הוראה חדשה למוכרי אוכל בהודו: אל תחטטו באף

חלק בלתי נפרד מהתיור בהודו הוא קלקולי הקיבה. הממשל ההודי מנסה להילחם בשם הרע והמוצדק שיצא למאכלי הרחוב ההודיים ומפרסם תקנות חדשות למוכרים. "תשטפו ידיים, אל תחטטו באף ואל תתעטשו על האוכל"

סוכנויות הידיעות | 5/12/2013 10:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המטבח ההודי מציע שפע מעדנים ולא רק במסעדות. בכל פינת רחוב עומד דוכן ומציע את מרכולתו מעוררת התיאבון. סמוסה, פאני פורי, צ'פאטי עם תוספות. האוכל מוכן במקום, נצלה, מטוגן, מתבשל לעיני העוברים השבים והאוכלים. הבעיה הכרוכה באכילת המאכלים האלה היא קלקול קיבה כמעט מובטח. עוד לפני שמישהו דיבר על איכות המים ההודית מסתבר שרוכלי הרחוב לא מקפידים על כללי הגיינה בסיסיים.

רשימת תקנות חדשה שפרסם הממשל ההודי מבהיר עד כמה המצב חמור ומה בטנן של התיירים נאלצת לספוג. "שטפו ידיים אחרי שאתם מבקרים בשירותים", נמסר לרוכלים, "אל תתעטשו על האוכל ומעל לכל, בבקשה אל תחטטו באף". עוד נאסר ניקוי אוזניים מעל האוכל, עישון ויריקה בסמוך לכלי הבישול.

מפתה וממש ממש לא הגייני. סיר סמוסה בדוכן רחוב במומבאיי
מפתה וממש ממש לא הגייני. סיר סמוסה בדוכן רחוב במומבאיי AP
טג'ינדר סינג בן ה-48 מוכר כבר שנים חגבים שחורים ופיקנטיים בדוכן רחוב בדלהי. הוא ועוד 500 מוכרים כמוהו השתתפו בסמינר ממשלתי שמטרתו לימוד כללי ההיגיינה והכנת אוכל בטוח יותר לבטן המערבית ובכלל. "אנחנו לא הבנים של האלים", הוא אמר, "יש לנו עוד הרבה ללמוד". במהלך הסמינר למדו המוכרים לא רק לקנח את האף בנייר טואלט אלא מה עושים עם בשר נא לפני הבישול, באיזו טמפרטורה יש לשמור אותו עד ההכנה והפצירו בהם לדאוג שגם העובדים שלהם ירחצו ידיים מדי פעם.

האם התקנות החדשות ימנעו את קלקול הקיבה הבא של התיירים? לא בטוח, אולי כדאי בכל זאת לבדוק, לפני הקנייה, אם המוכר מצונן.
 
AP
לא לימדו אותך להוריד את הרגליים מהשולחן? מוכר אוכל רחוב בהודו AP
AP
אל תסתכל בקנקן, אלא במי שמחזיק אותו. צלחת אוכל רחוב הודי AP

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק