למה רק בכביש 6 אסור לדווש על אופניים בכיפור?
איתמר כהן החליט לרכוב מחיפה לירושלים. במהלך הרכיבה עצרו אותו אנשי הביטחון של הכביש 3 פעמים. דרך ארץ: דאגנו לביטחונו האישי

עולים לכביש שש. לא לרוכבי אופניים צילום: אלי דסה
"הם אמרו שיקראו למשטרה, כדי שתוריד אותי מהכביש. לא הגיעה משטרה, כמובן. מבחינה חוקית, יש אולי אמתלה לנסיונותיהם לעצור אותי - שהרי אסור לאופניים לרכוב בכביש מהיר. מצד שני, צריך לציין שרכבתי בשוליים, עם קסדה ופנס, וכמובן, מעל הכל - שזה היה יום כיפור, שבו אנשים רוכבים בכבישים בכל מקום בארץ. גם כביש החוף, לא עלינו, מלא ברוכבי אופניים ביום כיפור, ואיש לא מציק להם".
אל הדוגמה של כהן אפשר להוסיף
את נתיבי איילון, שבימים רגילים לאופניים אין מה לחפש בהם, וביום כיפור הם עמוסים מדוושים. לאיש, כמובן, זה לא מפריע, ומשטרת ישראל לא חולמת להתערב. כהן טוען שמה שמטריד אותו זו לא השאלה אם מותר לרכוב ביום כיפור באופניים על הכביש, אלא האם ייתכן שלכבישים שונים תהיה מערכת כללים שונה, רק משום שהם פרטיים: "התגובה הראשונית שלי הייתה 'למה מה, זה הכביש של אבא שלך?', ואז נזכרתי, שלמרבה הצער זה, פחות או יותר, המצב. על כביש פרטי נוסעים כוחות שיטור פרטיים. בערים שונות בארץ מוקמות בהדרגה משטרות פרטיות, וגם היינו כחוט השערה ממצב שבו הבעלים של אותו כביש פרטי בעל כוחות השיטור הפרטיים (לב לבייב) יהיה גם הבעלים של כלא פרטי".
אז למה בעצם מצאו לנכון המפטרלים של כביש 6 להטריד אדם שעשה מה שמיליוני ישראלים עושים ביום כיפור - רכב על אופניים? מחברת "דרך ארץ" נמסר בתגובה: "מפעילת כביש 6 מבקשת להדגיש כי הרכיבה על אופניים לאורך הכביש אסורה בכל ימות השנה. לא רבים יודעים, אבל גם במהלך יום כיפור מתבצעות אלפי נסיעות לאורך הכביש, ולכן צוותי הסיירים שלנו ביקשו מאיתמר כהן לרדת מהכביש, על מנת שלא ייגרם לו נזק".
aviv67@gmail.com