כך תשרדו את זה: 11 טיפים לטיסה עם הילדים

החגים הם הזדמנות מעולה לחופשה משפחתית, אלא שכל חופשה הכוללת טיסה מעלה חששות אצל הורים. אז איך אפשר לטוס עם הילדים ולהישאר בחיים?

רונית דוייב ורוני לנגרמן-זיו | 28/9/2016 13:23
עבור הורים לילדים קטנים ותינוקות, חופשה הכוללת טיסה היא לא חופשה רגילה: בין החששות המרכזיים שעולים לקראת טיסה עם הילדים ניתן למצוא את חוסר היכולת לעצור בצד, התנהלות במרחב קטן יחסית לאורך זמן - וכמובן הנוסעים הזרים שיש להתחשב בהם ועלולים לשלוח בנו או בילד מבט כועס.

עוד כותרות:
- 'מלחיץ': למה חברתו של הנסיך הארי עזבה אותו?
- הפתעה: שחקן מפורסם 'נדחף' לתמונות החתונה

אבל למרות שטיסה דורשת יותר מאשר נסיעה רגילה במכונית - גם אותה אפשר לעבור בשלום ולהגיע ליעדים שונים בעולם. אז איך עושים את זה?
 
צילום: שאטרסטוק
אי אפשר לעצור בצד. תינוק לא מרוצה - המחשה צילום: שאטרסטוק

הזמינו מראש

כדאי להזמין כרטיסים מראש על מנת לתוכלו לבחור מקום נוח במטוס. במידה וטסים עם תינוקות, חשוב להזמין עריסות - המוגבלות במספרן. שימו לב שניתן לקבל גם עריסות הממוקמות בקירות הפנימיים במטוס. אם תציינו מראש שאתם מעוניינים בעריסה, ישמרו אותה עבורכם.
 


יעדים קרובים, טיסות קצרות והעדפה ללילה

למרות שטיסות עם ילדים הן בהחלט אפשריות, בפעם הראשונה שטסים עמם מומלץ לבחור ביעד קרוב ולא ביעד מאד רחוק, כמו כזה הכולל טיסה של 12 שעות. לאחר הטיסה הראשונה, כשרואים שהכל עבר בשלום והילדים "התיידדו" עם החוויה - ניתן לבחור ביעד קצת יותר רחוק.

חשוב לציין גם שטיסת לילה עדיפה על פני טיסה יום - מאחר שרוב הסיכויים שהילדים ישנו בה בצורה יותר סדירה וכך גם אתם.

הסבירו להם

רונית דוייב
רונית דוייב יחצ
ספרו לילדים על מדינת היעד והראו להם במחשב את המקומות בהם תבקרו כדי שיידעו למה לצפות. בנוסף, דברו עם ילדיכם גם על הטיסה עצמה: מה מרגישים כאשר המטוס מתרומם, כאשר הוא טס וכאשר הוא נוחת?

מומלץ גם לתת דוגמאות ספציפיות. למשל, "כשיש לחץ באוזניים, תרגיש כאילו האוזניים שלך נסתמות", או: "כשיש כיסי אוויר מרגישים קצת כמו קפיצה על פס האטה בכביש". ידע מפיג חששות - אנחנו פוחדים כשאנחנו לא יודעים לקראת מה אנחנו הולכים.

היערכות לטיסה עם התינוק

אם התינוק ניזון מפורמולה, כדאי להכין מראש מספיק אבקה ובקבוקים. שקיות טו גו אידיאליות למצב זה. במידה והתינוק אוכל מזון מוצק, אפשר לבקש מהדיילים לאחסנו בקירור. 

בנוסף, קחו כמות גדולה יותר של חיתולים מזו שאתם משתמשים בה לצרכי היום-יום, ואל תשכחו שקיות ניילון לחיתולים המלוכלכים ולמגבונים.

שאלו אותם והקשיבו להם

שאלו את ילדיכם מה הם חושבים ומה הם מרגישים לקראת הטיסה. חשוב להיות קשובים להתרגשות ולשמחה, אך גם לחששות: ניתן לגיטימציה להביע את קשת הרגשות ובהן עצב הפרידה מהבית, מחיית המחמד, מהחברים ומהחפצים שאי אפשר לקחת איתנו; חשש מהטיסה, מארץ אחרת, משפה אחרת.

לא נבטל את רגשותיהם של הילדים בנוסח "זה שטויות". במקום זאת נהיה אמפתיים: "גם אני אתגעגע לבילבי הכלבה, אני מבטיחה לך שהיא בידיים טובות"; או: "גם אני פחדתי בפעם האחרונה שטסתי. זה באמת מוזר שהרגליים מתנתקות מהאדמה. תוכל לחבק אותי אם תפחד".
 


אוכל מהבית

הארוחות המוגשות במטוס לא תמיד מוצאות חן בעיני הילד, ועל כן מומלץ להביא אוכל ונשנושים מהבית - למקרה שהילד לא יאכל או שיישאר רעב. בנוסף, אוכל ביתי מוכר ואהוב ירגיע את הילדים וימנע עצבנות.

בנוסף, אפשר גם להביא כלי סגור עם ירקות ופירות פרוסים. לעומת זאת, חשוב להימנע מממתקים ומזונות מלאים בסוכר, שרק יקשו עליהם לישון ויגרמו להם לעודף מרץ.

שתפו אותם והתייעצו עמם

רוני לנגרמן-זיו
רוני לנגרמן-זיו 
מיומנויות של שיתוף והתייעצות מעצימות את הילדים: הם מרגישים שמתחשבים בדעתם ושנותנים להם לקחת חלק בעולם של הגדולים - במיוחד כשאנחנו מתייעצים עמם בדברים שקשורים אלינו, ההורים.

אפשרו להם, למשל, לקחת חלק באריזות - לארוז לעצמם תיק קטן למטוס עם הדברים שהם אוהבים במיוחד. בנוסף, התייעצו עמם בנושאים שונים. דוגמאות אפשריות להתייעצויות הן: "ניקח לך שלושה סוודרים - איזה סוודר היית רוצה לקחת?", ו"מה דעתך, אילו נעליים אקח לעצמי, את האדומות או האפורות?".

איך מתלבשים במטוס?

לעתים קרובות קר במטוס, ולכן חשוב להביא בגדים חמים, גרביים ואפילו שמיכה קטנה. בעת השינה, מיזוג האוויר יכול לקרר מאוד ולכן חשוב לבוא ערוכים.

יחד עם זאת, כשעולים למטוס אין צורך להלביש את ילד בכל השכבות. להפך: הלבישו את הילדים בבגדים נוחים ולא מסורבלים, על מנת שיהיה קל להפשיט ולהלביש תוך כדי הטיסה בלי קושי.

פעילויות שקטות

בעת הטיסה יש הרבה שעות להעביר עם הילדים. בחרו ביחד איתם כמה משחקים ופעילויות כמו חוברות צביעה, משחקים, וצעצועים - כמובן לא כאלו שמרעישים. מומלץ להגביל כל ילד ל-3-4 פריטים בלבד.

המעיטו בהפתעות

יש הורים שלא מספרים לילדים על חלק מהאטרקציות כדי שהילדים "יופתעו". אלא שהציפייה היא חלק גדול מהחוויה: כמו שאנחנו סופרים את הימים עד לחופשה הבאה, מדמיינים את עצמנו בחדר המלון שהזמנו, גם הם רוצים לדעת כמה שיותר. את ההפתעות צמצמו לגלידה בסוף.
 


אל תשכחו את הבובה האהובה

חשוב להביא את החפץ האהוב ביותר על הילד, אותו פריט שמנחם ומרגיע אותו. בדרך כלל מדובר בבובה או בשמיכה איתה הילד ישן מגיל צעיר.

לבסוף זכרו: בכל הלחץ של הארגונים, אל תשכחו להקדיש זמן לילדים - לשיחה רגועה, להסברים על מה שעומד לקרות, לשיתוף ולהתייעצות.
 ***
רונית דוייב היא מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק, ורוני לנגרמן-זיו היא מנחת הורים ממכון אדלר

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק