוג ולמה?
"אני כותב את הבלוג כבר שלוש שנים וחצי כשהסיבה העיקרית לכתיבת הבלוג, מעבר לרצון לשתף וללמד אחרים, היא כדי שיום אחד הילדים לא יצטרכו לריב על ספר המתכונים שלי ושכל המתכונים של האוכל שהם גדלו עליו יהיה זמין עבורם".
טיפ להורים מבשלים: "אצלנו בבית יש חוק שחייבים לטעום כל דבר. אם המנה לא טעימה לילדים אני לא מכריח אותם לאכול את מה שהם לא אוהבים, אבל כן חשוב לי שהם יתנסו בטעמים, מרקמים וחומרי גלם שהם לא מכירים.
אני כבר מכיר את התכשיטים שלי ויודע שגם אם התגובה הראשונה שלהם למאכל מסוים תהיה 'אבל זה לא טעים לי', עוד לפני שהם טעמו ביס אחד, לא הכל אבוד ואחרי ביס או שניים הם יאכלו את כל המנה ועוד יבקשו תוספת.
יש לכם טיפ מנצח שיגרום לילדים לאכול? שתפו אותנו בפייסבוק
הבן האמצעי שלי שנים התרחק מפוקצ'ות כמו מאש. עד שיום אחד, מסיבה לא ברורה הוא החליט על דעת עצמו לעשות עוד ניסיון ומאז הוא והפוקצ'ה הם החברים הכי טובים. פעם הכנתי מרק עדשים כתומות עם המון כמון והמון חוויג' אפילו לא הצעתי לבכורה שלי לטעום מהמרק כי לא חשבתי שהיא תאהב אותו בגלל התבלינים החזקים, אבל היא ביקשה לטעום ואחרי כף אחת היא כמעט סיימה את כל הסיר.
חשוב לזכור שהילדים מפתיעים במה שהם אוהבים לאכול וגם אם אנחנו לא חושבים שמשהו יהיה להם טעים - בסופו של דבר הם אלו שצריכים לטעום ולהחליט מה טוב להם".
הילדים שלי אוהבים לאכול...
"אני לא יודע איך קרה הדבר, אבל הילדים שלנו מאוד אוהבים פירות וירקות. הם שותפים מלאים - הן בקניות בשוק והן בסידור הפירות והירקות במקרר. לרוב תמצאו לפני ארוחת הערב את שני הגדולים - דנה בת 8 ואלון בן 6 עומדים על כיסא, עם קרש חיתוך של וסכין, מכינים לעצמם את הירקות. אחד השיאים היה באחד מערבי הפיצה שהכנו בבית, כשפתאום אני שומע את אשתי אומרת לאלון - "אלון, אם אתה רוצה עוד ירקות, תגמור קודם את הפיצה...".

החומרים:
6 עגבניות בשלות
10 בצלצלים או בצלי שאלוט
10 שיני שום
עלי תימין מארבעה גבעולים
3-4 חזות עוף
2 כפות צנוברים
פלפל שחור
מלח
חב' ספגטי
צרור קטן של בזיליקום
4 כפות שמן זית
פרמז'ן להגשה
ההכנה:
1. חותכים את העגבניות לרבעים. קולפים את הבצלצלים וחותכים לחצאים או רבעים בהתאם לגודל.
מקלפים את שיני השום.
2. מניחים את העגבניות, הבצלים והשום בתבנית עם נייר אפיה ומתבלים בפלפל שחור, מלח, תימין ושמן זית. צולים את העגבניות בתנור שחומם מראש ל-180מעלות במשך 30-40 דקות (בסוף הצליה, שיני השום צריכות להיות רכות).
3. קולים את הצנוברים כשתי דקות במחבת חמה, ללא שמן תוך כדי ערבוב ושומרים בצד.
4. חותכים את חזה העוף לפיסות בגודל של ס"מ וחצי על ס"מ וחצי ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח.
6. מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את חזה העוף עד לקבלת גוון זהבהב (להיזהר לא לייבש את העוף).
7. לקראת סוף הצליה, מבשלים את הספגטי בהרבה מים ומעט מלח. כאשר הספגטי מוכן, מסננים את המים אך לא שוטפים.
8. מעבירים את הספגטי למחבת עם קוביות חזה העוף, מוסיפים את העגבניות הצלויות ומעט בזיליקום קצוץ ומערבבים היטב.
9. מגישים עם צנוברים ופרמז'ן.
הורים שמעוניינים להשתתף במדור מוזמנים לשלוח מייל ל- matcon.nrg@gmail.com
יש לכם טיפ מנצח שיגרום לילדים לאכול? שתפו אותנו בפייסבוק
