
הכירו את תל יודפת סמל הגבורה היהודית בגליל
בחנוכה השנה מצוין בישראל שבוע אתרי המורשת הישראליים. הפעם נטייל בעיר היהודית העתיקה יודפת. צאו וטיילו
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

שבע עונות של חפירה. תל יודפת
אבישי טייכר
שלושה רבדים עיקריים של הסיפור מתבטאים בממצא הארכיאולוגי: חיי היום יום בעיירה גלילית של המאה הראשונה לספירה, ההכנות למרד והשפעתן על חיי האנשים וסביבתם, וכן סיפור הקרב על העיר וסופה הטרגי.
יודפת נחשבת לסמל להתנגדות ולעמידה מול אויב חזק, מוטיב זה הודגש בסיפור שלאחר פריצת החומות קפצו רוב תושבי העיר אל מותם מצוק בקצה העיר. אולם לאחר חפירות בשטח ומחקרים שבוצעו ניתן לומר כי לכל היותר בעת מנוסת התושבים נרמסו חלקם בעת הירידה מההר. הסיפור על התאבדות המונית היה נפוץ בתקופת הרומאים ובא להדגיש את אימת המלחמה.

למות או לכבוש את ההר. מצפה יודפת
אבישי טייכר, פיקיוויקי
בחפירות במקום נמצאו כ-1600 ראשי חצים רומאים, אבנים שנורו מבליסטראות, חלקי שריון של חייל רומאי. כמו כן נמצאו שרידי עצמות אדם שנטבחו ונשרפו, ככל הנראה של התושבים במקום, מה שמוכיח כי הרומאים הרגו את התושבים לאחר הפריצה לעיר.
זאב ז'בוטינסקי ראה ביודפת סמל להמשכיות המאבק הלאומי היהודי. בהמנון תנועת בית"ר מופיעות השורות הבאות - "ביתר הנלכדה, יודפת, מסדה, תרומנה בהוד והדר... למות או לכבוש את ההר - יודפת, מסדה, ביתר". עד לשנת 1958 הייתה יודפת הקדומה יישוב עזוב, המכונה "חירבת ג'פת". במקום חיו בדואים, אשר לא הקימו יישוב של קבע.
בשנת 1960 הוקם המושב השיתופי יודפת הנמצא בגליל התחתון והממוקם כק"מ צפונית לאתר בו הייתה מצויה העיר הקדומה. המושב שייך למועצה אזורית משגב.
פרטים על האתר
איפה: יודפת (בחנייה של האתר)
מתי: יום שני, 22.12.2014, בין השעות 10:00- 12:00 רשות העתיקות תקיים סיורים מודרכים למשפחות
כמה עולה: ללא תשלום
לפרטים נוספים ולהרשמה: מירב שי 052-4284408
במקרה של גשם הפעילות תבוטל
***
ההמלצה באדיבות המועצה לשימור אתרים
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg