תוכנית קיוויתי
בורר מטעם מינהל מקרקעי ישראל מציע תוכנית להסדרת בעיית התיישבות הבדואים בנגב ובתוכה: הקמת גושי התיישבות כפרית, מתן פיצויים לתושבים ופיתוח מגרשים
זיו אברג'יל
,
02.05.08,
10:58
עו''ד קיוויתי. שלוש דרכים
צילום: דיאגו מיטלברג
מינהל מקרקעי ישראל מינה את עו"ד בלפור קיוויתי באוגוסט 2006 כמקדם פשרות בסכסוך שבין הבדואים על בעלויות של קרקעות. לאחרונה פנה קיוויתי לוועדה להצעת מדיניות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב, בהצעה להוציא לפועל תוכנית, שתסדיר באופן גורף את בעיית התיישבות הבדואים בנגב.
לעו"ד קיוויתי שלוש דרכים עיקריות להביא לפתרון המיוחל: האחת, הקמת גושי התיישבות כפרית-חקלאית, כשכל גוש יאגד בתוכו כ-13 כפרים על בסיס שבטי ויתפקד באופן אוטונומי. הדרך השנייה עוסקת במתן פיצויים לתושבים שבוחרים להתיישב בכפר חקלאי. ואילו השלישית, בפיתוח המגרשים: רכישת יחידות משק בכפרים החקלאיים.
הרעיונות כשלעצמם נשמעים מנומקים, אבל גם עו"ד קיוויתי יודע שניצבת לפניו עוד דרך ארוכה, ולאו דווקא בהעברת אותן הצעות כחוקים בפועל בישיבות הכנסת. במקרה הנוכחי זה נראה כבעיה הקלה יותר. הבעיה הרצינית תהיה בעתיד, אם וכאשר תתקבלנה אותן הצעות, כיצד ניתן יהיה יישם אותן הלכה למעשה אל מול הפזורה הבדואית שכמעט כל הצעה שהועלתה בפניהם בעבר, נכשלה כישלון חרוץ.
עו"ד קיוויתי: "לאחר שקיימתי פגישות עם ראשי שבטים וחמולות, הגעתי למסקנות הנ"ל ודיווחתי להנהלת המנהל הבדואי. ראיתי, כי אין טעם להמשיך בשיטות הישנות, כי גם בעוד 100 שנה השיטות הללו לא יפתרו את הבעיה הקיימת".
שלח כתבה לחבר
כתוב לעורך
הדפס כתבה
שמור במזוודה
הוסף תגובה