אוכלים טוב: פסטיבל שף תאכל חוזר
עם החורף בא התיאבון. ביום ראשון ייצא לדרך פסטיבל שף תאכל ה-13, כאשר גם השנה עשרות מסעדות מרחבי הארץ לוקחות בו חלק. הרשימה המלאה (והטעימה) בפנים

ביום ראשון הקרוב יחל ברחבי הארץ פסטיבל "שף תאכל". מטרת האירוע הקולינרי, שמתקיים זו השנה ה-13, היא לחשוף בפני קהל הסועדים הישראלי מסעדות ומנות שונות ברחבי הארץ, כאשר בתמורה לסכום קבוע בן 79 שקל, תוכלו לקבל ארוחה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח.
לא מדובר במסעדות שפים דוגמת מאיר אדוני וחיים כהן - אלה בוודאי לא זקוקים לפסטיבל כדי לקבל עוד חשיפה, אלא במסעדות המציעות אוכל טעים ברמה גבוהה כשהכל בגובה העיניים. המסעדות המשתתפות ומארגני הפסטיבל מצפים לכ-40 אלף סועדים ומעלה שיטעמו מנות כמו: סביצ'ה ריוורה קוביות בורי כבושות למחצה עם זיתי קלמטה ובצל על קציפת חצילים וגבינת עיזים (פרידה קאלו, תל-אביב); אנטרקוט טלה צעיר ומעושן מופרד מהצלעות מוגש על בוצר עץ כיסוני ארטישוק ירושלמי ופטריות כמהין לצד סלט עלים יפני (שוקה, קרית ביאליק); פורל צלוי בגריל ברוטב קרם לימונים ושקדים (כדיתא, מושב תימורים שבדרום) ועוד.
בפסטיבל הנוכחי חלק ניכר מהמנות הן באווירה חורפית, וכך תוכלו להתפנק לכם במסעדה עם מבחר גדול של מרקים, תבשילי קדירה עשירים ומנות בשר דשנות.

המרכז
תל אביב – יפו: אוונגרד, איטלקיה בתחנה, באבא יאגה, דובנוב 8, הבלינצ'ס ההונגרי (כשר), המטבח של נלי, טרנקווילה (כשר), מקסיקנה, סופר סושי סניף אידלסון, סושידו, ספגטים (מקסים), ספגטים (שיכון דן), סרגוס, פסטה מיאה, פרידה קאלו, קאסה נובה, ריבר, שלוותה, Salt .
רמת גן: סורה. ספגטים (כשר), ריבר. חולון: קפה גן סיפור.
פתח תקווה: אלפרדו (כשר), טריאקי (כשר), מולדן (כשר), ריבר, רסקה (כשר), Triola.
בקעת אונו: ברטה (כשר) דון ויטו (כשר).
אזור השרון
הרצליה: אתניקה (כשר), ביסטרו 56 (כשר), בני הדייג, עד העצם.
רעננה: קיאנטי, קיוטו אקספרס (כשר). נתניה והסביבה: ג'קו מאכלי ים, Fornello (כשר), ספגטים.
הוד השרון: אסיה מוניקה, שפצ'לה.
קיסריה: פורט קפה, שולה.
חיפה והקריות
Dream Nemo, וידה לוקה, Face's, ספגטים (חוצות המפרץ), ספגטים (קסטרא), פרנג'ליקו, קרולה, שוקה (כשר), שלה (כשר).
ירושלים והסביבה
ירושלים: באפלו (כשר), גבריאלה קוצ'ינה (כשר), המושבה 54 (כשר), לה בוקה (כשר).
מודיעין: תיתורה.
קריית שדה התעופה: עד העצם.
דרום
ראשון לציון: הצדף, טאפאיה, קאזה דו ברזיל, ריבר.
רחובות ונס ציונה: אורו (כשר), אנגוס (כשר), ריבר, קופי פקטורי (כשר).
גדרה: מולימא.
אשדוד: בלזק.
באר שבע: סמלינסקי טאפס בר, קאזה דו ברזיל (כשר)
מושב תימורים: כדיתא (כשר).
אילת: בוסטון, קאזה דו ברזיל, K-2.
"שף תאכל", 15-25 בינואר. את הפירוט המלא למנות ולתפריטים שמחכים לכם במסעדות השונות תוכלו למצוא באתר הפסטיבל. מומלץ להזמין מקומות מראש.
