פרשת עמנואל: חגיגות ודאגה מהיום שאחרי
מי באמת פתר את המשבר, מי ניסה לגזור קופון, מה ראשי התיבות של אלו"ל והאם האסירים מיהרו לביתם. כל התשובות לפרשת עמנואל

כשבנו של אחד האבות נשאל על ידי מעריב מדוע האב לא ממהר הביתה, הוא סיפר בתגובה כי לפני שאריה דרעי נכנס אל הכלא, דרעי שאל בראיון עיתונאי איך בית המשפט מעז למנוע מאב להיות עם ילדיו בראש השנה. "אתה יודע איפה דרעי היה בשנה לפני המשפט?", שאל בנו של האסיר בחיוך, "הוא היה באומן יחד עם חסידי ברסלב. זו הסיבה שהחרדים מסבירים שראשי התיבות של חודש אלול הם 'אשתי לחותנת ואני לאומן'".
פריצת הדרך שאפשרה את שחרור אסירי עמנואל נוצרה במוצאי שבת. במפתיע, את המתווה לפתרון שאותו הציע כביכול שר הפנים אלי ישי בשמו של הרב עובדיה יוסף, הציע אריה דרעי כבר ביום רביעי לפני שבועיים. על פי הצעתו המקורית של דרעי, הלימודים בבית יעקב היו צריכים להסתיים לאלתר ואילו התלמידות האשכנזיות והספרדיות בעמנואל היו אמורות להשתתף בקייטנה מיוחדת עד ה-1 ביולי. אלא שאת ההצעה הזו האדמו"ר מסלונים דחה בשעתו וכאשר אחד הרבנים הבכירים בחסידות נשאל על ידי "מעריב" מה דעתו על הצעת דרעי השיב "שהוא יקפוץ לי".
האדמו"ר מסלונים שרק בשבוע שעבר אמר: "גם אם יעמידו אותנו מול כיתת יורים, לא נוותר ולא נתפשר", אישר
ראוי לציין כי כדי לוודא שהמערכת המשפטית תקבל את הצעת הפשרה של דרעי-ישי הגיעו לביתו של שר המשפטים יעקב נאמן יואב ללום ונציגים של חסידות סלונים. רק סמוך לשעה 3 לפנות בוקר (יום ראשון), הושג אישור סופי להצעת הפשרה. אלי ישי התקשר באופן אישי לרב עובדיה יוסף בשעה לא-שגרתית זו כדי לבשר זו על פתרון הבעיה ועל השחרור הצפוי של האבות מהכלא.

השופטים אדמונד לוי, עדנה ארבל וחנן מלצר, היו מרוצים למשמע הפשרה והודיעו: "אנו מברכים על יוזמתם של גדולי הדור לנסות להשכין שלום, אחווה ורעות בין כל המחנות הנצים." בנוסף לשחרור ההורים, הודיעו השופטים על ביטול צווי המאסר נגד האמהות. עם זאת, השופטים הורו כי משרד החינוך ורשת החינוך החרדית "מרכז החינוך העצמאי," המפעילה את בית הספר, יודיעו לבית המשפט עד ל25.8- אם מאמצי הפיוס נשאו פרי ויימשכו בשנת הלימודים הבאה, ובהתאם לכך יחליטו השופטים כיצד יימשך הטיפול בפרשה.
"אנחנו מאושרים," אמר יצחק ויינברג, אחד ההורים ששוחרר ממאסר. "לא נעים לשבת בכלא, אבל קידשנו שם שמים בישיבה בכלא וביציאה ממנו. נמשיך לשמוע בקול גדולי הדור שההסכם הושג בהנחייתם." יואב ללום, העותר בפרשה, אמר כי "על פי הוראת הרב הבהרנו שאנו מקבלים את הצעת מרן, הרב עובדיה יוסף, בלב שלם ובנפש חפצה. היינו תמיד בצד שמנסה להביא את השלום." עו"ד ד"ר אביעד הכהן, פרקליט העותרים, אמר כי "אנחנו שמחים שפסק הדין מאפשר את חזרת כל התלמידות ללמוד יחד, גם אם מדובר בכמה ימים בודדים. המסר העיקרי הושג והוא שלא תהיה אפליה על רקע עדתי."

לייזרזון שככל הנראה לא הפנים את השפעת הפרשה על הגוף שבו הוא עומד אמר בתגובה: "זה ישליך על כל המערכות גם לדור הזה גם לדורות הבאים. אמרתי שאת הפרשה הזאת יילמדו עוד מאות שנים בהיסטוריה היהודית".
בשעה שהאסירים חגגו בכניסה לבית המשפט, הרב שמואל ברזובסקי, האדמו"ר מסלונים, מיהר לביתו של הרב עובדיה יוסף יחד עם שר הפנים אלי ישי, יו"ר תנועת ש"ס. למזלו של האדמו"ר בן ה-74, הרב עובדיה שחילק סטירות-חיבה לרוב הנוכחים, ויתר לאדמו"ר ורק העניק לו במתנה את הספר "חזון עובדיה" אותו חיבר הרב יוסף, בליווי ברכה "אורך חיים ושנות חיים וכל אשר יעשה יצליח". האדמו"ר מסלונים אמר לרב יוסף "שיהיה בינינו אחדות" והרב יוסף יחד עם כל הנוכחים ענו "אמן".
לאחר ריקודי השמחה בבג"ץ האסירים נסעו בחזרה למעשיהו כדי לארגן את חפציהם ולרקוד מול שערי הכלא ומשם הם נסעו לבני ברק, לפגישה עם הרב אהרון יהודה לייב שטיינמן והרב מיכל יהודה לפקוביץ. אלפי בני-ברקים יצאו לרחוב כדי לראות מקרוב את האסירים המשוחררים.
יצוין כי על פי התוכנית המקורית היתה אמורה להיערך עצרת בכיכר השבת בירושלים, אולם לדברי בכיר בחסידות סלונים, האדמו"ר אסר על מסיבה המונית ובמקום זה הוחלט לערוך "טיש-חסידי", בבית המדרש של סלונים בירושלים. רק מאוחר בערב, הרבה לאחר השעה בה ילדיהם היו אמורים ללכת לישון, חזרו האבות לביתם ולמשפחתם שבעמנואל.