המדינה לבג"ץ: יש לאשר מינוי הרב הצבאי

שר הביטחון והרמטכ"ל השיבו לעתירת האמהות השכולות מ"אסון הכבל" נגד מינויו של סא"ל רפי פרץ. "הוא פעל באופן סביר. אין דופי ערכי"

שמואל מיטלמן | 9/5/2010 15:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שר הביטחון אהוד ברק, הרמטכ"ל גבי אשכנזי והפרקליט הצבאי הראשי אלוף אביחי מנדלבליט ביקשו בצהריים (א') משופטי בג"ץ לדחות את עתירת האמהות ששכלו את בניהם ב"אסון הכבל" נגד מינויו של סגן אלוף (במיל') רפי פרץ, לתפקיד הרב הצבאי הראשי.

הרב רפי פרץ
הרב רפי פרץ צילום ארכיון: רובי קסטרו
לפני כשבועיים, עתרו לאה צוריאנו ומאיה נוסבאום ששכלו את בניהן, סמל גיל צוריאנו וסמל אסף רוזנברג, בתאונת האימונים שנודעה בשם "אסון הכבל", לבג"ץ בבקשה שיורה לשר הביטחון ולרמטכ"ל לשמוע את טענותיהן נגד מינויו של סגן אלוף במיל' רפי פרץ, לתפקיד הרב הראשי בצה"ל. הסיבה: פרץ היה טייס המסוק שממנו נפלו השניים אל מותם, והאמהות טוענות כי כשל בתפקודו באירוע.

צוריאנו ורוזנברג מבקשות מבג"ץ להוציא צו ביניים שימנע את כניסתו של פרץ לתפקיד עד להחלטה בעתירתן, שהוגשה באמצעות עו"ד אליעד שרגא. בעתירה נאמר כי במהלך אימון בנחל דימונה, שנערך לפני 18 שנה, תרגלו שני לוחמי יחידת החילוץ 669 עלייה למסוק באמצעות כבל, שנקרע וגרם לנפילתם מגובה רב.
"פעל באופן סביר"

בתגובת שר הביטחון, הרמטכ"ל והפרקליט הצבאי, שהוגשה באמצעות סגן פרקליט המדינה, עו"ד אבינעם סגל-אלעד, נאמר כי פרץ, ששימש מפקד המסוק, פעל באופן סביר במהלך האסון. כמו כן, הבהירה המדינה כי חלף זמן רב ממועד התאונה, כ-18 שנים וכי במהלך שנים אלה קודם פרץ לדרגת סגן אלוף במילואים. במהלך תקופה זו גם לא נטען שיש דופי ערכי בהתנהגותו.

לבסוף נטען כי מועמדותו נשקלה ביסודותיו על ידי כלל הדרגים המקצועיים והפיקודיים בצה"ל ונמצא כי הוא ראוי למלא תפקיד זה. על פי דוח הוועדה שבדקה את האסון, המסוק נחת מיד במקום נפילתם ולוחם היחידה יצא ודיווח לפרץ כי אחד מהם עדיין מדבר והשני עודנו נושם.

בנוסף, קבעה הוועדה כי נוכחותו של פרץ גרמה לתחושת ביטחון

בקרב כל הנוכחים באירוע הטראגי. יחד עם זאת, קיבלה הוועדה את הסבריו של פרץ על החלטתו להישאר במסוק כדי למנוע הידרדרות אפשרית שלו. חברי הוועדה קבעו כי נטישת המסוק "הייתה מהווה סיכון ממשי למסוק על יושביו".

למרות זאת, הוסיפה הוועדה כי על פרץ היה לבקש מנווט המסוק לגשת לטפל בפצועים. על פי תפיסת העולם של הוועדה, עצם נוכחות הנווט לצד החובשים המטפלים בנפגעים הייתה מחזקת את ידיהם וביטחונם בניהול הטיפול הרפואי.

על רקע זה, קבעה הוועדה כי הימנעותו של פרץ משליחת הנווט אל הנפגעים "כדי לעמוד מקרוב על מצבם ולתמוך בחובשים העוסקים בהגשת העזרה הרפואית - הייתה מטעה לחלוטין", ולפיכך היא המליצה למפקד חיל האוויר להעיר לו על כך.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים