זה מדעי: למה כדאי לצלם את עצמכם כל הזמן
אם גם אתם מתחזקים חשבון אינסטגרם פעיל, מצלמים כל זריחה וכל ארוחה ומתמודדים עם ביקורת אינסופית על כך שאתם לא "חיים את הרגע" - מחקר חדש ייתן לכם סיבה לחייך. למצלמה
אם אתם משתייכים לזן ההולך וגדל של אנשים שמצלמים כל רגע וכל אירוע באובססיביות, למרות שהחברים מפצירים בכם להניח את הטלפון ולחיות את הרגע – ייתכן שאתם דווקא עושים את הדבר הנכון.עוד כותרות ב-nrg:
- האם מין ראשון נכחד בשל ההתחממות?
- צעד ראשון במלחמה בטרור: תגידו "אסלאם"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
ממחקר חדש שנערך בקליפורניה עולה כי תיעוד של פעילויות ורגעים שונים דווקא גורם לנו ליהנות מהם יותר – ולא להיפך, כפי שנהוג לחשוב. כך שאולי לא כדאי להתבייש ולהתנצל על העובדה שאתם מתעדים כל שקיעה, זריחה או ארוחה שאתם נתקלים בה.

מי שמצלם יותר - מאושר יותר. המחשה
צילום: שאטרסטוק
במסגרת המחקר בוצעו תשעה ניסויים שבדקו עד כמה אנשים נהנו מפעילויות שנחשבות מהנות, ובהן ביקור במוזיאון, ארוחה וטיול ברחבי העיר – כך עולה מידיעה שפורסמה בסוף השבוע ב"מטרו" הבריטי.
למרבה ההפתעה, החוקרים גילו כי אנשים נהנו קצת יותר כאשר תיעדו את החוויות שעברו בטלפון הסלולרי שלהן – מאשר כאשר עברו את אותן חוויות כשהם נטולי טלפונים.
למרות שנהוג לחשוב כי הטלפון הסלולרי "מפריד" בינינו לבין החוויה, החוקרים טוענים כי אנשים שתיעדו את חוויותיהם, היו מעורבים יותר מאחרים במתרחש – משום שעצם הצילום מיקד את תשומת לבם בחוויה, וכתוצאה מכך הגביר את הנאתם ממנה.
"אנחנו שומעים שאנחנו לא צריכים לצלם כל כך הרבה ולהפריע לחוויה, ושזה רע, ושאנחנו לא חיים את הרגע. אבל מה שגילינו הוא שאנשים מסתכלים על העולם קצת אחרת כשהם מסתכלים על דברים שאותם ירצו לתעד, להיאחז בהם", אמרה קריסטין דייל, אחת המדעניות שמאחורי המחקר. "זה גורם לאנשים להיות מעורבים יותר בחוויה – ואז הם נוטים ליהנות ממנה יותר".
קריסטין אף הבהירה כי העלאת התמונה לרשתות החברתיות היא לא הרגע שמייצר את ההנאה, וגם לא עצם צילום התמונה: לדבריה, החלק החשוב בתהליך הוא תכנון הצילום, שגורם למעורבות רבה וכתוצאה מכך, כאמור, גם להנאה רבה יותר מהחוויה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg