היום: אמהות עמנואל יבקשו לא להיאסר
בדיון שייערך בבג"ץ בדלתיים סגורות יבקשו האמהות שביזו את ביהמ"ש לבטל או לדחות את פקודת המאסר נגדן. פרקליטן: הצו חסר תוקף

ההורים מעמנואל בדיון בבית משפט עליון, בשבוע שעבר. צילום ארכיון: פלאש 90
גורמי הרווחה תומכים בטענות שהשמיעו כמה מהאמהות, וסבורים כי במקרים אלה יש להעדיף את טובת הילד. יתר האמהות, שהשיקול הסוציאלי לא חל בעניינן, מתכוונות לטעון כי בהיעדר חלופה אחרת הן מבקשות שאבי המשפחה ירצה תחילה את המאסר והן יישארו בבית – ועם שחרורם יישלחו הן לכלא.
פרקליט האמהות: הצו תקף רק במהלך שנת הלימודים
עו"ד גרין סבור כי השימוש במאסר נגד מפירי פסק הדין מוגבל לתקופת שנת הלימודים. לדבריו, המאסר במקרה זה אינו מהווה עונש, אלא אמצעי כפייה לקיום צו בית המשפט המורה על החזרת את הבנות החסידיות ללימודים בבית הספר "בית יעקב" במגמה אחת, עם חברותיהן הספרדיות. "לכן, מרגע שמסתיימת שנת הלימודים, הצו לא רלבנטי יותר", גורס
גרין.
בתוך כך הודיע לבג"ץ היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, כי למרות שהאמהות החסידיות לא מילאו אחר פסק דין בג"ץ, הוא לא יתנגד לביטול פקודות המאסר נגדן, וזאת בהתחשב בעמדת משרד הרווחה שלפיה עדיף להימנע ממאסר האמהות בשל טובת ילדיהן. מטעם המדינה תופיע בדיון עו"ד שוש שמואלי, נציגת משרד החינוך.
בשלב זה, בהוראת השופטים, מעוכב ביצוע פקודות המאסר נגד האמהות. לאחר הדיון צפויה להתקבל החלטה האם לדחות את בקשת האמהות שהפרו את פסק דין בג"ץ, ולצוות על מאסרן או לבטל סופית את פקודות המאסר נגדן, או לפחות נגד חלקן. אם יידחו בקשותיהן של האמהות, הן יבקשו שהות של 24 שעות להתארגן לקראת ביצוע המאסר.
ב"נוער כהלכה" תומכים בשחרור האמהות

מגיש העתירה, יואב ללום, שלשום. משך את העתירה. צילום: פלאש 90
"בנסיבות שנוצרו בתיק זה", ציינו פרקליטי "נוער כהלכה", "שמהן עולה בבירור כי ההורים ימשיכו לבזות את פסק הדין ולא ישיבו את בנותיהם לבית הספר, מבקשים העותרים מבית המשפט לשקול מחדש את שחרור כל ההורים מבית הסוהר ולבחון הפעלת חלופות אחרות שקיימות בהליך הביזיון ואוזכרו בפסק דינו והחלטותיו של בית המשפט (כגון שלילת תקצוב ורישיון).
"כך במיוחד לאחר שהמסר שעמד ביסוד העתירה בדבר החובה להפסיק את האפליה הפסולה ולכבד את פסק דינו של בית המשפט, הושג ולו בחלקו". עם זאת, מדגישים העותרים, אין בבקשתם כדי להשלים ולו במקצת עם "המרייתם המתמשכת של ההורים את פסק הדין ואת מרידתם בסמכות בית המשפט", כהגדרתם.

הפגנת החרדים בירושלים, בשבוע שעבר.
צילום ארכיון: פלאש 90