המטפחת חוזרת מההיסטוריה ועושה היסטריה

משדרגת את הלוק, אלגנטית, מתוחכמת ובעלת אפיל פריזאי. כבר לא מקנחת אפים, המטפחת היא האקססורי שיחמם לכם את הצוואר

את\
אלינור דביר | 29/9/2013 9:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מטפחות
"אני שונאת את הצוואר שלי", הכריזה התסריטאית והסופרת המנוחה נורה אפרון באחד מספריה האחרונים, כשהיא שוב משמשת קול לנשים כה רבות בגילאים מסוימים. עם מטפחת צוואר יפה, אפרון הייתה מרגישה טוב יותר עם עצמה.

למעשה, מטפחות הצוואר נלבשו בתחילה על ידי גברים. במהלך המאה ה-19, בתקופת שלטונה של ויקטוריה מלכת אנגליה, מטפחת הצוואר או הצעיף היוו עדות וסמל למעמדו הסוציו-אקונומי של העונד. סמל הסטטוס הנודע כמטפחת הרמס, הושק בשנת 1937. בית האופנה, שציין אז מאה שנים להיווסדו, הציג את מטפחת המשי מסין, שנארגה באופן שעשה אותה עמידה כפליים מכל מטפחת אחרת. המטפחת הפכה למוצר מבוקש מימיה הראשונים, ומאז לא נפסקה ההיסטריה סביבה.

בשני העשורים האחרונים זוכה המטפחת לעדנה רצופה ומוצדקת, שכן אין כמוה לשדרוג הלוק. היא אלגנטית, מתוחכמת ובעלת אפיל פריזאי מובהק. יתרון נוסף של המטפחת הוא בכך שהיא מפרידה בין החולצה לפנים, באופן המאפשר בחירת חולצה בכל גוון, ולאו דווקא כזה המתאים לעור הפנים. לפיכך, טופ בגוונים מחווירים כמו צהוב או פודרה, למשל, בשילוב מטפחת צבעונית, יקבלו טוויסט רצוי בעלילה.

יש אין ספור אפשרויות לקשור מטפחת. אלה אופני הקשירה הפופולריים ביותר:
פרפר: קשר רגיל, יכול להיות באמצע הצוואר מלפנים, בצד או מאחור.
בנדנה: קפלו את המטפחת לצורת משולש, וקשרו מאחור שניים מן הקודקודים. הקודקוד השלישי יונח מלפנים באזור המחשוף.
עניבה: פרשו את המטפחת בצורת מעוין, קפלו את המטפחת למלבן צר וארוך וקשרו מלפנים, לא קרוב מדי לצוואר, כששתי האוזניים כלפי מטה בצורת עניבה.

ומה עושים כשמזג האוויר חם מדי? קושרים את המטפחת לתיק.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק