אם אין קמח: בישול ללא גלוטן
אפשר בכל זאת להכין אוכל לא רע בכלל. ביקרנו בסדנת בישול של מכון אברהמסון בה הסבירו לנו איך אפשר להוריד מהתפריט קמח וסוכר ולהישאר בחיים
פשטידת בצל ללא גלוטן
החומרים:
1/4 כוס קמח אורז
1/4 כוס קורנפלור
4 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 כוס שמן זית
1 כפית קסאנטן גאם (חומר העשוי מתירס שתפקידו לשפר את האלסטיות של העיסה)
1 כפית משפר אפיה 10
4 ביצים
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות אבקת מרק ללא גלוטן (או מלח עשבים)
1/4 כוס עירית קצוצה/זיתים
שומשום או זעתר (אופציה)
ההכנה:
1. משלבים את כל המרכיבים בקערה עמוקה, יוצקים את העיסה לתבנית שקעים או לתבנית ארוכה.
2. מפזרים מעט שומשום או זעתר.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. מגישים חם.
