פופקורן: משמין או לא משמין?
הפופקורן נחשב לממתק זמין ובריא, האמנם? ואיך אוכלים אותו נכון?

הפופקורן הביתי מכיל בראש ובראשונה גרעיני תירס. לאחר מכן, כך רשום על הקופסה, יש בו שמן סויה מוקשה חלקית שזה מרגרינה, או שמן דקלים שזה אמנם שמן צמחי אך מדובר בשמן רווי ולא בריא.
הפופקורן אמנם מכיל אפס אחוז כולסטרול ובכל זאת, אם השומן של הפופקורן מגיע ממרגרינה או משומן רווי, נראה שעדיפה גרסת הכולסטרול.
השלישי ברשימה הוא המלח. עיון בטבלת הרכיבים מלמד שכל שקית מכילה 385 מ"ג של מלח. הצריכה היומית המומלצת של נתרן היא 2.4 גרם ליום, אם כי רבים וטובים ממליצים גם על פחות מכך. בכל מקרה, שקית פופקורן מספקת חלק נכבד מהצריכה היומית, וזה בהנחה שלא קניתם פופקורן בתוספת מלח.
הרכיב הרביעי הוא הרכיב שמצליח להפתיע יותר מכולם. קוראים לו תמצית בטעם חמאה. כן, שמעתם טוב. כך מקבלים פופקורן פרווה במרקם חמאתי. פשוט גאוני. רק חבל שזה נשמע לא מי יודע מה בריא. גם תוספת של חומרי טעם וריח אנונימיים לא מעשירה את הערך התזונתי של תכולת השקית. מזל שהרכיב האחרון ברשימה הוא צבע מאכל טבעי שנקרא בטא קרוטן, או E-160b שמופק מציפת הקליפה החיצונית של זרעי האנאטו. סוף טוב אך לא הכל טוב.
מן המפורסמות הוא שהפופקורן נולד מקלח התירס שתורם 214 IU (יחידות בינלאומיות) של ויטמין A, 1,355 מק"ג של נוגדי חמצון לוטאין וזיאקסנטין שחשובים בין היתר לבריאות העיניים, 287 מ"ג אשלגן וכן דברים טובים נוספים. אך כל אלה מסולקים ממועדון הפופקורן בשקית להכנה במיקרוגל. לכן נוכל לקרוא על האריזה שהפופקורן מכיל 0% ויטמין A שככל הנראה הלך לאיבוד בתהליך העיבוד. לגבי שאר הוויטמינים אין לנו מידע. חוץ מזה, שקית פופקורן תורמת לנו למעלה מ-145 קלוריות. טוב שלפחות יש בה כ-4 גרם של סיבים תזונתיים.
על כן, הכי טוב לקנות מכשיר חשמלי להכנת פופקורן ביתי. קונים שקית של גרעיני פופקורן, כמו שעשו פעם, רק שבמקום לשים את הגרעינים בסיר עם שמן בכבישה חמה, לא מוסיפים בכלל שמן שהורס את המכשיר. שמים כף מדידה אחת (הכף מגיעה עם המכשיר) והפופקורן קופץ וממלא קערה שלמה, לשמחתם של הילדים. כמובן שאפשר להכין פופקורן גם בכלי מפלסטיק שמיועד למיקרוגל, אך שימוש בחשמל נשמע יותר בריא. שלוש כוסות פופקורן ללא שמן, עם לפחות כוס אחת של מים שתנפח את הסיבים התזונתיים שבו ותגרום לתחושת שובע, משמשות כארוחת אחר-צהריים מזינה, משביעה ודיאטטית. לכו על זה.
שרה בר אשר היא נטורופתית. ראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת "אורות ישראל"
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'
