נמשכות ההפגנות של אנשי עמנואל במעשיהו
ביום שישי ניסו ילדי האסירים מעמנואל להעביר חלות לשבת ובשעה זו נערכת הפגנה וסעודת "מלוה מלכה" מול שערי הכלא

ילדי העצורים צילום: חן גלילי
בנוסף לבדיחה הזו שבעזרת מסרונים הפכה אמש ללהיט בכל המגזר החרדי, האבות שבכלא דיווחו כי הם עברו את השבת "מתוך תחושה של התעלות", כלשונם. במהלך התפילה הם שילבו את השיר ובו הפסוק "עוצו עצה ותופר, דברו דבר ולא יקום, כי עמנו אל".
מאחר ושתי המילים האחרונות יוצרות את המילה עמנואל, השיר הפך להמנון הלא-רשמי, של כל תושבי עמנואל ומתוך תחושה של סולידריות, גם בבתי הכנסת בעמנואל שרו את השיר הזה, המבטא מחאה כלפי הממסד החילוני ובראשו בג"ץ.
גיט שאבעס
בנוסף לכך, בבתי הכנסת, במהלך העלייה לתורה, בירכו ברכת "מי שבירך" את האסירים שבכלא ואת נשותיהם והיו גם מי שהתחייבו לתרום כספים כדי לממן את הקנס שבית המשפט הטיל על ההורים. גם בבית מדרשו של האדמו"ר מסלונים הורגש המאסר. ה"טיש" שהוא ערך לחסידים בערב שבת ערך כשעתיים במקום כשעה וחצי וכמובן שגם במקום זה כיכב השיר "עוצו עצה ותופר... כי עמנו אל".
יצוין כי ביום שישי בצהרים, הוסעו כ-50 בני האסירים לפתח בית הכלא מעשיהו וביקשו להעביר לאבות חלות שבת ענקיות שכל אחת מהן באורך של יותר מחצי
מטר, אלא שבשב"ס התעקשו שהדבר אסור על פי הנהלים. לחולצות הילדים חוברו פתקים שעליהם הודפס "אבא, גיט שאבעס" (שבת שלום בהברה אשכנזית).
שני ילדים נשאו בריסטול שעליהם נכתב בכתב יד (הטעויות במקור): "אבא היקר, אני לא יחול לשבת איתך ליד שולחן השבת, ובתי לפה לשיר זמירות שבת איתך, ואני מכוה שאתה שומע אותי". בעזרת רמקולים הילדים שרו שירי שבת ומספר רבנים דיברו יצוין כי מאסר של אחד האבות מעמנואל, פגע קשה במיוחד בילדי היישוב, מאחר ומדובר במציל ולכן הבריכה ביישוב נותרה סגורה.
מתוכננות פעולות מחאה נוספות

הכנות לסעודת השבת של האמהות בעמנואל ישראל גולדשטיין - סוכנות הידיעות ''חדשות 24''
מתברר כי נשות היישוב ואפילו בחורי הישיבה, עמלו ביום שישי כדי לבשל אוכל רב, כדי שהנשים תוכלנה להקדיש את הזמן למשפחה. בני הקהילה גם באולם "בית כהנסת" ערכו בבית הכנסת של חסידי סלונים שולחנות רבים ולנשים לא נותר אל רק להגיע למקום עם ילדיהן ולאכול ביחד.
במוצאי שבת נערכה סעודת "מלווה מלכה" מול שערי כלא מעשיהו, בניסיון לעודד את האסירים מעמנואל. פעולות מחאה נוספות צפויות לכל אורך השבועיים הקרובים, עד לשחרור אחרון האסירים.