מצב כפית: שאלון לקרין גורן
קרין גורן, בת 37, קונדיטורית ומפתחת מתכונים, עונה על השאלון שלנו ומגלה איזה מאכל היתה לוקחת איתה לאי בודד ומה לא תאכל לעולם
“עוגיות אלפחורס בלי סוכר, עם סוכרלוז וריבת חלב ללא סוכר. הבית מלא בניסיונות עם סוכרלוז, תחליף הסוכר החדש, אז הכנתי צנצנת אלפחורס ונשארו שתיים בערך. אחר כך אכלתי פרוסה עם עגבנייה ואבוקדו כדי לאזן”.
נכון שאין כמו אוכל של אמא?
“נכון, אבל אני חייבת להוסיף גם את אבא שלי. אמא בשלנית מדהימה, שניהם מרוקאים, ואין על האוכל ששניהם הכינו לי. אגב, אמא שלי אלופת הדגים החריפים, וגם דברים פשוטים כמו עוף בתנור היא עושה מדהים. אחרי שעזבתי את הבית התחתנתי עם שף, אז אני מסודרת מכל הכיוונים”.
מה המאכל שאת הכי זוכרת מהילדות?
“לאמא שלי יש קציצות צהובות, שזה הדבר הכי טעים בעולם, ואבא שלי מלך הספגטי. הוא מפנק אותי ומכין במיוחד בשבילי”.
מה היה הרגע שבו החלטת שאת רוצה לעסוק באפייה כל חייך?
“זה היה במהלך קורס אפייה קצר שלקחתי לפני עשר שנים. בשיעור הראשון יצאתי עם צמרמורת בכל הגוף, פשוט התאהבתי. התקשרתי לרונן, בעלי, ואמרתי לו ‘מצאתי מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה’”.

באיזו מסעדה בעולם הכי נהנית?
“אנחנו לא נוסעים הרבה, אני נורא אוהבת את הארץ, לא נהנית בחו”ל. בחו”ל אני מוצאת את עצמי בסופו של דבר באיזה מקדונלד’ס”.
ובישראל?
“מסעדת בית תאילנדי. זה הכי תאילנד שלא אדרוך בה בחיים, אבל זו מסעדה שאנחנו חוזרים אליה וזה נותן את החוויה של חו”ל בארץ”.
מה היה הדבר הכי מוזר שאכלת?
“קיבה ממולאת בחלקים פנימיים אחרים. אמא של רונן הכינה, היא בשלנית מדהימה, אני טועמת כל מה שהיא מכינה, אבל קשה לי עם החלקים הפנימיים. אחרי הביס הראשון הבנתי שזה לא בשבילי”.
מה לעולם לא תאכלי?
“לשון. כי זה דבר שכבר היה בפה של מישהו”.
את שומרת על דיאטה?
“בתקופות קצרות מאוד במשך השנה. בדרך כלל לקראת צילומים בטלוויזיה אני משתדלת לצמצם קצת היקפים, אבל זה בערך חודשיים בשנה, ואילו במשך עשרה חודשים אני חופשי על הבר. כשאני אוכלת הרבה מתוק, כבר לא בא לי אוכל ואני לא יושבת לאכול מסודר. זה סיכון מקצועי, אבל אני שורפת את הקלוריות בריקודי בטן ועושה הליכות”.
את נעזרת לפעמים בספרי אפייה?
“אני לומדת המון מספרי אפייה. האינטרנט שינה לי את החיים בנושא הזה, אני מזמינה כמעט כל ספר שיצא בעולם. זו ההוצאה העיקרית שלי - יותר מאוכל, יותר מבגדים. יש ספר של רוני ונציה שנקרא ‘חלומות מתוקים’, שאיתו התחלתי לאפות עוגות עוד לפני שלקחתי קורס אפייה, והספר הזה גם גרם לי להתאהב במקצוע”.
מה את יכולה לאכול כמעט ללא הפסקה?
“את הקוסקוס שרונן מכין הייתי לוקחת לאי בודד, וגם לחם טרי מהתנור”.
איזה סרט שיש בו אוכל הכי גירה לך את החושים?
“יש סרט שנקרא ‘Big Night’ על שני אחים איטלקים המנסים את מזלם בארצות הברית ופותחים שם מסעדה. הם מכינים ארוחת מלכים לקראת מבקר מסעדות שאמור להגיע ובסוף לא מגיע. הארוחה הזו היא הדבר הכי מגרה, שממש בא לך לאכול את המסך”.
כעסת מתישהו על מבקרי טלוויזיה?
“לשמחתי, מאוד חיבקו את העשייה שלי בתקשורת. לפעמים יש טוקבקים מעליבים, אני משתדלת להמעיט בקריאה שלהם אבל לא תמיד מצליחה להתאפק”.
האם אפשר לומר על אוכל שהוא סקסי?
“אוכל סקסי זה שוקולד, שוקולד, שוקולד. קודם כל, יש משהו בתחושה ששוקולד עושה מבפנים שגורם לך למצב רוח טוב, ואני גם מאוד אוהבת שהוא מתמוסס על הלשון. זה ישר גורם לי להרגיש נשית. גם תמיד אומרים שכשממסים שוקולד הוא חייב להיות בטמפרטורת הגוף, 37 מעלות, אז הדרך הכי חושנית לבדוק את זה היא לשים אותו על השפתיים. זה כמו נשיקה של שוקולד”.
