מגש הכסף: פיצריה יוקרתית חדשה

משולש במשקל 350 גרם, אקסטרה מוצרלה, בצק עבה ואוורירי והכל בתוך תנור עצים שיובא לארץ במיוחד מאיטליה. הכירו את הפיצריה החדשה בתל אביב שתחמם לכם את הלב ותקרע לכם את הכיס

יערה רובינזון | 12/6/2012 16:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
פיצה טראנצ'ו. עבה ומלאה מוצרלה נוטפת
פיצה טראנצ'ו. עבה ומלאה מוצרלה נוטפת צילום: יערה רובינזון

"לפני כמה שנים ביקרתי בישראל, התרשמתי מהמסעדות שלכם והבנתי שאין ספק שיש לכם פיצריות טובות אבל עדיין - אין לכם טראנצ'ו". כך נימק השף האיטלקי יוג'יניו גלביאטי, הבעלים של מספר מסעדות באיטליה ויליד מילאנו, את ההחלטה לפתוח את פיצה טראנצ'ו החדשה בתל אביב. ביחד עם איש העסקים הישראלי צביקה קאהן, החליטו השניים לעשות לפיצה הייחודית "עלייה", ולבדוק עד כמה היא מתאימה לחך הישראלי.

מבט ראשון על התפריט הגדול התלוי בכניסה למסעדה החדשה ברחוב קרליבך, יעיד שבכל הנוגע למחיר, רוב הסיכויים שהישראלי המצוי יעקם את האף לפני שיטעם. במחיר של 140 שקל למגש, 25שקל למשולש טראנצ'ו בטייק אווי, ו-29 שקל בישיבה במקום (כל משולש שוקל כ-350 גרם), קשה מאוד לתת את התואר "פיצה חברתית" לבצק עם הגבינה, אבל בטראנצ'ו מבטיחים שהסיבה למחיר מוצדקת, או כפי שהמלצרית הדקיקה הצהירה "זאת לא סתם פיצה".

>> זינוק במחירי העגבניות
צילום: יערה רובינזון
השף האיטלקי אוג'יניו גלביאטי ליד תנור העצים של טראנצ'ו. כזאת פיצה עוד לא היתה כאן צילום: יערה רובינזון

"כדי להכין את הטראנצ'ו, אני צריך לעבוד עם הבצק בתהליך ארוך שלוקח בין שעתיים לשלוש, תלוי בכמות השמרים", מסביר השף. "את הפיצה הזאת לא שמים ישר בתנור - עובדים איתה קודם בתבנית, כשכל חצי שעה פותחים את הבצק עד שהוא נהיה אוורירי כמו שצריך. אחרי פתיחת הבצק אופים את הפיצה עם רוטב העגבניות בתנור העצים הייחודי, ולאחר שהפיצה נאפית כשלוש דקות, מוסיפים פרוסות של מוצרלה ומכניסים לתנור בפעם האחרונה". מפרטים קאהן וגלביאטי, שאשתו (הרזה באופן מחשיד), מתרגמת לבעלה מאנגלית לאיטלקית וחוזר חלילה.



>> הנערה שאוכלת רק פיצה מרגריטה
>> המדריך השלם להכנת קלצונה

שלא כמו פיצת הנפוליטנה הנפוצה בארץ, פיצה טראנצ'ו מזכירה יותר פיצה סיציליאנית ביתית עם בצק תפוח, עבה אך אוורירי, שהכי עושה חשק לעוד. במיוחד כשאוכלים את הפיצה ישר מהתנור, כשהגבינה נוטפת מעל לבצק העבה אך הפריך בבסיסו. עוד שודכו לפיצה גם פרוסות מוצרלה שנוצרו במיוחד עבור הפיצה הנ"ל על ידי מחלבות גד, עובדה שמתווספת להתעקשות בעלי הפיצרייה החדשה גם על המחיר הגבוה וגם על הכנת פיצה מרגריטה פשוטה בלבד, ללא תוספות. לא צריך יותר מזה.

350 גרם למשולש
350 גרם למשולש צילום: בן יוסטר

ובאשר לטעם? יש משהו מנחם וכיפי בפיצה עם בצק המזכיר סופגנייה באיכות גבוהה, רוטב עגבניות נדיב וגבינת מוצרלה מבעבעת, שהופך את חוויית האכילה לכזו שהיא קצת יותר משל פיצה רגילה. מי שמעוניין במנה קטנה יותר בתור התחלה, יכול תמיד לנסות את מנת המיני טראנצ'ו (170 גרם) שעולה 15 שקלים ואולי לקנות אחרי זה עוד מנת טראנצ'ו רגילה, וטראנצ'ו+, לאלו שאחת לא תספיק להם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים