הכירו את הנשים שמגלגלות 1,300 קובות ביום
מאחורי כל מנת מרק או ממולאים, עומדת אשה אחת ועשר אצבעות. בחיים כמו במטבח אנחנו לא תמיד חושבים על מה שקורה מאחורי הקלעים, או הסירים. הצצה אל האדים
יחד עם לוי עובדות עוד מספר נשים, שמגיעות מוקדם בבוקר ועד 14:00 בצהריים כבר מסיימות את הבישולים. וואפאת מג'דה מצור באכר שרה בערבית תוך כדי שהיא מגלגלת קובה נבלוסיה במיומנות, וחותמת אותו עם שני קצוות מחודדים. העבודה עליו יותר מורכבת והיא מכינה "רק" 600 יחידות. אסנת סבטו מנצחת על הסירים הענקיים שעומדים על הגז, מלאים בתבשילים שבהמשך היום יצאו למסעדה ולקובה בר, מסעדת-בת בשוק.


ה 'אמא' של המסעדה, מרים בנימין, כבר נושקת לגיל שבעים וחמש, סבתא ל 17 נכדים ונין אחד, אבל עדיין מגיעה מידי פעם לנצח על הבישולים. "אין לי כח כמו פעם" היא מודה,
"כשהתחלנו היה לנו מטבח קטנטן, לא היה מקום, אז היינו עובדות בחוץ וכולם היו באים להסתכל" היא מספרת. כיום, כשרוב המסעדות קונות קובה קפוא או משתמשות במכונות, מדהים לראות את האצבעות של הנשים מהדקות את הבצק, מורידות את הגבעול של עלה הגפן.
הטרנד הבריאותי לא פסח על מסעדת אמא, בזכות הדור השני במשפחה, יורם בנימין המנהל כיום את המסעדה ומקפיד על שימוש בחומרים טבעיים בלבד. "לא תמצאי אצלנו מלח לימון, למרות שכולם משתמשים, ואפילו את רסק העגבניות אנחנו מכינים מעגבניות שלמות משימורים" היא מספרת "אנחנו משתדלים לאפות את האוכל במקום לטגן, אפילו את הקציצות". עם זאת, היא מודה שבעיניה, מלח הלימון יותר טעים.
בנימין נזכרת בסועדים שביקרו במקום לאורך השנים "כל האורחים מחו"ל של משרד החוץ היו באים לאכול אצלנו. החיילים היו עוברים בדרך לבית החייל וצועקים לי 'אמא, יש אוכל?'אבל אף פעם לא לקחנו מהם כסף".
בניגוד למסעדות אחרות בסביבה, לא תמצאו תמונות של מפורסמים אוכלים במקום על קירות המסעדה, ולא במקרה. "כששמים תמונה של מישהו מפורסם, זה אומר שיש סועדים חשובים וסועדים חשובים פחות" אומר יורם "אצלנו כולם אותו דבר".


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg