ויכוח בעבודה בעקבות ההסכם עם קדימה
ויכוח פנימי בעבודה בעקבות ההסכם עם קדימה. ח"כ פינס טען: "זו נסיגה חמורה לעומת ההסכם הקודם"; השר הרצוג צידד: "הישגים לא מבוטלים"

ח"כ אופיר פינס. צילום ארכיון: קוקו
במקביל, גורמים בכירים בעבודה זועמים על הסעיף בהסכם לפיו לא יתקיים סבב תיקים וכל שרי מפלגת העבודה יישארו במשרדיהם. "נאבק בסעיף הזה במוסדות המפלגה, ההסכם ממילא צריך לעבור את אישור המוסדות", אמרו.
לדברי ח"כ פינס, "קיימת נסיגה חמורה במיוחד בהתחייבות לקשישים ובאישור תקציב המדינה, אשר שרי העבודה הצביעו נגדו רק לא מזמן. יש חזרה על סעיפים שמעולם לא כובדו, וספק רב אם ייושמו בעתיד".
פינס סיפר כי רוב הדרישות המהותיות של מפלגתו לא נענו או שקיבלו יחס שולי. בנוסף הוא התייחס להקמת המנגנון המשפטי שיבחן את הסוגיות המשפטיות. "המכניזם שנקבע בסוגיה המשפטית טומן בחובו ויכוח אינסופי לאורך כל כהונת הממשלה, אשר כשלעצמו גורם נזק למערכת המשפט, וזאת מבלי שמפלגת העבודה מבהירה כי כל הפרה של ההסכמות תוביל לפרישתה המיידית מהקואליציה".
הרצוג: "נכנסו דגלים חיוניים למפלגת העבודה"
פינס אף הביע את מורות רוחו בנוגע להגדרה בהסכם, לפיה יו"ר המפלגה אהוד ברק הוא השר הבכיר בממשלה אחרי ראש הממשלה. "זו הגדרה פתטית, אינה מעלה ואינה מורידה דבר, שכן החוק קובע מפורשות כי ממלא המקום הוא בכיר השרים".
עוד הוא מחה על כך שבמסגרת ההסכם הקואליציוני הוכנס סעיף שמשאיר
את שרי מפלגתו בתפקידיהם ולא מאפשר סבב תיקים.
לעומת פינס, חברו למפלגה, שר הרווחה יצחק הרצוג אמר: "בהסכם יש הישגים בלתי מבוטלים". לדבריו, "צוות המשא ומתן הכניס להסכם דגלים חיוניים למפלגת העבודה, כמו חברה וכלכלה, השכלה גבוהה וביצוע מעמדה והגנה על מערכת המשפט ושלטון החוק".