לא רק ממלאי מקום: המדינה תסייע למילואימניקים?

הענקת זכויות אקדמיות לחיילי המילואים שתידון הבוקר בכנסת, תוכיח שהמשתמטים אינם הגיבורים האמיתיים בסיפור הישראלי

עמית ברק | 25/10/2009 8:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בקיץ 2006 כשפניי מרוחות בשרידי צבעי הסוואה, בעודי יושב עם חבריי לפלוגה באוטובוס העושה דרכו מגבול לבנון ממנה יצאנו בדרכנו חזרה למכללת עמק יזרעאל שבה ישבנו עד לכניסתנו ללחימה, שמענו בדיווח החדשות כי שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, רון סוקול,  פסק לטובת עתירה שהגישו ארגון 'עדאללה' ושלוש סטודנטיות ערביות והורה לאוניברסיטת חיפה לבטל את נקודות הזכאות למעונות שניתנו לבוגרי שירות צבאי, לאומי ולמשרתים במילואים. כמה אירוני היה זה עבורנו ובמיוחד עבור מי מחברנו לפלוגה שלמד או התעתד ללמוד באוניברסיטת חיפה. אין ספק שהייתה זאת קבלת פנים "חמה".

מאז המלחמה ההיא שב והתחזק מעמדם של חיילי המילואים בעיני החברה הישראלית ומוסדות המדינה. מעמד שנשחק מאוד בשנים שלפני המלחמה כתוצאה מהירידה בחשיבות שייחסו אזרחי ישראל לנתינה, להתנדבות ולדאגה לכלל ומעליית החומרנות והתפשטות האגואיזם בו איש לביתו יעשה בעוד הבית של כולנו, הלאומי, מופקר לתרומתם של מעטים.

לאחר המלחמה אם כן, שיפר צה"ל את ההקשבה והטיפול לטובת חיילי המילואים, בכנסת ה-17 חוקקו מספר חוקים שתיקנו את העוול בחישוב התשלום לימי המילואים, יחסי מעבידים לעובדיהם המשרתים במילואים הוסדרו בחוק, תוקן חוק הסטודנט והורחב למען סטודנטים המשרתים במילואים. לצד חקיקה זו ונוספת גם פרסמה הממשלה דאז רשימת הטבות במשרדיה שנועדו למימוש על ידי חיילי המילואים.

החברה הישראלית הבינה שעל מנת להמשיך את מאבקנו הקיומי חייבים לגבות ולתגמל את אותם חמישה אחוזים מקרב החברה הישראלית, שעוזבים את מהלך חייהם השוטף ונקראים לדגל פעם אחר פעם.

התהליך לשיפור מעמד חיילי המילואים בפרט והמתנדבים והמשרתים למען החברה בכלל לא הושלם ולעולם לא יושלם, מפני שתמיד יקומו מתנגדים ומכשילים, על רקע פוליטי בעיקר, ועל כן יש להתמיד ולעשות על מנת לחזק בחברה הישראלית את החשיבות הערכית שבנתינה ובדאגה למען הכלל.

הבוקר תינתן לשרי הממשלה החברים בוועדת השרים לענייני חקיקה, הזדמנות לעשות צעד ערכי נוסף, שישפיע ישירות על סטודנטים המשרתים במילואים, אך לא רק עליהם. לוועדה תוגש הצעת חוק (של ח"כ דני דנון)  'תמריצים לסטודנטים בשירות מילואים ממושך'. על פי הצעת החוק, סטודנט המשרת במילואים לפרק זמן של 21 ימים או יותר במהלך השנה האקדמית, יהיה זכאי לקבל הכרה בשירותו כפעילות חברתית-התנדבותית המזכה בנקודות זכות השוות לקורס בחירה שנתי אחד של שעתיים שבועיות.
מאבק על קיומנו

אין זה דבר חדש כי שירות מילואים במהלך תקופת לימודים מהווה מעמסה ומכשול שצריך לצלוח. הסטודנטים שיוצאים למילואים מתמודדים עם הפסדים של חומר לימודים, דחיית מבחנים ועבודות ולעתים אף מפסידים קורסים וסמסטרים שלמים שאותם הם נאלצים להשלים מחדש.

כיום שרווחות ההשקפות, ההכפשות, והדוחות המנסים לערער את מעמדו של צה"ל והמשרתים בו, כשתופעת הסרבנות וההשתמטות זוכה לכותרות וכשמרצים מסוימים מרשים לעצמם מתוך השקפתם הפוליטית, להתעמר ולהקשות, ממש כך, על סטודנטים אשר משרתים במילואים והלומדים אצל מרצים אלה, מקבלת הצעת חוק כזו משנה תוקף.

במדינה בה מתחולל מאבק על צביונה וקיומה

יש כיום הכרח לחזק ערכים מסוימים בחוק, על מנת להקשות ולמנוע פגיעה באותם ערכים, כדוגמת העתירות הפוליטיות נגד זכאות המשרתים למעונות או עתירות קודמות לה מצד ארגונים כמו "האגודה לזכויות האזרח" ו"הוועד הארצי של ראשי הרשויות המקומיות הערביות" שעתרו נגד הקצאת מגרשים לחיילים משוחררים.

לא רק טובת הסטודנטים וחיילי המילואים צריכה לעמוד לנגד עינם של השרים בהצביעם על הצעת החוק כי אם טובת המדינה כולה. חוק זה יחזק את ערך הנתינה, ההתנדבות, השירות הלאומי, השרות בצה"ל ושירות המילואים, הדאגה לכלל והציונות. יותר מכל תגמול כספי, תגמול זה הוא החשוב ביותר, למען כולנו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עמית ברק

צילום:

סמנכ"ל תנועת "אם תרצו" ומתייצב לכל צו מילואים

לכל הטורים של עמית ברק

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים