המפתח לאקולוגיה של תמר בן-שושן היא אחדות
אחדות בתוכנו, אחדות בינינו לאחינו בני האדם ואחדות בינינו לכל הטבע. פעולה אקולוגית חיצונית צריכה לנבוע מתוך עבודה פנימית אמיצה וכנה של אתיקה, חמלה ואחווה אנושית. האנשים הירוקים
ל"אקרופוליס החדשה" הגעתי ב-1991 בחיפושי אחרי מסגרת המשלבת התפתחות פנימית ופילוסופיה חוקרת ופעילה, המתבטאת גם בתרומה ובשינוי חברתי וסביבתי. מצאתי כאן אנשים יקרים וטובים, השותפים לתקווה ליצור עולם טוב יותר, מדברים על אידיאלים ללא ציניות וגם עושים בפועל כדי להגשים זאת. כאן הפילוסופיה אינה לשם ההתפלספות, אלא הצעה ממשית לדרך חיים. לשמחתי מצאתי בג.א.ה תפישה אקולוגית רחבה, המאפשרת התפתחות פנימית וחיצונית כאחת ופעילות התנדבותית הפתוחה לכל אחד.

בג.א.ה מאמינים באקולוגיה אחרת, המורכבת מעבודה פנימית וחיצונית בהשלמה: לא די בפעילות סביבתית, אם בתוכנו נשאר "רעל פנימי" בלתי פוסק של פחדים, אגואיזם, שקרים וצביעות, הגורמים ל"זיהום" פנימי וסביבתי של מרירות, הפרדה ושנאה.
פעולה

במקביל, לא די באקולוגיה פנימית בלבד. זה כמו למצוא אוצר, ולמות איתו מחובקים ובודדים, בלי שחלקנו אותו עם איש בעולם. יש לנו מחויבות חברתית וסביבתית, בהיותנו חלק מרקמה גדולה של חיים. לכל אחד בעולם יש משהו לתת למישהו אחר, גם אם זה רק חיוך או מילה טובה. יש בידינו אפשרות יומיומית להשפיע ולשנות את סביבתנו. הן במישור האנושי, והן במישור האקולוגי-סביבתי. לא מספיק לשלול את החושך, יש צורך להיות אקטיביים בלהביא את האור.
לדעתי, האחדות היא המפתח לאקולוגיה: אחדות בתוכנו, אחדות בינינו לאחינו בני-האדם ואחדות בינינו לכל הטבע. המסר הירוק שלי הוא המאמץ היומיומי לחיות לאור אחדות זו.
כפעילת סביבה אני משתדלת גם להקפיד על אורח חיים ירוק. אני נוהגת להחזיק במטבח שתי שקיות: אחת למחזור בקבוקים ופלסטיקים, ואחת למחזור קרטונים וניירות, ולהזכיר לכל בני הבית להפריד ולמחזר. תמיד שאפתי לצרוך הרבה פחות ולחיות יותר בפשטות. אחרי טיול בהודו יודעים שאפשר להסתפק בפחות ועדיין לחייך. הייתי רוצה לזכור זאת יותר.
אני חולמת על בָּתֵי ג.א.ה בכל רחבי הארץ, משם יוצאים מתנדבים מכל השכבות לפעולות סוציאליות ואקולוגיות, במקביל ללימודים ולהתפתחות אישית בהקשר האקולוגי: מדע ופילוסופיה, אקולוגיה פנימית ותרבותית. אני ממליצה לכל אחד למצוא כל דרך להתנדב, ללא תמורה; זה אימון טוב לאגו. לראות בכדור הארץ – טבע ואנשים – בית בו אנו חיים; ולכן צריך להיות לנו אינטרס אישי לניקיונו, למצבו, ולבריאותם של כל "בני הבית".
תמר בן-שושן (46), נשואה + 2 מתל אביב, עומדת בראש גוף המתנדבים ג.א.ה – קבוצה אקולוגית אקטיבית, מיסודה של "אקרופוליס החדשה", שמטרתה לקדם אקולוגיה אנושית וסביבתית. עוסקת בטיפול ובייעוץ למבוגרים, לילדים ולהורים מזה 18 שנה במוסדות ובקליניקה פרטית. בעלת M.A בעבודה סוציאלית קלינית, מרצה בסמינר הקיבוצים. בארבע שנים האחרונות מדריכה ומרצה בתחום של "גינון טיפולי", המשלב אקולוגיה עם תהליך טיפולי פנימי.
רוצים לספר לנו על אורח החיים הירוק שלכם ולהשתתף במדור? פנו אלינו - yarok@nrg.co.il
הפקה: ערן דקל