פגיעה מינית ע"י רב דומה לרצח של הנשמה
בי-ם נערך דיון על "פורום תקנה" ועל החובה להתמודד עם מנהיגים דתיים שמנצלים את מרותם ופוגעים באנשים המבקשים מהם הדרכה

איילת וידר-כהן, יו"ר הנהלת "קולך" אמרה באירוע כי פגיעה מינית על ידי סמכות רבנית רוחנית דומה לגילוי עריות ולרצח הנשמה של הנפגע, הן בשל הפגיעה החמורה באמון והן בגלל שהסמכות הרבנית משמשת דמות המפגש בין המתלונן לבין העולם הדתי.
וידר-כהן גם העלתה תהיות לגבי שקיפות פורום תקנה ומעמד הנשים בו. היא טענה כי בפרשה האחרונה שהובאה לידי הפורום – פרשת הרב מוטי אלון התבצע מידור של חברי הפורום ובעיקר של הנשים החברות בו. לטענתה: "במשך חמש שנים הדברים לא הובאו לידיעת הציבור ולא הובאו בשקיפות בתוך הפורום עצמו. השיח בתוך הפורום הוא אינו שוויוני ודמוקרטי, ויש לו קושי להכיל דעות מהזרם המרכזי".
הרב אבי גיסר, רב הישוב עופרה וחבר פורום תקנה אמר כי הפורום שואב את כוחות כחלק מתפיסת תפקיד הרב לא רק כמורה הלכה אלא גם כדמות ערכית השמה דגש על תיקון החברה. הוא אמר כי הפורום הוקם על מנת להציף את הנושא, זה בשל העובדה כי בציבור הדתי ישנה מגמה להשתיק את הדברים.
הרב גיסר הוסיף וציין: "יש רצון להשאיר את התחום הזה שמור וכאשר יש פריצה – יש נטייה ללחוש. פורום תקנה בא לתקן את הנדרש". הרב גיסר רמז בדבריו לפרשת הרב אלון באומרו כי כאשר הוקם הפורום, הוא זכה לאמון מכל קשת הציבור הדתי אך כאשר הפורום נכנס לפעולה, פתאום קמו גורמים שהיה קשה להם עם פעילותו ופקפקו במהותו. הרב הוסיף ואמר כי הקמת הפרום כמוה כחציבת דרך בהר והציע להקים צוות מקצועי-טיפולי-רבני שיעצב את דרכי הטיפול בפורומים ובמקרים כאלו.
עו"ד רז ניזרי, עוזר היועץ המשפטי לממשלה סיפר את השתלשלות פרשת הרב אלון מנקודת מבטו כעובד מדינה ואמר כי המערכת הפלילית לא יכולה להתמודד עם כל אירוע על רקע מיני. לדבריו "לא כל דבר חייב לעבור דרך ההליך הפלילי אך כשיש אפשרות להביא את הנפגע להגשת תלונה
פרופ' פנחס שיפמן, ראש המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, ביקר את התנהלותו של פורום תקנה, למרות תרומתו הרבה לביעור נגע הפגיעות המיניות. לדבריו מעשי הפורום ערערו את האוטונומיה של המערכת המשפטית. לטענתו: "יש צורך למצוא גורמי תיווך בין המתלונן המהסס למשטרה אך עליהם להיות ממלכתיים. הפעילות של פורום תקנה כמו שהוא עושה אותה היום, מזכירה לי גרסה של משמרת צניעות, או 'ועד לחיפוש חטאים'".
פרופ' ידידיה שטרן אמר בכנס כי מעבר לנושא ההגנה על נפגעים, יש לציין את פריצת הדרך התרבותית שבעצם העובדה שלראשונה הוקמה קבוצה של רבנים, שחלקם אינם מוגדרים כ"ממלכתיים" (הרב אליקים לבנון לדוגמה, ד"א), המשתפת פועלה עם המדינה בנושא שהוא האחרון שניתן לחשוב עליו שבו הם ישתפו פעולה.