
על זו גאוותנו: מיטב ההמצאות של המוח היהודי
כולם מכירים את הטפטפת, את כיפת ברזל ואת הבמבה — אבל בכך לא מסתכמים החידושים הישראליים. הנה כמה המצאות מעניינות מהתקופה האחרונה, והכל על טהרת הכחול–לבן
בתאגיד המשתלות "חישתיל" פיתחו צמחי תבלין בטעמים חדשים שמרחיבים את גבולות הטעם המוכר. בין הפיתוחים אפשר למצוא אורגנו חריף במיוחד בטעם צ'ילי, מנטה עם ארומה שוקולדית, עץ הבזיל — שבניגוד לשיחי הבזיל המוכרים מתפתח לעץ מיניאטורי שגדל לאורך כל השנה — ועגבניות צימוק, שמבשילות כצימוק באופן טבעי ללא חומרים משמרים. עוד חידוש מעניין הוא אבטיח כתום, שבניגוד לאבטיח הקיצי המוכר, גדל דווקא בחורף.

בסטודיו חזן–טננבאום עיצבו מטען דק חדשני, שאף זכה בפרס בתערוכת האלקטרוניקה הבידורית והצרכנית הגדולה בעולם, CES. מידותיו המיוחדות של המטען הותאמו לגודל של כרטיס אשראי דק הניתן לסחיבה בארנק. העיצוב המתקפל מאפשר לפתוח את המטען באלגנטיות, כך שיוכל לשמש גם כמעמד למכשיר על השקע עצמו.

חברת "אופני סגל" ייצרה שלדות מגנזיום לאופני הרים. זה אולי לא נשמע כמו חידוש גדול, אבל למעשה מדובר באופניים קלים וזולים באופן משמעותי מהמוצר הרגיל, העשוי טיטניום. החברה עובדת בימים אלו, יחד עם החוג להנדסת מכונות בטכניון, על פיתוח שלדת שיכוך מלא שתהיה הראשונה מסוגה המיוצרת בארץ.

במרכז הישראלי לחממות ומיחזור פסולת אורגנית פיתחו את "חממית" — גינה ביתית קטנה שמתאימה לתושבי העיר המעוניינים לגדל בעצמם ירקות, תבלינים בריאים למאכל או צמחי נוי, ורוצים לקצר את הליכי ההקמה. החממית כוללת מערכת השקיה אוטומטית שמשקה את הגינה בעצמה לפי תזמון. היא סגורה ומוגנת, כך שניתן לגדל בה גם צמחים רגישים בתקופת החורף. הגידול המבוקר מגן על הצמחים ממזיקים וחרקים וכך מאפשר לצמצם משמעותית את השימוש בחומרי הדברה כימיים וליהנות במשך כל ימות השנה מאספקה טרייה ונקיה של ירקות לסלט
