בלי לחץ: האם השוקולד בעולם עומד להיגמר?
דו"ח חדש שמסעיר את הרשת, גורס כי בקרוב נעמוד בפני "מחסור שוקולד של 100,000 טון בשנה". הסיבות: ביקוש גבוה מאי פעם לעומת קצב גידול נמוך של קקאו. אנחנו כבר מתחילים לאגור
האם העולם עומד להגיע לקיצו? על פי דו"ח חדש שמתפרסם בימים אלו ברחבי העולם, ייתכן שהתשובה חיובית. מהדו"ח המטריד עולה כי העולם מתקדם בתקופה האחרונה לכיוון של "גירעון בשוקולד", בשל האטה משמעותית באספקת קקאו - שמתרחשת במקביל לשיא של כל הזמנים בצריכת הממתק הממכר.עוד כותרות ב-nrg:
- בלי ששמו לב: קיבל שכר במשך 6 שנים בלי לעבוד
- מחדל הפונדקאות: בגלל הטעות – זוג נותר ללא ילד
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
באופן לא מפתיע, פרסום הידיעות על המחסור העתידי בשוקולד מתרחש ממש במקביל לחגיגות חג האהבה ברחבי העולם, שמעלות מדי שנה את הביקוש לממתק. על פי ידיעה שפורסמה היום (יום א') באתר החדשות האוסטרלי news.com, מהדו"ח המדובר עולה כי אספקת הקקאו בעולם פוחתת למרות הדרישה ההולכת וגוברת לשוקולד - וזאת בשל שיטות חקלאות נחותות שמניעות את כדור הארץ לעבר מחסור, שמתרחש כאשר הביקוש עולה על ההיצע.

למעלה מ-90 אחוזים מהקקאו מיוצר על ידי חקלאים פרטיים. המחשה
צילום: שאטרסטוק
על פי הדו"ח, שחובר על ידי מומחה לחקלאות, הצרכן המערבי הממוצע צורך לא פחות מ-286 חטיפי שוקולד מדי שנה, ואפילו יותר אם אותו צרכן מתגורר בבלגיה. עבור 286 חטיפים, היצרנים צריכים לטעת 10 עצי קקאו כדי לייצר את כמויות הקקאו והחמאה הנדרשות. בנוסף, מאז שנות ה-90 הצטרפו לשוק צרכני השוקולד גם אזרחים ממדינות לא מערביות ובין היתר סין, אינדונזיה, הודו וברזיל.
אלא שלמרות הדרישה המוגברת, ההיצע דווקא לא עמד בקצב - ומאגרי הקקאו הולכים ונעלמים. לדברי מחבר הדו"ח, דאג הוקינס, ייצור הקקאו דורש מאמץ רב מדי מאחר ושיטות החקלאות לא השתנו כבר מאות שנים.
"שלא כמו גידולי עצים אחרים שהרוויחו מהתפתחות הטכנולוגיה, למעלה מ-90 אחוזים מיבול הקקאו העולמי מיוצר על ידי איכרים בחוות פרטיות, בעזרת אמצעי שתילה מיושנים", אומר הוקינס. "כל האינדיקציות מצביעות על כך שייתכן כי אנחנו עומדים בפני מחסור שוקולד של 100,000 טון בשנה, במשך השנים הקרובות".
הוקינס, שהעניק לדו"ח את הכותרת "הרס על ידי שוקולד", ניסה בכל זאת להרגיע את הרוחות והסביר כי ייתכן שבמקומות מסוימים בעולם ינסו החקלאים לאמץ שיטות חדשניות, שישפרו את אופן וקצב ייצור הקקאו. "באמריקה הלטינית אנחנו רואים חוואים שאומרים, 'בואו נביא את זה למאה ה-21, בואו נחשוב מחדש על היבול הזה'", אומר הוקינס. "וזה מה שקורה: אלה חקלאים מקצועניים שמייצרים קקאו באופן יעיל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg