נשים הן לעתים מפלצות
מיכל אהרוני חושבת שראוי שנכיר בעובדה שגם נשים עלולות להוות סכנה לילדיהן
בראיונות שערכה מטרוורס עם 18 הנשים שישבו באותה תקופה בכלא, ועם עוד 12 נשים שכבר שוחררו, הסתבר כי אף אחת מהן אינה לוקחת אחריות על מעשיה. כולן טענו כי היו קורבנות של סיטואציה, וכי גברים ניצלו אותן. כולן, ללא יוצא מהכלל, לא היו מסוגלות להודות שהן ביצעו מעשה חמור ואלים. כולן טענו שהן הוכרחו להשתתף באקטים האלימים, או שנגררו אליהם במרמה ע"י גברים.
מטרוורס טוענת, כי הנשים הללו קיבלו לגיטימציה לטענות שלהן ממקור לא צפוי. אנשי המקצוע המטפלים בהן, כמו גם מערכת המשפט, לא היו מסוגלים לראות בנשים פושעות מין, אלא רק קורבנות. המערכות והאנשים הפועלים בתוכן חונכו להסתכל על נשים כמגוננות טבעיות, וכל סטייה מאותו עיקרון מסווגת מייד כניצול של מישהו אחר. הטיפול והיחס שאותן נשים מקבלות בכלא גורם להן להסיר מעצמן כל אחריות למעשים שלהן, ולהשליך הכל על גברים מנצלים.
האישה מאלעד המואשמת בכך שניצלה מינית את בנה התינוק טענה, גם היא, שבעלה ניצל אותה. המערכת שלחה אותה מייד לבדיקה פסיכיאטרית, וכלי התקשורת נתנו במה לטענותיה. אותה אישה נכנסה מייד לתבנית הסטריאוטיפית של אם שנוצלה ע"י גבר סוטה, שסימם אותה והרביץ לה. קשה לנו, כחברה, לקבל את העובדה שגם נשים יכולות להתנהג כמפלצות כלפי פרי בטנן. נוח לנו מאוד, כחברה, להתמקד בגברים מנצלים. רוב המחקרים שנעשים על ניצול מיני מתמקדים בגברים מנצלים ובאנסים. הכי קל זה לבוא ולומר: "היא לא אשמה, הוא ניצל אותה והשתמש בה." הלב והעיניים מסרבים להאמין, שנשים
עדיין לא ברור מה יעלה בגורלה של אותה אישה מאלעד. פרטי הפרשה סבוכים ומעורפלים, והחקירה נמצאת בעיצומה. אבל בבואם לטפל באותה אישה, ראוי שמערכות המשפט יתנו דעתן למחקרים נדירים, כמו זה של ד"ר מטרוורס, שמעז להתמודד עם תפיסות עולם ופחדים קמאיים וסטריאוטיפים, ולהציב מראה בפני החברה. לפני שאנחנו מתחילים לרחם, וע"י כך להרגיע את עצמנו, ראוי שנתייצב מול העובדה המצערת והכואבת, שגם נשים, כמו גברים, יכולות להוות סכנה חמורה לילדים בכלל, ולילדיהן הרכים בפרט.