אנרגיה מחרקים: חטיף חלבון על בסיס צרצרים
סטארט-אפ קנדי מציע אוכל לא שגרתי - חטיפי אנרגיה ושייקים המבוססים על קמח המופק מצרצרים. הצעירים השאפתניים רוצים להפוך את החרקים למזון בריאות לגיטימי גם בעולם המערבי
סטייק צרצר: שלושה צעירים קנדיים הקימו חברת סטארט-אפ לשיווק אוכל לא שגרתי – חטיפי אנרגיה ושייקים העשויים מקמח צרצרים טחון. הם מצטרפים לשוק קטנטן אך גדל לאיטו, שמטרתו לשנות את הדרך שבה אנו רואים חרקים ולספק מקור אלטרנטיבי בריא לחלבון.דילן ג'ונס, אחד ממקימי החברה הפועלת בעיר ונקובר שבמערב קנדה, אמר כי גילה במהלך טיול בקמבודיה את מה שתיאר כ"בייקון של עולם החרקים" – צרצרים מטוגנים עם צ'ילי, מלח ועלי ליים. "הריח היה מדהים. קנינו שתי חבילות ואכלנו את הצרצרים כמו פופקורן", סיפר ג'ונס לעיתון המקומי "ונקובר סאן".

''הבייקון של עולם החרקים''. צרצר
צילום: Assafn
למרות שבעולם המערבי חרקים אינם נחשבים לטעימים במיוחד, בלשון המעטה, מסתבר שדווקא יש להם ערך תזונתי משמעותי. מזון מבוסס חרקים מכיל חלבון רב, וייצורו ידידותי הרבה יותר לסביבה מאשר ייצור בשר בקר או עוף. "בערך ל-80 אחוז מאוכלוסיית העולם יש מסורת של אכילת חרקים. למה שבסופו של דבר לא תהיה לנו תערובת חטיפים עם צרצרים שלמים?", תהה ג'ונס.
החברה החלה באוקטובר האחרון לשווק חטיפי אנרגיה עשויים קמח צרצרים, שוקולד, מלח ים וחמאת בוטנים, וצפויה להתחיל בקרוב לייצר גם שייק חלבון. החברה אף שואפת להתרחב מעבר לשוק הקנדי ולהגיע גם לארצות הברית.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg