לארה"ב יש ראש חדש ל-CIA
למרות הסתייגויות רבות הודיע הנשיא בוש כי מייקל היידן יעמוד בראש סוכנות הביון האמריקנית
היידן, בן 61, גנרל בעל ארבעה כוכבים (דרגה המקבילה לאלוף) בחיל האוויר האמריקני, התגייס לצבא בשנת 1969 ומאז מילא שורה של תפקידים בכירים בפנטגון ובמחלקת המודיעין של מטה צבא ארה"ב באירופה, וכיהן אף כראש מחלקת המודיעין של חיל האוויר.
בתפקידו האחרון שימש כסגנו של ראש המודיעין הלאומי, ג'ון נגרפונטה, תפקיד ברמת שר בקבינט אשר נוצר לאחר התקפת הטרור על מרכז הסחר העולמי. היידן ונגרפונטה היו אחראים בתפקיד זה על שיתוף הפעולה בין כל סוכנויות המודיעין וביצוע הרפורמה בעקבות הכשל המודיעיני.
לפני כן עמד היידן, במשך שש שנים, בראשות ה-NSA- סוכנות הביטחון הלאומי והיה זה שהנהיג את תוכנית האזנות הסתר השערורייתית לכ-5,000 אזרחים אמריקנים, תוכנית שזכתה לביקורת רבה בוושינגטון ובציבור.
מינויו של היידן טעון את אישור הסנאט, ובוושינגטון צופים כי דיוני השימוע יעוררו עניין רב, בעיקר בשל מעורבותו של היידן בתוכנית האזנות הסתר. סנאטורים רבים משתי המפלגות כבר הודיעו, כי הם חשים שלא בנוח עם מינוי איש צבא לשעבר לעמוד בראש סוכנות מודיעין אזרחית.
בהודעה על המינוי אמר הנשיא בוש: "מייק מכיר את קהיליית המודיעין מלמטה. למדתי להכירו היטב בתפקידו כסגן ראש המודיעין הלאומי. בתפקיד זה עבד על מנת לערוך רפורמה בקהיליית המודיעין, ולהתאימה לאיומי המאה ה-21". הנשיא ציין את הניסיון רב השנים של היידן בתחום המודיעין ואמר כי "הוא האדם הנכון להוביל את הסי.איי.אי בתקופה זו בהיסטוריה האמריקנית".
היידן אינו נחשב למומחה בתחום המודיעין החשאי, או בעל ידע רב בנושא הטרור האיסלאמי, שניים מן התחומים
בניגוד לאנשי צבא ומודיעין בכירים, היידן ידוע ביחסיו הפתוחים עם עיתונאים. ב'וושינגטון פוסט' פורסם השבוע כי בתקופת שירותו כראש הסוכנות לביטחון לאומי, הוא נהג לארח עיתונאים בביתו בפרברי וושינגטון לארוחות ערב רבות משתתפים, התנהלות מאוד לא חשאית עבור מי שעומד להיות ראש סוכנות הביון המרכזית.
שלשום הביעבכיר במפלגה הרפובליקנית התנגדות לכוונתו של בוש, למנות את היידן לתפקיד הרגיש וטען, כי אסור להניח לנשיא להפקיד בידי אנשי צבא גם את סוכנות איסוף המידע החשובה ביותר בארצות-הברית, והיחידה בהן שבראשה עומדים אזרחים.
"היידן עלול להיות האיש הלא נכון, במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון", אמר היו"ר הרפובליקני של ועדת המודיעין בבית הנבחרים האמריקני, פיטר הוקסטרה, והוסיף כי יתנגד למינוי. "אין כעת מקום לאיש צבא בראשה של סוכנות מודיעין אזרחית".
הוקסטרה מסביר את התנגדותו בכך שלמשרד ההגנה, האחראי על הצבא יש אינטרסים מנוגדים לסי.אי.איי ולכן המינוי כמוהו כמינוי חתול – להיות שומר צמוד לשמנת. הוא הזכיר גם את הצטיירותה של ארצות-הברית בעולם כמעצמה צבאית דורסנית, והזהיר מפני "חיול יתר" של ארגוני איסוף המידע האמריקניים, האמונים גם על תפקידי מפתח דיפלומטיים.