גומי לעיסוק: השגעון החדש של ילדי ישראל

אתם לא גרים על אי בודד? יש לכם ילדים בני שש ומעלה? כנראה כבר נתקלתם בערכת "עשה זאת בעצמך" של גומיות סיליקון. רק על כך שהצליח להוציא את ילדינו לרגע מהטאבלט מגיע ליבואן להדליק משואה

ריקי רט | 6/2/2014 11:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם יש לכם ילדים בגילאי שש ומעלה ואתם לא גרים איתם על אי בודד, מן הסתם כבר נכבשתם גם אתם בשיגעון ה–Rainbow Loom. הערכה הראשונה נחתה בביתנו כמתנה מסבתא וגררה קריאות התפעלות מהבנות. כשהתעניינתי על מה ההתלהבות, מיהרו הצאצאיות להסביר שמדובר בערכה להכנת צמידים ו"תכף נראה לך". אחרי עשר דקות הבנות יצאו מחויכות מחדרן. ציפיתי לראות צמיד פשוט, כי מה כבר ניתן לעשות מכמה גומיות סיליקון, אבל למרבה ההפתעה הן החזיקו ביד יצירה של ממש, שזורה בכמה צבעים ובדיוק מושלם.
 
יחצ
גם אותנו עשו מגומיות. rainbow loom יחצ
 
הערכה כוללת לוח פלסטיק עם זיזים מיוחדים, מסרגה/מחט להשחלה ו–600 גומיות בשלל צבעים. לערכה מצורפות הוראות הפעלה שהבנות קלטו במהירות שיא, ואחרי שהבינו את הפרינציפ, בעצת חברותיהן פנו ליוטיוב. שם התברר שהשמיים הם הגבול ובעזרת הסרטונים הן הצליחו לייצר צמידים מורכבים יותר, מחזיקי מפתחות, קישוטים לשיער ועוד ועוד. מהר מאוד נשלחתי אחר כבוד לרכוש גומיות בשלל צבעים נוספים. עם הזמן שמתי לב שגם החברות בסביבה עוסקות כולן בשיגעון החדש, אבל השיא היה כשנכנסתי לחנות צעצועים בשבוע שעבר ומצאתי שתי אמהות מתווכחות על מי תפסה את הערכה האחרונה בחנות בצעקות שכמעט גלשו לבכי. הסצנה, אגב, נפתרה כשבעל החנות מצא עבור אחת מן השתיים ערכה נטולת אריזה. היא כמעט נישקה את ידיו.
עלה על הפטנט

השיגעון, כמה מפתיע, הגיע לכאן מארצות הברית. צ'אונג צ'ון נג, מהנדס ממוצא סיני שעבד בחברת המכוניות ניסאן, ניסה להרשים את בנותיו הצעירות שישבו והכינו צמידים מגומיות.

נג, שרצה להצטרף אליהן, מצא שאצבעותיו גדולות מדי ליצירה העדינה. הוא החליט לייצר לוח שיסייע לו במשימה. לא פחות מ–40 אבות טיפוס הוא בנה למתקן, עד שהגיע לערכה שסיפקה את בנותיו. הבנות התחילו לייצר צמידים במרץ ולהעניק אותם לידידי המשפחה, שהתלהבו וביקשו גם הם לוח משלהם. נג הבין שעלה על פטנט. הוא ייצר את הערכות בסין, וכשחזר מעבודתו כמהנדס ישבו הוא, אשתו והבנות לארוז אותן.

הערכות הראשונות לא נמכרו היטב, אך ברגע שהחלו לעלות סרטוני הדרכה ליוטיוב, הערכות הפכו לשיגעון בכל רחבי ארצות הברית. הן נמכרות ליחידים, לחוגים ולמחנות קיץ, בנים ובנות מעבירים שעות ביצירת שלל יצירות ונהנים לשתף את התוצר ברשת. אחד הסרטונים שהועלה לרשת גרף למעלה מחמישה מיליון צפיות.

הסוד: פידבק מיידי

אליעזר רוזנבלט מבית שמש עלה לארץ לפני מספר שנים מארצות הברית. באפריל האחרון שהה בחופשה משפחתית בקנדה. הוריו קנו לבתו את הערכה, ורוזנבלט, יזם ויבואן במקצועו, הבין את הפוטנציאל והחליט לייבא את הערכות לארץ.

שעות של התעסקות. rainbow loom
שעות של התעסקות. rainbow loom יחצ
"ראיתי שהבת שלי ישבה עם זה שעות ושבתוך יום נגמרו לה כל הגומיות. דיברתי עם בעלי חנויות והם אמרו לי שזה אחד הלהיטים הנמכרים ביותר בשנה האחרונה בארצות הברית, והבנתי שהמוצר יכול ללכת טוב גם בארץ". המשלוח הראשון של הערכות נחטף עוד בטרם הגיע לארץ, ומאז רוזנבלט מנסה להדביק את קצב הדרישה.

מהו לדעתך סוד ההצלחה של הערכה מול ערכות יצירה רבות שנכשלות?
"הילדים יוצרים משהו משל עצמם בתוך זמן קצר, הם מקבלים פידבק מיידי ויש כאלה שגם מעלים את יצירתם לפייסבוק או ליוטיוב וזוכים להרבה תגובות. אפשר ליצור מזה אינסוף דברים — מצמידים, דרך מגן לטלפון ועד אפילו לתיק אופנתי. ההורים אוהבים את זה כי הערכה מפתחת את המוטוריקה והסבלנות. יש ילדים שמוכרים את היצירות שלהם בשקלים בודדים ומשפרים את מאזן דמי הכיס שלהם. לא מזמן שמעתי על מישהי שמוכרת את הצמידים ומעבירה את כל ההכנסות לצדקה".

כמו כל טרנד חדש, גם כאן החיקויים לא איחרו לבוא. אישית ראיתי בחנויות לא פחות משלושה חיקויים שונים, אבל רוזנבלט אומר שמדובר בעשרות. מחיר הערכה המקורית נע בין 70 ל–90 שקלים (הערכה המקורית נושאת את שם היבואן (v-zot), ומחיר החיקוי יכול להגיע למחצית מזה.

"נכון שהמחיר הזול אולי מפתה לקנות את החיקוי", אומר רוזנבלט, "אבל מדובר בערכה מפלסטיק פשוט יותר באיכות הרבה פחות טובה, שנשברת יותר בקלות. וכשהיא נשברת, הפלסטיק שלה — בניגוד לערכה המקורית — נשבר לחלקים עם פינות חדות ומסוכנות. אין מה להשוות את טיב המוצר לזה של המקורי".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק