מחקר: מה לאכול בהריון כדי שהילד יהיה חכם?
מומחים להתפתחות הילד בחנו את ביצועיהם של מאות פעוטות בני שנה במבחני מיומנויות חשיבה. התוצאות: הילדים שאמהותיהם צרכו יותר פירות בהריון - השיגו את הציונים הגבוהים ביותר
בהריון ומתלבטת מה לאכול? מחקר חדש שנערך בקרב מאות ילדים בקנדה קובע כי נשים הרות יכולות לגרום לילדיהן להיות אינטליגנטיים יותר באמצעות צריכת מזון אחד מסוים: פירות.עוד כותרות ב-nrg:
- זעם באירופה: הילד של "קינדר" הוחלף
- המשטרה ממליצה: להעמיד את השחקן משה איבגי לדין
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
על פי המחקר, אמהות "משפרות את הזיכרון וההתפתחות של התינוק" באמצעות כל כמות של פרי שהן צורכות במהלך ההריון – כך עולה מידיעה שפורסמה היום (יום ה') ב"דיילי מייל" הבריטי.

צריכה גדולה יותר של פירות שיפרה את הביצועים ב-2.38%. המחשה
שאטרסטוק
במסגרת המחקר בחנו מומחים להתפתחות הילד מקנדה את נתוניהם של 808 פעוטות בני 12 חודשים, שאמהותיהם השתתפו בסקר בריאות במהלך ההריון ותיעדו במהלכו את השגרה היומית שלהן. לאחר מכן השוו המומחים את תוצאות בחינות מיומנויות חשיבה שנערכו לפעוטות – שבדקו את זכרונם ואת יכולות הלמידה שלהם – עם כמות הפירות שאמהותיהם אכלו במהלך ההריון.
מההשוואה למדו החוקרים שיש קשר ישיר בין אכילה של יותר פירות במהלך ההריון – לבין ביצועים טובים יותר במבחני מיומנויות החשיבה, כאשר עבור כל מנת פרי נוספת שנאכלה על בסיס יומי לאורך ההריון – התוצאות שהשיגו הפעוטות בני השנה היו טובים יותר ב-2.38%. לעומת זאת ולמרבה ההפתעה, כמות הסיבים, הקלוריות והאומגה 3 שנצרכו – לא השפיעו כלל על התוצאות.
על כן טוענים החוקרים כי ילדים בני שנה שאמהותיהם צורכות במהלך ההריון כמות גדולה של פירות – יקבלו את הציונים הגבוהים ביותר במבחנים. יחד עם זאת, צריכת הפירות של הפעוטות עצמם מרגע לידתם – כלל לא משפיעה על הישגיהם במבחנים.
לדברי המומחים, מה שחיזק את האפשרות שהתוצאות לא עשויות להיות מקושרות למעמד חברתי, כלכלי או חינוכי – הוא העובדה שניסוי משלים שנערך בזבובי פירות סיפק תוצאות דומות. הסיבה, לטענת החוקרים, עשויה להיות בשל השפעתה של מולקולה בשם cAMP, שנמצאת הן בזבובים והן בבני אדם.
"אמהות שאכלו יותר פירות במהלך ההריון, ילדו ילדים שהשיגו תוצאות גבוהות יותר במבחני ההתפתחות של גיל שנה", נכתב במחקר. "בדומה, זבובי פירות הציגו יכולות משופרות של למידה וזיכרון אם אמהותיהם צרכו יותר מיץ פירות. גם בבני אדם וגם בזבובים, לא היה כל שיפור אם רק התינוקות צרכו את הפירות".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg