מצב כפית: שף איתן מזרחי עונה על השאלון שלנו
איתן מזרחי, 47, שף מסעדת אי זוגי במלונות לאונרדו בתל אביב וברחובות ושף נבחרת ישראל בכדורגל, מספר מתי הבין שהוא רוצה לבשל, ועוד כמה דברים
מה אכלת היום בבוקר?
“טורטייה עם אבוקדו”.
נכון שאין כמו אוכל של אמא?
“האוכל של האמא, הסבתא והדודה הכי טוב בעולם, אין כמוהו. אמא שלי, יהודית, ממש בשלנית, חובה אצלה שכל יום יהיה אוכל טרי בבית”.
מהו המאכל שאתה הכי זוכר מבית אמא?
“אורז עם פול. היא הייתה מכינה את זה בימי שישי ובחגים. אמא שלי יקית ואבא שלי כורדי, אז בבית הייתה תערובת של בישולים, אבל הצד הכורדי תמיד ניצח. חוץ מהאורז עם הפול, היו גם כל מיני ממולאים, דגים מיוחדים וקישואים ממולאים בגבינות”.
מה היה הרגע שבו החלטת שאתה רוצה לעסוק באוכל כל חייך?
“גדלתי במשפחה של מסעדנים: מסעדת רחמו בירושלים זו דודה שלי מצד אחד, ריכרד לוי ומפעלים של נקניקים מצד אחר וגם אבא שלי היה יבואן בשר. ההחלטה לעסוק בבישול התקבלה כבר מגיל 16. אמרתי שיום אחרי השחרור אני הולך ללמוד את המקצוע הזה. אני זוכר שבתור ילד קטן הייתי מסתכל במטבח איך אמא שלי מבשלת. היום הבנות שלי ממשיכות את הדרך, שלושתן אוהבות את המטבח ואוהבות לבשל”.
>>> הצצה למטבח של איתן מזרחי
באיזו מסעדה בעולם הכי נהנית?
“במורימוטו בניו יורק. אהבתי את השילוב של המטבח האסייתי עם אוכל בריא ומוצרים טריים, ובייחוד את האורז המוקפץ עם נתחי אינטיאס חי”.
ובישראל?
“יש אחלה מסעדות בארץ. אני אוהב את הרברט סמואל ואת רפאל. אני פריק של מוצרים איכותיים ושל לא לסבך את האוכל, וזה מה שאני אוהב שם”.
מה היה הדבר הכי מוזר שאכלת?
“הייתי בתחרות בישול בסין והביאו לנו ארוחת גורמה של כל מיני שיפודים של חיות, אפילו לא מזוהות. הטעם היה מחריד”.
מה לעולם לא תאכל?
“חיות מחמד”.
אתה שומר על דיאטה?
“זה קשה, אבל אני משתדל. אני מנסה להוריד את העוגות ואת הפחמימות ומדי פעם משחק טניס”.
>>> השפים הולכים על אוכל משפחתי

אתה נעזר לפעמים בספרי בישול?
“היום האינטרנט דחק קצת את ספרי הבישול, אבל לפעמים אתה מחפש את האוכל של פעם, ואלה הדברים שבספרי בישול עדיין אפשר למצוא. אני מחפש את הטריקים של הבשלניות של פעם ומשלב אותם בבישול שלי”.
מה אתה יכול לאכול כמעט ללא הפסקה?
“חצילים, בכל הווריאציות שלהם וכל היום. אני מושבניק, גר בבורגתא, מגדלים את החצילים אצלנו, אז זה משתלב נהדר”.
איזה סרט שיש בו אוכל הכי גירה לך את החושים?
“ראיתי הרבה סרטים של אוכל ובייחוד אהבתי את ‘החגיגה של באבט’. אהבתי את הפולחן סביב האוכל”.
כעסת מתישהו על מבקרי מסעדות?
“אף אחד לא אוהב ביקורת, אבל אם זה מקצועי ואם עושים את זה אנשים שמבינים, אין לי בעיה עם זה”.
האם אפשר לומר על אוכל שהוא סקסי?
“מאוד מאוד מאוד. למשל, סטייק טוב. כל הנראות שלו, כל החיים שלו, הנוזלים שבו – הם עושים את זה סקסי”.
