אושר: חוף גדור יהיה שמורת טבע וגן לאומי

גבעות הכורכר הייחודיות, הצומח וחיות הבר הם חלק משמורת הטבע החדשה בין חוף מכמורת לחוף גבעת אולגה. החברה להגנת הטבע: "זו בשורה גדולה לסביבה, לטבע, לנוף ולציבור הרחב הנהנה משטחים אלה"

nrg מעריב | 22/4/2009 12:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 אם תגיעו לחוף הרחצה המסודר של גבעת אולגה, תוכלו להתפעל מהחול הנעים, מסוכת המציל, מהים הצלול, ומהגלים הרכים שמתנפלים על החוף. אבל יודעי סוד, בשכונה הקטנה של חדרה, מגיעים לחוף ולפתע נעלמים, כאילו בלעה אותם האדמה.

חופים נסתרים: זקנים יודעי סוד בגבעת אולגה

מבט אווירי חוף אולגה, סמוך לשמורת הטבע החדשה
מבט אווירי חוף אולגה, סמוך לשמורת הטבע החדשה צילום: ראובן קסטרו
הליכה מדרום לחוף המסודר תוביל אתכם לחוף מבודד שהתנאים בו קשים יותר. שם, לרגלי מצוק הכורכר, מתחבאת ללגונה נעימה בין סלעי כורכר. ריף חסון מגן עליהם מפני גלי הים. לחוף הקסום אין שם, לכן קראנו לו "המקום הסודי של זקני גבעת אולגה".

בהמשך מתנשא מצוק כורכר בין גבעת אולגה למכמורת, ובשיאו הוא מתרומם לגובה של כ-40 מטר. במרכז בין החופים יש נקודת תצפית יפה הנקראת שמורת תל גדור, עם שרידי נמל עתיק וחוף ים בתולי. בכל סערה הים חותר במצוק הכורכר, ולפעמים גורם מפולת סלעים שמסכנת את הנמצאים בחוף, לכן כדאי לשמור מרחק מהמצוק.
צבי הים מבקרים בחוף

הוועדה לשמירת הסביבה החופית (הולחו"ף) אישרה היום (ד') את חוף גדור כשמורת טבע וגן לאומי חדש. קטע החוף, בין מכמורת לגבעת אולגה - על שטח של 549 דונם - הוא אחד הקטעים הדרמטיים ביותר בחוף הישראלי, המהווה את החזית המערבית של פארק השרון, המייצג את הנוף הקדום של השרון, יער פארק חופי, אשר אינו קיים עוד בשום מקום אחר בישראל והמשך של השמורה הימים המוכרזת חוף גדור.

מהשמורה

הימית עולות מדי קיץ ומטילות נקבות צבי הים החומים, מין בסכנת הכחדה, להטיל את ביציהן לאחר מסען הארוך בים, מחופיו המערביים של הים התיכון.

בהחלטת הוועדה נכתב כי "רכס הכורכר המלווה את חופי ישראל הוא תופעה גיאולוגית נדירה בקנה מידה עולמי וכי כאחד השטחים האחרונים בשרון, מהווה שמורת גדור מקום מפלט לחיות בר רבות כגון מכרסמים, עופות דורסים ציפורי שיר וזוחלים".

ערכי נוף טבע ייחודיים

בחברה להגנת הטבע מברכים על ההחלטה ומציינים ש"נכון היה לא  להעמיס פיתוח על השמורה, בטענה של שמירה, בדומה לניסיון שנעשה בימים אלה בחוף הבונים". לטענת החברה החלטה זו רק מחזקת את עמדת החברה להגנת הטבע, לפיה יש להשאיר את חוף הבונים במצבו הנוכחי, ללא תוספות של בנייה ופיתוח, על מנת לשמרו טבעי ככל האפשר. "אותן הסיבות שבגללן אושרה שמורת הטבע בחוף גדור הן בדיוק הסיבות שבגללן צריך לדחות את תוספות הבנייה בחוף הבונים", ציינו.

שחרור צבי ים בחוף גדור
שחרור צבי ים בחוף גדור ארבל לוי

לדבריהם, החוף שלאורך מדינת ישראל משופעים בערכי טבע ונוף ייחודיים ויש להם חשיבות רבה מבחינה אקולוגית וסביבתית. "לצערנו, בשנים האחרונות שטחים רבים נתפסים על ידי מיזמי נדל"ן, בנייה ופיתוח, ולכן מדובר בבשורה גדולה  לסביבה, לטבע, לנוף ולציבור הרחב הנהנה משטחים אלה".

איך מגיעים לשמורה: נוסעים בכביש החוף (4) ובמחלף אולגה יורדים ופונים מערבה לכיוון הים. עוברים מבנה בטון ענק (ומכוער) שניצב על חוף הים, וממשיכים דרומה עד מגרש חניה גדול של חוף אולגה. משם מדרימים (ברגל) לאורך החוף כמחצית הקילומטר.  

בהכנת הידיעה השתתף דובי זכאי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים