לבושות בטעם: מדי השפיות החדשים

לנשים בתעשיית האוכל נמאס: נמאס ממכנסי הטבחים הרחבים שמועכים את הטוסיק. נמאס מהז'קט הגברי שגורם להן להיראות כמו קובייה הונגרית. "סופשבוע" פנה למעצבי האופנה הבולטים בישראל וביקש מהם ליצור מדים מחמיאים ונוחים לאישה שמבלה שעות במטבח

סופ
רותי רוסו | 9/3/2012 10:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ראובן קסטרו
מיכל אנסקי לובשת אליהב ששון ראובן קסטרו
מיכל אנסקי לובשת אליהב ששון

המעצב: ששון מעצב שמלות כלה וערב. פועל בתחום ללא רקע אקדמי, מתוך אהבה ואינטואיציה. הגיע לגמר בעונה האחרונה של "מאסטר שף". כמו בבגדים, גם באוכל הוא ביסס לעצמו מעמד של אמן, שהולך עד הסוף עם האמת שלו. עיצב תלבושות ל"רוקדים עם כוכבים" ולתוכנית האמריקאית "ניקי ופאריס הילטון בלוס אנג'לס".



המדים: ז'קט מחויט עשוי מבדי עבודה כמו דריל וקנבס ועליו הדפסים המזוהים עם בית האופנה לואי ויטון שקיבלו אדפטציה אישית לעולם המטבח. מכנסיים מודולריים עם כיסים רחבים ולולאות לתליית מגבות או מלקחיים. עיצוב בולט ותאטרלי אבל גם מאוד מחמיא לגוף.

ראובן קסטרו
רותי רוסו לובשת אלון ליבנה ראובן קסטרו
רותי רוסו לובשת אלון ליבנה

המעצב: בגיל 22 הספיק להתמחות בבית האופנה של אלכסנדר מקווין ולעבוד תחת מעצב העל רוברטו קוואלי. ב-2009, כשחזר לישראל, זכה במקום הראשון בתוכנית "פרויקט מסלול" ומיד אחריה הקים את בית האופנה הנושא את שמו. אוהב להשתמש בחיתוכים גיאומטריים, פנינים, תחרות עבודת יד, שיפון-משי וסאטן-משי ויוצר בעזרתם קו מוקפד ואצילי.

המדים: מכנסי צ'ינו עם כיסים רחבים לשמירה על חפצים אישיים ההולכים ונעשים צרים יותר בחלקם התחתון. הז'קט משלב חיתוכים גיאומטריים מחומר דמוי עור מחורר ובד ויסקוזה לאוורור של הבגד ולחזות מרשימה. במקום ללכת על קו נשי, ליבנה המרדן צעד דווקא לזירה האנדרוגינית, אבל לגמרי לא גברית. המכנסיים שעיצב הם לא פחות מגאוניים, מושלמים לעבודה במטבח ובכלל.

ראובן קסטרו
מיקה שרון לובשת אניה פליט ראובן קסטרו
מיקה שרון לובשת אניה פליט

המעצבת: בעלת בית אופנה הנושא את שמה מאז 2006, נחשבת כאחת המעצבות המבטיחות בארץ. לפליט שפה עיצובית ייחודית, עם דגש והקפדה על תפירה איכותית, עבודת יד וייצור בסדרות קטנות.

המדים: החלק העליון מורכב מחולצה וסינר תחרה אנגלית. למכנסיים יש חגורת גומי וגזרה ישרה עם שני כיסים מלפנים. כולנו התאהבנו בסט הזה, כי היה בו משהו מלא הומור וסקסיות. מיכל ומיקה רכשו אותו לשימושן הפרטי.

ראובן קסטרו
רביבה אפל לובשת ברכה בר און ראובן קסטרו
רביבה אפל לובשת ברכה בר-און

המעצבת: הקימה את המותג הנושא את שמה ב-1987. לבר-און יש קו אופנתי מובהק המזוהה עמה ומתהדר בבייסיק משודרג ומתוחכם הנשען על חומרים איכותיים, גזרות נינוחות ומחמיאות ותפירה מוקפדת.

המדים: מבין כל העיצובים, זה של בר-און היה היחיד שמוכן, כמו שהוא, להיכנס למטבח: מכנסיים יפים, משוחררים ונוחים בצבע שחור עם פסי סיכה אפורים. ז'קט בצבע לבן או שחור בעל סגירה אלכסונית ועיבודי חפתים בצבע כתום עז ולשונית לתליית מגבת ואפילו סינר תואם. העיצוב דיבר בשפת המטבח המוכרת לכל השופטות. הגזרה של המכנסיים והז'קט הייתה הוורסטילית ביותר והחמיאה לכל מבני הגוף.

ראובן קסטרו
תמר כהן צדק לובשת לילך אלגרבלי ראובן קסטרו
תמר כהן-צדק לובשת לילך אלגרבלי (לילמיסט)

המעצבת: מעצבת אופנה בעלת קו שמלות הערב היוקרתי LilaMist, האחות הצעירה by LilaMist Made וקו שמלות לכלות. מזוהה עם עיצוב דרמטי ובולט, שמקבל השראה מבתי האופנה הגדולים בעולם.

המדים: מדי שפיות בהשראה ימית הנחשבת למגמה עיקרית בזירות האופנה הבינלאומיות. מכנסיים שחורים בגזרת צ'ינו גבוהה ורחבה עם כיסים המעוטרים בפסי זהב וכפתורים מוזהבים. ירכית מחוטבת עם רכיסה כפולה של כפתורי זהב מעוטרים בסמל ימי של עוגן. מדים חגיגיים ומרשימים שמתאימים במיוחד לאירועים ייצוגיים או להופעות בטלוויזיה.

ראובן קסטרו
תמר כהן צדק לובשת אלף אלף ראובן קסטרו
תמר כהן-צדק לובשת אלף אלף

המעצבות: צמד המעצבות אילת הרמל ואפרת לוין החלו את דרכן המשותפת במהלך לימודיהן בבצלאל. היום יש להן מותג בגדי קז'ואל מוקפדים, נשיים ונוחים, הנמכר, מלבד בחנות, גם בכ-20 חנויות בוטיק ברחבי הארץ.

המדים: בגדים במבנה קלאסי שעברו התאמה לגוף הנשי - דגש באזור המותניים, כיווצים באזור החזה, מכנסיים גבוהים ונוחים. כל החלקים עשויים מבדי ווש )מראה קצת דהוי ומשומש).

ראובן קסטרו
פותנה ג'אבר לובשת קרן בנקר כהן ראובן קסטרו
פותנה ג'אבר לובשת קרן בנקר-כהן

המעצבת: קרן בנקר-כהן, מעצבת המותגים "עלמה" ו-Black Market, ובעלת הבוטיקים התל אביביים "עלמה" ו-Banker. מוכרת בעיצובים אורבניים הנעים על התפר בין נשי רך לנשי קשוח.

המדים: ז'קט צר במותניים המכסה את המכנסיים ויש בו לחצניות לחיבור מגבות מטבח. מכנסיים בגזרה גבוהה, בעלי רכיסה צדית. הגזרה מציעה פתרון למבני גוף שונים, וכולנו הסכמנו שבסוף יום עבודה במטבח אפשר להסיר את הז'קט ולהישאר במכנסיים. גזרה נקייה ונוחה.

חצילים מגולגלים עם בשר טחון

בין פרוסות הבשר הצלוי והדג הכבוש של מיקה לבין הרביולי המופלאים של תמר, לתכשיטים המתוקים, המרהיבים של רביבה ולערימת ירקות השוק הטריים והצבעוניים שנקלו בתנור של מיכל, בחרתי בשני מתכונים של פותנה: השישקות והחצילים הממולאים. לא רק בגלל הטעם החורפי שלהם או ההיכרות שהם יעשו לכם עם השישקות המקסימות, שאפשר למצוא היום אצל רוב הירקנים, אלא בעיקר כי מבין כל המתכונים, אלה הכי מתאימים למטבח הביתי, המהיר, המשפחתי.

החומרים:

2 חצילים בינוניים עדיף בלאדי
1/2 ק"ג בשר טחון
1/4 כרשה קצוצה
250 מ"ל רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית כמון
פלפל שחור
שמן
מלח

ההכנה:

1. מחממים שכבה נדיבה של שמן במחבת גדולה. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות. מטגנים את פרוסות החציל בשמן משני הצדדים (אפשר גם לקלות את פרוסות החציל בתנור בחום גבוה.
2. מערבבים את הבשר עם הכרשה, השום והבצל. מתבלים במלח, פלפל וכמון. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ארוכות (כמו קבבים). מטגנים את קציצות הבשר מכל הצדדים.
3. עוטפים את קציצות הבשר המטוגנות בפרוסות החציל. מסדרים את החצילים הממולאים בתבנית אפייה. מדללים את רסק העגבניות ב-1/2 כוס מים פושרים, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את התערובת מעל החצילים.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך עשר דקות.
5. אפשרות: מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה, פטרוזיליה קצוצה או צנוברים קלויים.

שישקות במילוי פריקה

פלפל שישקה הוא אדום ומוארך ומתוק, ולא חריף כמו קרובי משפחתו הדקיקים האחרים. הפריקה היא חיטה ירוקה שבורה עם טעם קצת מעושן. מכינים אותה כמו בורגול - בהשריה במים רותחים וסינון - והיא מעניקה מארומת הגחלים שלה לכל תבשיל.

החומרים:

6 פלפלי שישקה טריים
1/2 כוס פריקה
2 כפות שמן זית
1/2 בצל סגול קצוץ
1/2 כרשה, החלק הלבן פרוס דק
1/2 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית בהראט
4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס פרמזן מגוררת (אפשר גם גאודה או מנצ'גו או גבינה קשה דומיננטית אחרת)
מעט עירית קצוצה ואפשר גם קצת נענע

ההכנה:

1. משרים את הפריקה במים רותחים ל-20 דקות. מסננים היטב.
2. בינתיים קולים את הפלפלים על אש הכיריים מכל הצדדים. מכניסים את הפלפלים לתוך שקית וסוגרים לרבע שעה. האדים יעזרו לכם בקילוף אחר כך. מוציאים מהשקית ומקלפים את הפלפלים. משאירים את הגבעול מחובר לפלפל.
3. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל, הכרשה, הגמבה, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים מאוד וקצת מזהיבים. בוחשים מדי פעם.
4. מוסיפים את הפריקה המושרית והמסוננת למחבת עם הירקות ומבשלים עוד כשבע דקות. הפריקה כבר מוכנה לאכילה, אבל רוצים שהיא תספח טעמים מכל הטוב שבמחבת.
5. מתבלים במלח, כמון ובהראט. מערבבים היטב ומתקנים תיבול. מסדרים את הפלפלים זה לצד זה בתבנית אפייה. חורצים חריץ אחד לאורכו של כל פלפל. מפשקים את החריץ וממלאים את הפלפל ב-
3-2 כפות מתערובת הירקות והפריקה. סוגרים את הפלפל מלמעלה.
6. מערבבים את רסק העגבניות עם 1/2 כוס מים. יוצקים מעל הפלפלים הממולאים. מפזרים מלמעלה את הגבינה המגוררת ובוזקים מעל הכל את העירית הקצוצה, ואם רוצים גם קצת נענע.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (עדיף עליון) ואופים עד שהגבינה מותכת. בערך 5 דקות. אוכלים מיד.

סטיילינג: בת חן פור, איפור: מיכל פוסמן ל-MAC במוצרי איפור של MAC, שיער: עדי נוג'דאת לאינדולה, תכשיטים: TWO A, אדוריה, עדי שדה.


את הכתבה במלואה, ובה השתלשלות העניינים, הליך בחירת המדים המנצחים והסעודה הגדולה שערכו השפיות, תוכלו לקרוא במוסף סופשבוע שיוצא היום

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים