"מוצרי מזון מהחי שאנו צורכים - מסרטנים"
דוח המבקר חושף שחקלאים נוהגים להזין עופות ובקר בחומר מסרטן בשם ארסן, המשמש כתוסף מזון, ויכול להזיק לאדם גם במינון נמוך
- גילויים נוספים בדוח מבקר המדינה

על פי דוח המבקר, מגדלי העופות השתמשו בתכשירים המכילים את החומר זרניך המוכר בשם ארסן. מדובר בחומר רעיל, שיכול להזיק לבריאות גם בחשיפה במינון נמוך. הארסן לא מתפרק בגוף, אלא מצטבר לכדי רמת ריכוז גבוהה מהמותר.
תכשירים המכילים ארסן אינם רשומים באירופה ולכן הם אסורים לשימוש בישראל. מגדלי העופות מייחסים לתכשירים אלה חשיבות רבה בהיבט הכלכלי, שכן הם מדכאים את ההתפתחות של מחלות במעי העוף ומגדילים את ניצולת המזון.
כבר בשנת 2005 אותרו שאריות ארסן ברמה גבוהה מהמותר בבשר עוף המיועד למאכל אדם, לראשונה מזה עשור. עובדה זו היא בניגוד להוראות צו הפיקוח של מצרכים משירותים הקובע כי אסור להאכיל עופות בחומר
דבר קיומו של הצו הובא לידיעת השירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות כבר בחודש אוקטובר 2006, אך הם לא נקטו בפעולה מיידית לביטול ההיתרים לשימוש בחומר. המבקר מציין שמשרד החקלאות העדיף לקבל את עמדת החקלאים ואת שיקוליהם הכלכליים, מאשר את לשקול את הנזק הסביבתי הנגרם לציבור.
פרט לנזק הבריאותי שהחומר עלול לגרום, לאחר פיזור הפרשת העופות כדשן עלול להיווצר מצב בו יזוהמו מי התהום. יו"ר ועדת ההיגוי לשאריות המליץ להתחיל לאסור שימוש בלשלשת עופות כמזון לבעלי חיים, אך עד מועד סיום הביקורת בחודש אוגוסט 2008 הנושא לא נבחן.
בביקורת נמצאו גם חילוקי דעות מהותיים בין משרד הבריאות למשרד החקלאות בכל הקשור לפיקוח על הכנת מזון רפואי במכוני תערובת ובמרכזי מזון. כל אחד מהמשרדים סירב לקחת אחריות בנושא. המבקר ציין בדוח כי מצב מעין זה אינו תקין ושעל שני המשרדים להיוועד ללא דיחוי במטרה למצוא פתרון מוסכם.
לדברי המבקר, משרד החקלאות על כל יחידותיו אחראי לבריאות בעלי החיים ובני האדם הצורכים מוצרים מן החי. "בבואו לבחון מתן היתרים לייצור מספוא, ליבואו ולשיווקו, על המשרד לשקול לא רק טובת החקלאי, אלא גם טובת הציבור, בייחוד בתוספי מזון שהם תכשירים רפואיים לכל דבר", נכתב בדוח.