בין שתי פרוסות: הסנדוויץ' חוגג 250 שנה

היום לפני 250 שנה בדיוק ביקש לורד סנדוויץ' שיכינו לו נתחי בקר דקים בתוך שתי פרוסות לחם והשאר היסטוריה. לרגל האירוע, הנה כמה מהכריכים הפופולריים בעולם - וגם כמה מהארץ

nrg מעריב | 13/5/2012 13:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שאטרסטוק
כריך BLT. כל מרכיב הוא חיוני שאטרסטוק
סנדוויץ' BLT

מרכיבים: בייקון, חסה ועגבנייה, על לחם לבן מרוח במיונז.

היסטוריה: בצורתו הנוכחית קיים הכריך כבר למעלה מ-100 שנה.

למה לשים לב: על החסה להיות מסוג אייסברג כדי שטעמה לא ישתלט מדי על הטעם, ויש כאלה הטוענים שהמפתח לכריך מוצלח הוא טיב העגבניה, ביניהם מישל אנה ג'ורדן, שאחראית לספר The Blt Cookbook, אותו פרסמה לאחר שהתנסתה במאות מתכונים שונים ברחבי העולם.


אריק סולטן
סלופי ג'ו אריק סולטן
סלופי ג'ו

מרכיבים: בשר בקר טחון, רוטב עגבניות מתוק או קטשופ, בצל והכל בתוך לחמניית המבורגר דשנה.

מאיפה אתה במקור: יוטה, ארצות הברית.

על שם מי נקרא: טבח בשם ג'ו שהציע במסעדה שלו מגוון כריכים עם בשר טחון.

שדרוגים אפשריים: אבקת שום, פלפל ירוק וסלרי קצוץ וגזר בתוך תערובת הבשר הטחון. מומלץ להגיש עם סלט קולסלואו.

יח''צ
שוקולד השחר יח''צ
כריך עם ממרח שוקולד השחר

מרכיבים: פיתה, לחם שחור, לחם לבן, לחם.

מאיפה אתה במקור: אומנם ממרח הנוטלה נוגס במיתולוגיה הישראלית בשנים האחרונות, אבל אין ילד בישראל שלא לקח לפחות פעם אחת את הכריך הפשוט הזה לבית הספר, מאז נפתח מפעל השוקולד, לפני 57 שנה.

שדרוגים אפשריים: כל המוסיף גורע, אבל תמיד אפשר לקפוץ למזנון של אייל שני ברחוב אבן גבירול בתל אביב ולאכול קצה של פיתה מושלמת מרוחה בשוקולד השחר, תמורת סכום שבמקום אחר יקנה לכם מנת פלאפל שלמה.

רבע פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ

מרכיבים: רבע פיתה, חומוס תעשייתי ומלפפון חמוץ מקופסת שימורים.

חשיבות היסטורית: בניגוד לכריכים האחרים, כאן משחקת בעיקר הנוסטלגיה. בימים בהם ימי ההולדת של הילדים הופכים להפקות ענק הכרוכות במינימום כוכב ריאליטי וקליפ וידאו מושקע, קשה לשכוח את מסיבות הכיתה של ילדותנו, שכללו קערת מיקס של ביסלי ובמבה כמנת פתיחה, עוגה כושית עם סוכריות צבעוניות לקינוח ורבע פיתה יבשה למנה העיקרית. מזל ששטפנו את הכל עם מיץ פטל.

חשוב לדעת: ניסיונות לשחזר את המנה ממרכיבים איכותיים יותר דוגמת פיתה מקמח מלא, חומוס מחומוסייה ומלפפונים חמוצים בכבישה ביתית נכשלו נחרצות. לנוסטלגיה טעם משלה.

שאטרסטוק
כריך חמאת בוטנים וריבה. חלום אמריקאי שאטרסטוק
חמאת בוטנים וריבה

מורכב מ: חמאת בוטנים, ריבת תותים, לחם לבן, לעתים ללא הקרום, שיוצרים צירוף מנצח של מתוק-מלוח על הלשון.

חשוב לדעת: מדובר בכריך הפופולרי ביותר אצל ילדים ובני נוער בארצות הברית. סקר שנערך במדינה ב-2002 הסיק כי עד לסיום התיכון אוכל כל אמריקאי קרוב ל-1,500 סנדוויצ'ים עם חמאת בוטנים וריבה.

היסטוריה: לא ברור מי היה הראשון ששידך בין שני המרכיבים הטעימים, אבל בעוד ריבה היתה קיימת כמעט מאז ומתמיד, את חמאת הבוטנים המציאו רק ב-1890.

רובי קסטרו
טוסט עם גבינה. על תנור סלילים רובי קסטרו
סנדוויץ' גבינה בגריל

מרכיבים: 2 פרוסות לחם לבן, גבינה צהובה, חמאה.

היסטוריה: הסנדוויץ' זכה לפופולריות בארצות הברית בשנות ה-20, בעיקר בגלל עלותו הזולה וקלות הכנתו, הכוללת מריחה של חמאה מבפנים ומבחוץ, תחיבה של פרוסות גבינה צהובה וקלייה במחבת משני צידיו.

הנקודה הישראלית: לא מעט חיילות ישראליות חוות את מרבית הקילוגרמים העודפים שלהן לכריך הזה, ממנו נוהגים החיילים בבסיסים רחוקים להכין כמויות נכבדות כשהם קולים את הכריך על תנור הסלילים הצה"לי.

סנדוויץ' טוניסאי

מרכיבים: לחמניה בטיגון עמוק, קוביות תפוחי אדמה, ביצה קשה, עריסה, לימון כבוש ועוד הרבה מאוד תוספות אפשריות  - הכל תלוי במקום ובהעדפות האישיות שלכם.

חשוב לדעת: את המנה תוכלו למצוא במבחר מקומות כמו מסעדות פועלים ותיקות המגישות את אותה המנה באותה הצורה כבר 40 שנה, דוכני פלאפל המציעים את התרכובת בתוך פיתה עמוסה בשמן
כפיצוי על היעדר הלחמניה המטוגנת וגם אצל שפים ידועים כמו רפי כהן, חיים כהן ואפילו אצל הרב-קונדיטורית קארין גורן.  

שימו לב: מדובר לא רק בפצצה של טעמים אלא גם בחתיכת פצצת קלוריות. אפשר לנסות לאפות את הלחמניות אבל ההבדל בתוצאה ובטעם ניכר. אופציה אחרת היא לעבור על הלחמניות עם נייר סופג לאחר הטיגון.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים