החרדים כבשו את שוק הנדל"ן בטבריה וצפת

ביקוש חרדי מוגבר לדירות עממיות גרם להכפלת מחירי דירות בטבריה ובצפת. חבר מועצה בטבריה: "אנשים קונים הכל ובמזומן"

עדי חשמונאי ואחיקם משה דוד | 2/3/2010 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעלי דירות עממיות בטבריה ובצפת מתקשים להאמין: בחודשים האחרונים כל דירה שמוצעת למכירה באזורי מגוריהם נחטפת במהירות ובלי מיקוח. הביקוש ההיסטרי כבר גרם להכפלה של המחירים ואפילו יותר, ובגלל המחסור שנוצר בדירות ערכן בשוק הנדל"ן הפרוע ממשיך להאמיר.
 
ציון קבר הרמב''ם בטבריה
ציון קבר הרמב''ם בטבריה דותן גורן

את הביקוש יוצרים אלפי חרדים, שנואשו מחיפושים אחר דירות באזורים יקרים יחסית כמו ירושלים, בית שמש וביתר עלית, והחליטו לעבור לצפון ולהקים בו ריכוזי אוכלוסייה חרדית. "בעבר לא יכולנו למכור את הדירה שלנו אפילו ב-40 אלף דולר", מספר תושב שכונת 200 פלוס בעיר. "היום מתקשרים אלינו מתווכים שוב ושוב ומנסים לשכנע אותנו שנסכים למכור במחיר כפול".

רבים מהחרדים המבקשים להתגורר בטבריה שייכים לחסידות קרלין, שהתגוררו בעיר כבר לפני יותר מ-200 שנה . אחד מבתי הכנסת הראשונים של החסידות נמצא בטבריה וזוכה עתה לעדנה. לאחרונה החליטה החסידות לחזור לעיר בהמוניה, לאחר שהאדמו"ר מקרלין ביקש מחסידיו להתגורר בעיר הנחשבת לקדושה. אמו של הרב מקרלין, שנפטרה לפני כמה חודשים נקברה בבית העלמין העתיק בטבריה.

תופעה דומה קיימת גם בצפת. "גם בשכונות הזולות בעיר המחירים הוכפלו", מספר עו"ד יוסף עוז, ראש עיריית צפת לשעבר, העוסק בתחום הנדל"ן. "אם ביולי-אוגוסט 2009 עשינו עסקות בסכומים כמו 170 אלף שקל, היום המחירים מגיעים ל-330 אלף שקל ויותר. ישנה מצוקת דיור אדירה במגזר החרדי, ואלה שלא יכולים לרכוש דירות בירושלים, בבני ברק או בבית שמש מקבלים הוראה מהאדמו"רים שלהם להקים גרעיני חסידות במקומות אחרים. צפת היא אחת הערים המסומנות כיעד".
המחירים עדיין נמוכים בהשוואה למרכז הארץ

"זו בועה", אומר המתווך בצלאל אדרעי, מהגדולים באזור. "גם להצהרות על הקמת בית ספר חדש לרפואה בעיר יש השפעה מסוימת על הביקוש, אבל אין ספק שהמסה הגדולה מגיעה בעיקר מהמגזר החרדי. לפני כמה שבועות הגיעה אליי קבוצה מחסידות תולדות אהרון בירושלים. הם ביקשו לרכוש 800 דירות במכה אחת. זאת כבר ישיבה שלישית או רביעית שמגיעה אליי שמבקשת לכבוש שכונות שלמות בעיר. הם מחפשים מתחמי קרקע שבהם יוכלו לחיות כקהילה".

על ביתה של אחת מתושבות העיר תלוי שלט "למכירה". " קניתי את הדירה לפני 13 שנים ב-63 אלף שקל", היא מספרת. "לפני חצי שנה חשבתי לדרוש 340 אלף שקל. הטלפונים לא מפסיקים לצלצל, בעיקר של חרדים. בכל

שבוע מוסיפים לי למחיר האחרון עוד 10 אלפים שקל. אני רוצה למכור כדי לקנות דירה בקומת קרקע בגלל בעיות במפרקים, אבל אני צריכה למצוא בעיר דירה אחרת, ואין".

מחירי הדירות בטבריה ובצפת עדיין רחוקים מאוד מאלה שבמרכז הארץ, אבל זינוק כה חד לא היה באף מקום אחר. את אלה שמבקשים להגר מהערים הללו זה בוודאי משמח, אבל יש גם מי שלא מרוצים מהמגמה. "מרגישים את התחרדות העיר בכל מקום", אומר דרור ללוש, יו"ר האופוזיציה בטבריה. "אנשי שתי חסידויות גדולות מירושלים החליטו להתגורר כאן. אם לא יקימו כאן שכונות לצעירים וכוח העבודה ימשיך להתבסס רק על תיירות ולא על היי-טק, העיר תמשיך להתחרד, עד שתתמוטט ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים