חנו לכם בחניה הפרטית? הפתרון לא חוקי

כך תעמדו חסרי אונים מול רכב שתופס את החניה הפרטית שלכם. המשטרה, העירייה והחוק לא עושים דבר כדי לעזור לכם

מקור ראשון
ליאת נטוביץ-קושינסקי | 3/3/2015 14:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי יום עבודה מפרך ובילוי של שעתיים בפקקים הגעתם סוף סוף הביתה, רעבים ועייפים. לתדהמתכם אתם מגלים שמישהו תפס לכם את החניה הפרטית. מעצבן? מרתיח? זו כבר הפעם השלישית החודש? ובכן, מוטב שתחסכו לעצמכם את האנרגיות ותתחילו לחפש חניה ברחוב, כי אין כמעט שום דבר (חוקי) שתוכלו לעשות בנידון.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
פלאש 90
מותר רק לאיים פלאש 90

במדינה מתוקנת הבעיה אולי לא הייתה עולה. במדינה מתוקנת אנשים לא היו מעזים לחנות בחניה פרטית של אדם אחר, בלי להשאיר לכל הפחות פתק עם מספר. הם בטח לא היו עושים זאת ונוסעים לחתונה בצפון או טסים לחו"ל לשבוע ימים (סיפורים אמיתיים לחלוטין). אבל במדינת ה"שוקולד עכשיו!" שלנו, מדובר למרבה הצער בתופעה נפוצה.

במוקדי המשטרה כבר רגילים לפניות המיואשות מצד אזרחים עצבניים וחסרי אונים. על פי הנוהל, המשטרה מנסה לאתר את בעל הרכב החוסם ומבקשת ממנו לפנות את החניה בהקדם. ומה אם בעל הרכב טוען שיוכל להגיע רק למחרת היום, או כאשר בכלל לא ניתן לאתרו? מדוברות המשטרה נמסר כי "גרירת רכב תיעשה במידה ומדובר בהפרעה לתנועה בלבד". עם זאת, הם מוסיפים, "חניית רכב בחניה פרטית ללא היתר הבעלים מהווה השגת גבול, לפיכך רשאי אדם להגיש תלונה בצירוף מסמכי טאבו המעידים על הבעלות החוקית, תיעוד העבירה וכיו"ב".

מובן שמדובר בפתרון שאינו מעשי. יתרה מזו, על פי פקודת העונשין עברת הסגת גבול מכילה גם יסוד נפשי, כלומר רק מי שתופס נכס שלא כדין "כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עברה", נחשב כמסיג גבול. כיוון שברור שלא זה המקרה, רוב הסיכויים שהתלונה תיסגר בתוך זמן קצר מחוסר אשמה או מחוסר עניין לציבור.

 

צילום: צילום מסך של האפליקציה
למה שאני אשלם בבית שלי על פנגו? מסך האפליקציה צילום: צילום מסך של האפליקציה

גם מהזווית האזרחית לא תבוא הישועה. הסגת גבול היא אמנם עוולה נזיקית שניתן לכאורה להגיש בגינה תביעה כספית, אך בעוולה כזו חובה להוכיח נזק ממוני. פיצוי בגין עוגמת נפש או נזק כללי אחר אינם אפשריים. אז מה, תתבעו אדם על כך שנאלצתם לשלם כמה עשרות שקלים בפנגו בזמן שהוא תפס לכם את החניה? מדובר שוב בפתרון שאינו רלוונטי, בטח לא כזה שמייצר הרתעה.

פקחי העירייה גם הם לא יכניסו את אפם לסכסוך בין שני אנשים פרטיים, וממילא תקנות התעבורה אינן כוללות סעיף שמאפשר להם לתת קנסות או להורות על גרירת הרכב. מתברר שהשלטים  המאיימים בנוסח "חניה פרטית, רכב זר ייגרר!" אינם שווים את חתיכת הפלסטיק שעליה הם כתובים. גם אם הגיעו מים עד נפש ותחליטו לשלם בעצמכם כמה
מאות שקלים על גרירת הרכב באופן פרטי, רוב הסיכויים שלא תמצאו מי שיעשה זאת עבורכם. סקר קצר שערכנו בקרב שלושה שירותי גרירה הניב תוצאות זהות: "אנחנו לא מתעסקים בחניות פרטיות", הייתה התשובה. גרירת רכב כשההנדברקס למעלה יכולה להזיק לו, והחשש הוא שללא אישור הבעלים, הגרר עצמו עלול להיתבע על הנזק.

ובכן, החוק הקיים לא נותן מענה, אז מה יעשה מי שחנייתו הפרטית נתפסה? הפורומים באינטרנט מלאים בשלל עצות וטיפים כיצד לגרום למשטרה בכל זאת לגרור את הרכב החוסם, או כיצד להרתיע רכבים מלחסום את החניה שלכם בעתיד. אלא שמדובר כמובן בפעולות בלתי חוקיות ושאינן מומלצות, ועל כן לא נפרט אותן מעל גבי העיתון. נציין רק שהיצירתית שבהן כללה תליית שלט בולט בנוסח "כאן גרה בכיף ובששון משפחת אלפרון". ובכל זאת, אם מדובר באירוע חריג שנמשך כמה ימים חשוב לדעת שעל פי סעיף 18 לחוק המקרקעין ניתן לעשות שימוש בכוח סביר כדי להוציא את מי שפלש למקרקעין שלך. מהו בדיוק כוח סביר? זו כבר שאלה של פרשנות. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק