נערכים לקיצוצים: הולכים עם הכלב למספרה
גם אם הכלב שלכם חושב שזה קול להסתובב בבית כמו בוב מארלי ביום שיער רע, אין ספק שביקור אצל הספר יעשה לו ולשטיחים שלכם רק טוב. בכל זאת, הגיע הזמן שייראה כמו בן-אדם

אבל גם בלי תספורת חורף, פז תעניק ליהושע הפרוע שלכם סדרת טיפוח מקיפה, שכוללת מקלחת טובה, הברשה לעיסוי העור, פתיחת קשרים (אאוצ'), גזיזת ציפורניים, ניקוי אוזניים, ואפילו ניקוז בלוטות אנאליות, למי שצריך. גם את אזור כפות הרגליים, המפשעה והרקטום היא תגלח.
"בכפות הרגליים מצטברת פרווה שמתלכלכת, והמפשעה והרקטום צריכים להיות נקיים למניעת הידבקות שתן וצואה". גזעים כמו פודל, שמגדלים שיער באוזניים, עוברים גם מריטת שיער מתעלת האוזן נגד סתימות ודלקות אוזניים-ואל תנסו את זה בבית. "המריטה בתוך האוזן מקטינה את גדילת השיער. הוא נמרט די בקלות, שמים אבקה מאלחשת ועושים את זה בעדינות". כלבים שפרוותם צומחת פרא, כמו קוקרים, פודלים, טריירים, יורקשיירים, שיצואים ומלטזים, חייבים, לדברי פז, להגיע למספרה בכל חודש, כל השנה.
"השיער גדל ללא הגבלה, וחוץ מהמראה הפרוע, זה מביא לדלקות עור ועיניים. אצל נקבות, השיער באזור הואגינה עלול לגרום לדלקות ברחם". גזעים שסובלים מנשירה, כמו גולדנים, לברדורים, ואפילו קצרי השיער כמו פינצ'רים, פאגים או בוקסרים, חייבים בהברשה תכופה, כדי שהפרווה לא תנשור בבית.
כלבי התערוכות מקבלים, כמובן, את הטיפול המלכותי הראוי להם - כל גזע והתספורת האופיינית לו. "יש לי כרגע שני כלבי טרייר רוסי שחור שהגיעו עשרה ימים לפני התערוכה לתספורת ניסיונית, כמו כלה לפני החופה. כיוון שזה כלב גדול ופרוותי, צריך לספר פעמיים, כי אחרי הפעם הראשונה יוצאות קווצות שיער.
גם לתערוכה עצמה אני מגיעה עם מספריים, לטאץ' אחרון והברשה, כשמהשולחן הכלב נכנס ישר לזירה. לקראת התערוכה, הפרווה צריכה להיות רכה, אבל עם נפח. בפעם השנייה לא משתמשים במרכך שיער, כדי שהעסק לא יתמוטט, חלילה, ברגע המכריע. ביום?יום, משמנים כלבים ארוכי שיער בשמן סיליקון
בסוגיית סגנון התספורת, הפודלים אוחזים במגוון הגדול יחסית, של שלושה סגנונות חוקיים. סגנון הפונפונים שנקרא "קונטיננטל" מתאים לפודלים גדולים; סגנון "האריה הסקנדינבי", שמתאפיין בשרוולי רגליים וגוף דמוי אריה (כמו לאקי מהפרסומת של מפעל הפיס, שהוא לקוח של פז), מתאים לכל גדלי הפודל, והסגנון השלישי, שכבר יצא מהאופנה, הוא "אוכף אנגלי", שמתאפיין בשלושה פונפונים ברגליים האחוריות ושניים בקדמיות. "תספורת זה כמו פיסול", אומרת פז, "ספר טוב יכול לגרום גם לכלב מכוער לנצח בתחרות".
גם ספר הכלבים יעקב ויינר עמל על הכנת כלבים לתערוכות, כשההתמחות שלו היא בעיקר ספניאלים. אלה עוברים תהליך של מריטה, או גרומינג בלעז. "זה נשמע כואב, אבל מה שמוציאים זה שיער מת מהשכבה התחתית. המריטה נעשית באצבעות או במכשיר מריטה בטכניקה מיוחדת, וחשוב לעשות את זה בעיקר בעונות המעבר, כשיש נשירה. אם מגלחים, מרקם הפרווה משתנה וצריך להמשיך לגלח בכל שלושה חודשים. גם הברשה בבית יכולה לעזור, אבל צריך לדעת להבריש נכון".
אבל גם אם השתכנענו בחשיבות הטיפוח, לא ברור אם הכלב עצמו יסכים להפקיר עצמו לעמידה ממושכת על שולחן מתכת, כשזרים מפשפשים בפרוותו ומאיימים עליו במכשירים חדים, וכשהוא פוגש אחר כך בראי כלב אחר לגמרי. ד"ר נועה הראל, וטרינרית שמטפלת בבעיות התנהגות, מסכימה שסדרת הטיפולים עלולה להלחיץ את הכלב.
"מכיוון שהכלב לא יודע לשייך את השינוי לתספורת, הוא עלול לקחת את זה קשה ואצל כלבים מסוימים זה יכול לחזור אחרי כל תספורת מחדש. בכל מקרה, אם התגובות ממש קיצוניות, כדאי לתת תרופת הרגעה לפני התספורת, או להימנע ממנה לחלוטין. כלב שמתנהג בצורה רגועה אחרי התספורת, צריך לחזק ולשבח".