קווי מהדרין: הצביעות של ארגוני הנשים בארץ
הרבנית רבקה שמעון תומכת בקווי המהדרין של החרדים, וחושפת את הצביעות המלווה את סיקור הנושא מצד ארגוני הנשים, אגד והתקשורת

צביעות שדולות נשים:
מבני, עו"ד יהודה שמעון, קבלתי את המידע הבא - בהזמנת ה"רשות לקידום מעמד האישה שבמשרד ראש הממשלה" נערך בשנת 2002 סקר בנושא הטרדה מינית ומעשים מגונים בתחבורה הציבורית.
48% מהנשים הנסקרות השיבו שקיימת תופעה של הטרדות על רקע מיני או מעשים מגונים בתחבורה הציבורית בישראל ופרט בתחבורת האוטובוסים. בקרב נשים צעירות בנות 18-34 60% השיבו שקיימת הטרדה מינית בתחבורה ציבורית. 25% חוו על בשרן ו-20% ענו כי הן היו עדות לכך בתחבורה ציבורית. 71% מהנסקרות השיבו כי חשוב לטפל בנושא הטרדה מינית בתחבורה הציבורית. אז מי מטפל?
בשנת 2006 שרותי הרכבת התחתית בטוקיו שביפן החלו להציע קרונות נסיעה בלעדיים לנשים. בריו דה ז'נרו בברזיל, גם שם מופעלים קרונות
אז איפה אתן ארגוני הנשים? נראה שמדינת ישראל מפקירה את אזרחיה ממין נקבה, והיא מפגרת בכך אחרי מדינות אחרות בכפר הגלובאלי. רק החברה החרדית , הכביכול שמרנית, מגינה פה על צנעת הנשים, זכותן לאוטונומיה וכבוד לפרטיותן כשהן נוסעות בתחבורה ציבורית.
צביעות חברת אגד
בינינו, לו אגד היתה חברה פרטית, כי אז מי היה מעז לקבוע לחברה פרטית איך היא מפעילה את שירותיה. שוו בנפשכם שמישהו היה מחליט להגיש בג"ץ נגד בריכות שחיה נפרדות, חופים נפרדים ואולמות אירועים המקיימים שמחות בהפרדה בין גברים ונשים.
אם כך, בבקשה, דאגו להפריט את אגד. התירו את המונופול של אגד לתחרות עם קווים אחרים, ואז יוכל נתח נכבד מן האוכלוסייה לנסוע איך שהוא רוצה ולאן שהוא רוצה.
כל זמן שאגד היא חברה ממלכתית ציבורית, היא חייבת לדאוג לכלל הצבור, ולכבד גם את זכות המיעוט, שדרך אגב, רק הולך וגדל. למעשה, אגד לא קצצה בקווי התחבורה לכלל האוכלוסייה, אלא רק הוסיפה עוד קווי מהדרין.
כמו כן, אין מניעה לכלל האוכלוסייה לעלות ולנסוע בקווי המהדרין. אלא ששם יש לכבד את רגשות הנוסעים. כמו שלא יעלה על הדעת שמישהו יגיש בג"ץ נגד ההנחה שהנהיגה חברת אגד במחיר הנסיעה לילדים ובני נוער, גמלאים וקשישים.

צביעותה של התקשורת
בגלל חשיבותו של הנושא ,טרחתי ונסעתי ביום שלישי אחר הצהרים משכונת פסגת זאב שבצפון ירושלים למתחם רשות השידור של ערוץ 1 ברוממה. התראיינתי לחדשות השעה 9:00 בערב של מבט על ידי בחורה חמודה בשם רחלי. תוך כדי ראיון קטע אותי הצלם והתפרץ עלי בקולניות, תוך כדי זה שהוא מכליל אותי 'אתם עוד תהפכו אותנו לטאליבן'.
הסברתי לו שאני זה לא 'אתם', אבל כל מה שהפריע לו הוא - שלא יאפשרו לבת שלו להסתובב ברחוב עם גופיה דקת רצועות. שוו בנפשכם שתוך כדי צילום ראיון עם אישיות מהפלג השמאלי במדינתנו המתחדשת, יקפוץ צלם הטלביזיה באולפן שבא מן המגזר הימני ויתנפל על המרואיין. אולי עלי לתבוע את הערוץ הראשון על עלבון והשפלה?
אני חוזרת על הדברים שאמרתי לצלם: במדינת ישראל מתרחשת תדיר כפיה אנטי דתית, שאיננה מתחשבת בזכויות הדתיים. גברים דתיים סובלים בשקט מחוסר הצניעות של בנות דורנו המסתובבות בצבור- וסוכרים את פיהם. ולמה לא תכבד החברה בישראל את זכויות החברה החרדית, השמחה להתנהל בהפרדה כמו בבתי הכנסת- גברים מלפנים- נשים מאחור. לא ראיתי שכל המדינה נזעקה, כשסוטה מין המתגורר עם גבר מבני המיעוטים באיזור חברון חשף את ישבנו בפני צבור מתיישבים המתגורר בישוב 'מעון' בדרום הר חברון.
הסופרת החרדית נעמי רגן הביעה ב'עושים צהרים' את דעתה שההפרדה בבית הכנסת בין נשים לגברים היא דעת ההלכה. זה לא מדויק. שורש המנהג להפריד בין גברים לנשים מגיע אלינו מאותו מקום בו מתרחשת סערה ציבורית חדשה- הר הבית ומקום המקדש. בתחילה היתה עזרת ישראל מעורבת, גברים ונשים. עד שראו שמגיעים לידי קלות ראש והחליטו להפריד את עזרת נשים מהגברים. מה לעשות שהגברים הם אלו שמצווים על שמירת העיניים, ולא נשים. מה עוד, שנשים תמיד נוח להן עם הטף, ההיריון וההנקה להיות נגישות יותר וקרובות למקום היציאה החוצה- המקום מאחורנית לא מורה לא על שפלות ולא על השפלה. הוא פשוט נוח- ועין זר לא תשזפנו.