אחרי החגים זה היום: כך תחזרו לשגרה ולגזרה
"אחרי החגים" כבר כאן ויחד איתם תוספת שלושה עד חמישה קילוגרמים של תפוח בדבש וראש של דג. מה עושים כדי לחזור לגזרה של השגרה?
עוד כותרות ב-nrg:
מזל טוב, אבדת ליטר דם: איך באמת מתכוננים ללידה
בר רפאלי יורקת אליכם ונותנת עצה לחיים טובים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

** אם בחרתם להתאמן בחדר כושר, אז בחרו אחד הקרוב למקום מגוריכם. שלא יהיה תירוץ למה לא להתאמן (רחוק מדי, אין כוח לנסוע, לא בא לי לנסוע במיוחד, חבל על הדלק).
** לא להסתער. שרירים תפוסים
** נסחו מטרות ריאליות. אימון שש פעמים בשבוע שעתיים בכל יום נשמע לכם ריאלי? תתחילו לאט אבל בטוח - רבע שעה עד חצי שעה שלוש או ארבע פעמים בשבוע מבטיחים התמדה לאורך זמן.
** לא טוב היות האדם מתאמן לבדו. קבעו פרטנר לפעילות; חבר, חברה, בעל, אישה.
** אל תהיו תמימים. זלילה לא מתאזנת על ידי פעילות גופנית. אין דרך לזלול ג'חנון בלי לשלם על זה. כושר ותזונה הולכים יד ביד. כלומר רצים.
1. אין מחר. היום יוצאים להליכה ספורטיבית בפארק, או נרשמים לחדר כושר, למכון התעמלות, לבריכה או כל אופציה המועדפות עליכם.
2. לכתוב על פתק ולהצמיד למקרר. ולסמן וי אחרי ביצוע המשימה המיועדת. מה כותבים? למשל: בימים א, ג, ד, ו. השבוע אלך לשיעור התעמלות, או: השבוע ארוץ 30 דקות פעם ביומיים ואוסיף סט של שכיבות סמיכה פעם ביום.
3. להתייעץ באנשי מקצוע מהי הפעילות הגופנית המתאימה לאישיות ולאופי שלנו. אפשר גם להיעזר בחברים או בבני משפחה למטרה הזו. הכי עוזר מנטור שילווה את התהליך, בין אם מאמן אישי או מדריך במכון. כי צריך מישהו שיתמוך ברגעי משבר.

4. לא להקשיב ליצר הרע כשהוא מספק תירוצי הדחייה יצירתיים: כואב לי הראש, אין לי זמן, אני מותש, כל אחד שיוסיף או יוריד או ינסח את התירוץ המתאים לאישיותו. וימחק אותו מיד מהלו"ז היומי.
5. להשאיר תיק אימונים קבוע ברכב. צצה שעה פנויה בעבודה? נוצר "חלון" בשעות ההוראה בבית הספר? נועלים את נעלי הספורט שבתיק באוטו ונוסעים לפארק או לחדר הכושר ללא צורך לעבור בבית.
6. לתכנן את הארוחות – זה קריטי לקיום והצלחת האימון. אי אפשר להתאמן כשמלאים מידי. ארוחות קטנות עם הפסקות של שלוש שעות ביניכן למניעת ירידת סוכר שתוביל לזלילה או לצריכת פחמימות מוגברת, הן האידיאל. ופירות וירקות לנשנוש בין הארוחות.
7. לחפש סביבה תומכת. במילים אחרות, בני משפחה או חברים שותפים לאימון, או לפחות אנשים שיבינו, יתמכו ויעודדו.
8. להקטין באופן יזום ומודע שעות מחשב וטלוויזיה. בדקו (על הנייר) כמה זמן אתם מקדישים לישיבה שכזו, והורידו אתו באופן הדרגתי. אם אין ברירה (עבודה, לימודים, פרויקטים), גם אז שימרו על שעת האימון בידיעה שהיא תורמת לרמת החיוניות, היצירתיות, החשיבה. אימון יומי הינו תרופת פלא למוח.
9. לחפש אפליקציות של בניית תכנית אימון (יש אינסוף אפשרויות אינטרנטיות בתחום הזה).
10. לחדש אתגרים באימונים. אם אתם כבר מתאמנים חודשיים-שלושה ומתחילים להשתעמם, זה שלב מסוכן בהתמדה. החליפו את הפעילות: חוג ריקודי עם במקום התעמלות. יוגה במקום הליכה. ריצה במקום שחיה ולהיפך.
(העצות והעקרונות נוסחו בסיועה של תמי קיס, מנהלת מקצועית ברשת מועדוני הכושר Great Shape).
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg