להכין אינג'רה אתיופית בשוק הלילה בלוד
ביום חמישי יתקיים בלוד העתיקה בצל שרידים ארכאולוגיים מ-8000 שנות קיומה של העיר, לילה רב תרבותי. באירוע יערכו סדנאות בישול וסיורים ב"פארק השלום" שבו בית כנסת, כנסיה ומסגד חולקים קיר משותף
ביום חמישי (19.11) ייערך שוק לילה רב תרבותי וססגוני בלוד העתיקה. מטרת השוק היא לחשוף את מרקם החיים הייחודי בעיר שמשלב בין עדות שונות ובין יהודים וערבים וכל זאת בהרמוניה מלאה ובאחווה.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

במסגרת האירועים האתניים במקום יוכלו המבקרים ללמוד איך להכין מאכלים עממיים היישר מהמקור בסדנאות בישול שינחו בשלנים תושבי העיר: בסדנה להכרת האוכל האתיופי ילמדו המשתתפים להכין אינג'רה – לחם חמצמץ שנעשה מטף, דגן עשיר בברזל וללא גלוטן אותו ממלאים במילוי. בסדנת האוכל הערבי שתערך במקום יכינו סבנח – תרד בלאדי בבצק.
שוק הלילה יערך, בחאן חילו, מבנה אבן עתיק ומיוחד בלוד העתיקה. לאורך כל הערב אפשר יהיה להתרווח בפינות זולה עם נרגילות ולהנות ממוזיקה חיה של אמנים מקומיים בנגינה על אורג, עוד ודרבוקות.
מבקרי השוק יוזמנו להצטרף לסיורים מודרכים ומרתקים באתרים המרכזיים של לוד, להכיר את ההיסטוריה המפוארת של העיר המיושבת ברציפות מזה 8000 שנה ואת התרבויות המגוונות המרכיבות אותה. המשתתפים יבקרו ב"פארק השלום", המקום היחיד בעולם בו כנסיה, בית כנסת ומסגד חולקים קיר משותף ויוכלו להתרשם מכנסיית סנט ג'ורג' המפוארת בה קבור על פי האמונה הקדוש הנוצרי החשוב.
השוק מציג תחת קורת גג אחת את האוכל, הלבוש, האמנות והתכשיטים של מגוון קהילות ותרבויות בישראל: האתיופית, הבדווית, הרוסית, ההודית, הגרוזינית, הערבית, המרוקאית ועוד. בדוכנים ניתן למצוא גלביות, בגדים הודים, אופנה אתנית, תכשיטים, מתנות, קרמיקה, אוכל מרוקאי, אוכל גרוזיני, אוכל אתיופי, אוכל טבעוני, עוגות ועוגיות בסגנון ערבי, אוכל הודי, חומוס, דים סאם, מוצרי קוסמטיקה טבעיים, כלי בית, בגדי ילדים ועבודות יד ייחודיות. הפעם לשוק הלילה יצטרפו גם דוכנים משוק רמלה – לוד המסורתי וכך המבקרים יוכלו להצטייד בירקות ופירות טריים לסוף השבוע.
לכבוד השוק הססגוני החליטו המארגנים גם לפרסם חלק מהמתכונים של המאכלים שייעשו במקום. להלן מתכון של הלחם האתיופי אינג'רה שידוע כמקור מזון ייחודי ובריא.

מצרכים:
קמח טף – 1 קילו, שמן לטיגון, מים
אופן הכנה:
מתחילים לבחוש את קמח הטף יחד עם מים קרים שנוספים לתערובת בהדרגה ותוך כדי בחישה. כשנוצרת עיסה אחידה שלא קשה ולא רכה יש לכסותה במגבת לחה למשך לילה שלם. לאחר שהבצק החמיץ מעט ותפח מדללים אותו מעט על ידי הוספת מים קרים וחוזרים ללש אותו. מוסיפים 725 מ"ל מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה בדלילות המזכירה מרקם של פנקייק. אם לדעתכם המים הרתוחים לא דיללו מספיק את הבלילה אז הוסיפו עוד מים קרים בהדרגה ובחשו עד שלא נותרים גושים. מכסים את הבלילה פעם נוספת, הפעם למנוחה של שש שעות עד שהבצק יבעבע ומקציף בחלקו העליון. מחממים מחבת עבה על אש גבוהה עם מעט מאוד שמן ויוצקים לתוכה את הבלילה. כשהבצק מתחיל לבעבע מכסים את המחבת למשך דקה לבישול הבצק.
לדברי אביטל בלונדר, מקבוצת הנשים היזמיות, השוק נוסד ופועל ללא כוונת רווח על מנת להעניק במה להתפתחות כלכלית של תושבים ועסקים ולמקם את לוד העתיקה על מפת הטיולים והקניות של תושבי ישראל. מטרת השוק היא להעניק למבקרים בו ערב של הנאה וקניות בלוד העתיקה ולחשוף את העיר בפני רבים שעדיין לא מכירים אותה. לוד ממוקמת בלב המדינה וכמעט כל אדם עובר פעמים רבות בסמוך לה, אולם הרוב עדיין לא נכנסים לבקר בה וכך מחמיצים את העושר התרבותי שיש לעיר ולתושביה. השוק נערך בשיתוף עם עמותת ג'ינדאס ועיריית לוד.

כאמור השוק יערך ביום חמישי, 19 בנובמבר, בין השעות 18:00-23:00 בחאן חילו, רח' מחנות קפריסין 6 לוד. כניסה וחניה בשפע ללא תשלום. סדנאות הבישול והסיורים בתשלום. (במקרה של גשם ידחה השוק בשבוע אחד ל-26 בנובמבר.) עדכונים על השוק והמציגים בעמוד הפייסבוק "שוק הלילה של ישראל": www.facebook.com/shuklaylalod.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg