בריא

האם ניתן לגדל ילד טבעוני ובריא?

חומצות האמינו, אבני הבניין של החלבונים, מהוות גורם קריטי המשפיע על תקינות הגדילה. בלי בשר, גבינות וביצים – מאיפה טבעונים יכולים לקבל חלבון? לעינת מזור הפתרונים וגם מתכון לדונאטס טבעוני

עינת מזור | 27/11/2014 14:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנשים רבים שואלים אותי, האם ניתן לגדל ילדים בריאים על בסיס תזונה טבעונית? אני אומרת שבוודאי אך צריכה להיות הקפדה יתירה ומשמעת עצמית של הילד וההורה על אופן ההזנה. למה הכוונה? כשמדובר על תזונת ילדים טבעוניים, חשוב להקפיד על צריכה של כמות חלבונים מספקת, מכיוון שחומצות האמינו, אבני הבניין של החלבונים, מהווים גורם קריטי המשפיע על תקינות הגדילה.

עוד כותרות ב-nrg:
די לצמרונים: למה לא כדאי לנקות אוזניים
סערה ברשת: סימוס יתר ישבור לכם את הצוואר
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
שאטרסטוק
תאכלו חלבונים, אבל לא על חשבוני שאטרסטוק
 
האפשרויות לחלבונים ממקור צמחי הן רבות ומגוונות ואם נקפיד לחשוף את עצמנו ואותם לשפע הזה, נוכל להיות בטוחים במתן תזונה אופטימאלית לילדינו.
כך תבנו מזווה עשיר בחלבון ממקורות צמחיים

*שילוב של דגנים מלאים וקטניות כדוגמאת אורז מלא ועדשים (12-10 גרם חלבון  ב 100 גר קטניות) או לחם מחיטה מלאה עם חומוס,  יוצר  חלבון שלם, המכיל את כל חומצות האמינו.

*מקור חלבון נוסף וחשוב ממקור צמחי המהווה תחליף לבשר,  הוא הסויה ומוצריו הטבעיים: חלב סויה (7 גרם חלבון ב1 כוס חלב)

ומשפחת פולי הסויה כמו הטופו והטמפה מכילה ריכוז גבוה של חלבונים וסידן. שימו לב, לאחרונה משרד הבריאות הגביל את כמות צריכת הסויה לילדים לשלוש פעמים בשבוע בגלל נוכחות חומר בפולי הסויה המזכיר את  הורמון האסטרוגן שעלול להיות בעייתי אצל ילדים.

*תחליפי הבשר כמו הטופו והטמפה עשויים שניהם מפולי סויה אך תהליך היצור שונה לחלוטין. הטופו מכיל חלבון (8 גרם חלבון ב 100 גרם ) אך לא מכיל סיבים תזונתיים  ואילו הטמפה (18 גרם חלבון ב 100 גרם )מכיל כמות נכבדת של חלבון וסיבים תזונתיים. שניהם נהדרים עם מרינדות , על הגריל או באידוי .

*תחליף ראוי נוסף הוא הסייטאן, חלבון החיטה, דומה במרקמו לנתח בשר ומכיל כמות גדולה של חלבון (25 גר חלבון ל 100 גר), קל מאד לבשלו עם ירקות או כנזיד בבישול ארוך.

מבחינת הזמינות: את הטופו, טמפה, שבבי הסויה והסייטאן ניתן למצוא כיום בקלות, במקררים של  רשתות הסופרמרקט במחלקות הטבע ובחנויות הטבע השונות.אז למה אתם מחכים? היום זה בדיוק הזמן להתחיל לחקור את מגוון החלבונים השונים ולהתחיל לבשל!!

דונאטס טבעוני ללא גלוטן - חנוכה שמח!

לכבוד חג החנוכה אני מזמינה את כולם ליהנות ממתכון דונאטס (סופגניות עם חור) טבעוני ללא גלוטן. הסופגניות האלה אינן מצריכות טיגון, אלה אפייה קצרה בחום בינוני, אפשר לאפות אותם גם בתבניות סיליקון עם שקעים מעוגלים או להזליפן על נייר אפייה.
 

שרית גופן
גם הצמחונים יכולים ליהנות בחנוכה. דונאטס טבעוני שרית גופן

החומרים:
(כ-20 יחידות)
2 כוסות קמח כרגיל, קמח ללא גלוטן להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית תבלין אגוז מוסקט או קינמון
1 כפית מלח
¾ כוס ( 180 מ"ל)  חלב סויה או חלב שקדים
½ כוס מחית תפוחי עץ
30 גרם שמן קוקוס
אבקת סוכר, לקישוט
לזיגוג שוקולד:
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס
2 כפות שמן
קנולה
תוספות לקישוט - סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון, שערות חלבה.
תרסיס שמן קנולה, לשימון תבנית.

אופן ההכנה:
1.  מכינים את הדונאטס: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית דונאטס בתרסיס שמן.
2.  מערבבים בקערת מיקסר את קמח כרגיל, סוכר, אבקת אפייה, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים את החלב, מחית תפוחי עץ,שמן קוקוס ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
3.  מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר -1 ס"מ. מזלפים את התערובת לשקעים שבתבנית . אופים כ 7-5 דקות, עד שהדונאטס מזהיבות. מוציאים ומצננים מעט.
4.  לציפוי הדונאטס: בוזקים על הדונאטס אבקת סוכר, או מצפים בזיגוג שוקולד:
מניחים בקערת זכוכית בינונית את השוקולד. מחממים במיקרוגל בעוצמה מלאה 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד נמס. מערבבים עם השמן לקבלת קרם, טובלים את הדונאטס בזיגוג ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק